C3

Provozajte se u novom C3

ark mihelic-citroen c3

Opis automobila

Spektakularna panorama

ZENITH VJETROBRANSKO STAKLO

Novi C3 stvara novo automobilsko iskustvo sa svojim Zenith vjetrobranskim staklom.

Izuzetno dugačko vjetrobransko staklo, od 1.350 mm, povećava polje vidljivosti za 80° sprijeda i za 3/4 sprijeda prema gore.

Sa svojim zaobljenim dizajnom i tanjim stupićima, ovo vjetrobransko staklo stvara osjećaj neograničene vidljivosti visoke kvalitete, dostupne svim putnicima. Stvara dojam potpuno uklopljenosti u krajolik tijekom vožnje.

 

JEDINSTVENA PANORAMA

Dok je vanjski dizajn novog C3 kompaktni, unutrašnjost nudi jedinstvenu panoramu, stvarajući osjećaj potpune slobode za putnike: cesta i krajolik postaju sastavni dio automobila. Zenith vjetrobransko staklo je tehnološki podvig.
Putnici su potpuno uklopljeni u krajolik kao dio osjetnog iskustva koji daje novu dimenziju udobnosti prilikom svakog putovanja. Vožnja u novom C3 brzo se pretvara u jedinstveno iskustvo.

ZAŠTITA OD SUNCA

Zahvaljujući izvanredno velikoj staklenoj površini vjetrobrana Zenith, novi Citroen C3 nudi pravi tehnološki podvig; vjetrobran omogućuje spektakularan pogled vozaču i svim putnicima u vozilu.

Za filtriranje svjetlosti koja prodire u putnički prostor, Zenith vjetrobransko staklo ima progresivno sjenilo i kruto sjenilo (s dva sjenila za sunce) na krovu. Čak i po najjačem suncu, novi C3 je i dalje ugodan za vožnju.

SNAŽNE LINIJE DIZAJNA

Sa svojim čistim i zategnutim linijama, novi C3 odraz je avangardnog dizajna.
Njegov pogled istaknut je prednjim svjetlima u obliku bumeranga.
Prodoran pogled dodatno je naglašen kromiranim okvirom maske i dvlinijskim svjetlosnim tragom s LED svjetlima.

 

KOMPAKTNI FORMAT

Novi C3 je jedan od najkompaktnijih vozila u svom segmentu.
Odolijevajući trendu velikih dimenzija, on ostaje ispod 4 m (3,94 m je dugačak, 1,73 m širok i 1,52 m visok).
S radijusom okretanja kotača od 10,2 m, novi C3 je idealan za korištenje u gradu

AVANGARDNI DIZAJN

Odraz vanjskog dizajna,unutrašnji stil Citroën C3 odiše elegancijom i dinamikom.
Termički obložena armaturna ploča dodatno je naglašena letvicom u sivoj boji Tungstène ili Moondust.
Kromirani i lakirani dijelovi koje pronalazimo u unutrašnjosti savršeno se slažu s nenametljivim i skladno oblikovanim detaljima pa kabina poprima jedinstven i elegantan izgled.

 

MJESTO VOZAČA

Kad sjednete u Citroën C3, otkrit ćete kabinu u kojoj je vožnja na prvom mjestu.

Visoko postavljena natkrivena instrumentna ploča, upravljač s ravnim donjim dijelom, digitalni brojači… Mjesto vozača jednostavno vas mami na vožnju.

Središnja konzola nadohvat je ruke. Vaš položaj u vožnji je bez premca, a udobnost poboljšana. Jedina vam je želja da ga provozite!

VELIKODUŠNA UNUTRAŠNJOST

Novi C3 predstavlja kombinaciju kompaktnih vanjskih dimenzija i prostrane unutrašnjosti.

U prostranom putničkom prostoru s lakoćom se može voziti pet odraslih osoba.

Za razvoj ove inteligentne konstrukcije, dizajneri su upotrijebili sve svoje kreativne vještine.

Među značajkama vrijednim spomena su pretinac za odlaganje ispred suvozača koji nije izbačen pa je oslobođen dodatan prostor za noge suvozača, “tanka” prednja sjedala koja osiguravaju više prostora za noge za putnike straga, te podignuta sjedala čime je oslobođen prostor ispod sjedala za stopala putnika straga.

PRTLJAŽNIK I PROSTOR ZA ODLAGANJE

Novi C3, automobil za svakodnevnu upotrebu, kombinira izuzetno velik prtljažnika zapremnine 300 litara i 2/3-1/3 djeljiva/preklopiva stražnja sjedala.

S preklopljenim naslonima sjedala, ukupna tovarna dužina je 1,19 m, a stražnja polica na skidanje može se jednostavno pospremiti na dno prtljažnika.

Novi C3 je već dizajniran s puno pretinaca za odlaganje u osnovnoj opremi (pretinac za odlaganje ispred suvozača, u vratima, na središnjoj konzoli i pretinci za odlaganje na armaturnoj ploči, itd.). Može u dodatnoj opremi biti opremljen središnjim naslonom za ruke s dva pretinca za odlaganje ili ladicom ispod sjedala suvozača.

UNUTARNJE OSVJETLJENJE

Noću i danju, novi C3 je okupan svjetlosti: prirodnom svjetlosti koja ulazi kroz brojna stakla, te umjetnom svjetlosti s izvora svjetla smještenih duž cijelog putničkog prostora. Sustav unutarnjeg osvjetljenja i regulator intenziteta svjetlosti, sa svjetlima u pretincima za odlaganje na središnjoj konzoli i pored armaturne ploče sprijeda, doprinose stvaranju udobnog svjetlosnog ambijenta noću. Ako se odlučite za Zenith vjetrobransko staklo i paket opreme Vidljivost, novi C3 se isporučuje s tri bijele LED diode koje osvjetljavaju područje središnje konzole.

 

MULTIMEDIJA

Novi C3, prava osjetilna čahura, opremljen je Hifi sustavom. Pružajući izvanredne akustične performanse, ovaj sustav sadrži treći, središnji zvučnik na armaturnoj ploči i subwoofer s pojačalom u prtljažniku. Ako želite putovati s vlastitom glazbenom bibliotekom, Modul za priključivanje omogućuje vam da direktno spojite svoj MP3 player ili USB ključ. Za entuzijaste koji “posvuda nose glazbu”, MyWay sustav za navigaciju sa svojim kartama Europe i velikim zaslonom u boji bit će vrlo koristan, kao i Bluetooth komplet slobodne ruke, šest zvučnika i jack utičnica.

 

SUSTAV ZA POMOĆ U VOŽNJI

Za opušteniju vožnju, novi C3 opremljen je brojnim sustavima za pomoć u vožnji. U gradu, stražnji parkirni senzori olakšavaju manevriranje upozoravajući vas na prepreke. Za štedljiviju – a time i više ekološku – vožnju, indikator promjene stupnja prijenosa analizira vaš stil vožnje i govori vam kada je najbolje vrijeme za promjenu brzine. Novi C3 dostupan je i s regulatorom/limitatorom brzine, automatskim

Citroën C3 koristi najbolje umijeće Marke kako bi ponudio iznimno udoban ovjes i uglađenu vožnju bez premca, ponajprije zahvaljujući:

  • prednjem ovjesu tipa McPherson
  • stražnjem ovjesu s gipkom poprečnom gredom
  • električnom varijabilnom servoupravljaču

Ta su provjerena rješenja savršeno prilagođena svojstvima vašeg vozila. Za besprijekorno ponašanje na cesti, sve su izvedbe opremljene i ESP-om.

OJAČANA KONSTRUKCIJA KAROSERIJE

U slučaju sudara, putnici u novom C3 su maksimalno zaštićeni. Kabina je kruća kako bi se spriječilo probijanje predmeta u zaštitnu komoru za putnike i omogućilo gužvanje drugih elastičnih područja “na kojima se ne nalaze putnici’. Novi C3 dobio je četiri zvjezdice prema novom načinu ocjenjivanja na EuroNCAP testovima, koji su nedavno postroženi.

 

ŠEST ZRAČNIH JASTUKA

Sigurnost je prioritet za novi C3. Svi putnici su potpuno zaštićeni, sa šest zračnih jastuka u osnovnoj opremi od druge razine opreme: dva prednja zračna jastuka, bočni zračni jastuci i dva prednja zračna jastuka zavjese ugrađena u krov. Za potpunu sigurnost, stup upravljača na novom C3 se uvlači u slučaju udarca sprijeda.

 

KOČNICE VISOKIH PERFORMANSI

Novi C3 postavlja najviše standarde na području aktivne sigurnosti sa, na primjer, svojim kočnicama visokih performansi. ABS i Elektronički razdjelnik sile kočenja (REF) u osnovnoj opremi kombiniraju se sa Sustavom za pomoć pri naglom kočenju (AFU) i funkcijom automatskog paljenja svjetala upozorenja. ESP (Elektronički sustav za nadzor stabilnosti vozila) je također dostupan. Ova funkcija održava vozilo na zadanoj putanji i djeluje zajedno sa sustavom protiv proklizavanja u sprječavanju proklizavanja kotača.

Istaknuto

  • Jedinstvena panorama
  • Snažne linije dizajna
  • Kompaktni format
  • Velikodušna unutrašnjost
  • Dojmljive performanse
  • Ojačana konstrukcija karoserije
Back to top