Citroën Berlingo

Istaknuti karakter

Dinamičnost naglašena novim dizajnom

Arhitektura koja olakšava svakidašnjicu

Istaknut karakter i pomno promišljena ergonimija

Arhitektura koja izvrsno iskorištava prostor, posve jednaka zasebna stražnja sjedala, opcija Modutop: svjetlost, prozračivanje i zasebni pretinci, otvaranje stražnjeg stakla i klizna bočna vrata, navigacijski sustav eMyWay, optimirana pomoć u vožnji, USB Box sadrži komplet za telefoniranje slobodnih ruku preko Bluetootha i USB priključak za prijenosne uređaje samo su neke od prednosti novog Berlinga

citroen-ark-mihelic-berlingo
citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo

VANJSKI IZGLED

Fluidne linije i kromirani dvostruki chevron čine Berlingo elegantnim poput monovolumena

Citroën igra na kartu često kontradiktornih svojstava, pa kombinira okruglo i kvadratno, snagu i šarm, suvremeno i retro, voluminozno i jednostavno za dizajn svojih vozila. Berlingo prvenstveno privlači svojim izgledom.

citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-dizajn

ODBOJNIK KOJI PRATI LINIJU KAROSERIJE

 

Berlingo je dobro zaštićeno vozilo s odbojnicima koji prate liniju karoserije, zaštitom donjeg dijela karoserije i širokim, ali elegantnim bočnim zaštitnim letvicama. Ukupan dojam je dinamično i moderno, odraz karaktera vozila Berlingo.

citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-krovni-nosaci

KROVNI NOSAČI

Modularni krovni nosači jednostavni za korištenje (dostupni s opcijom Modutop) mogu se postaviti uzdužno i poprečno. Jednostavno ih okrenite sukladno teretu koji prevozite. Ali pored toga i dodatno naglašavaju eleganciju. Uzdužni krovni nosači su neophodni za prijevoz teških i glomaznih predmeta, ali i dodatno naglašavaju eleganciju.

citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-ostakljeni-krov

VELIKA OSTAKLJENA POVRŠINA

Berlingo propušta puno svjetlosti sa svojim velikim vjetrobranskim staklom, funkcijom Modutop i velikim bočnim staklima. S velikim ostakljenim područjem površinom od 4,6 m², putnički prostor je svijetao i prozračan, te ostavlja dojam izuzetno visoke razine udobnosti.

citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-klizna-vrata

KLIZNA VRATA

Berlingo je dizajniran da vam olakša život. Dobra ilustracija toga su dvoja bočna klizna vrata koja se otvaraju 65 cm za jednostavni pristup stražnjem dijelu vozila.

UNUTRAŠNJOST

Kvaliteta završne obrade te osjećaj ugode

Novi Citroën Berlingo nadahnut je SUV modelima, što se vidi u ergonomski osmišljenoj i velikoj armaturnoj ploči. U unutrašnjosti ćete se savršeno udobno smjestiti, a sve će vam komande prirodno biti na dohvat ruke. Također možete namjestiti sjedalo po visini, upravljač po visini i dubini te se tijekom dugih putovanja osloniti na naslon za laktove.
citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-mjesto-vozaca

MJESTO VOZAČA
Učinkovita armaturna ploča vozila Berlingo, nalik na one iz vozila visoke klase, inspirirana je SUV dizajnom. Vozač u vozilu udobno sjedi, komande su mu na dohvat ruke, uključujući ručicu mjenjača postavljenu na armaturnu ploču. Iskoristite sve prednosti sjedala vozača podesivog po visini, kola upravljača podesivog po visini i dubini, te udobnih naslona, tijekom dugih putovanja.

citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-dizajn-unutrasnjosti

DIZAJN UNUTRAŠNJOSTI
Kada sjednete za upravljač vozila Berlingo, vaš pogled odmah privlači visoka kvaliteta završne obrade putničkog prostora i unutarnjih obloga. Velik izbor razina unutarnje opreme omogućuje vam da unutrašnjost prilagodite svojim potrebama: jednostavno ili složenije. Opcija Modutop za ležernu završnu obradu ili XTR izvedba za silazak sa zamornih cesta.

citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-unutrasnjost

PROSTRANOST
Putnici svih veličina osjećaju se udobno. Prostor za glavu putnika sprijeda iznosi 1,02 m, a u predjelu laktova 1,48 m. Ravna ploča poda straga doprinosi većoj razini udobnosti putnika. Sjedala straga su 20 mm viša od sjedala sprijeda: prostor za glavu putnika iznosi 0,99 mm, a u predjelu laktova 1,49 m. Prostor za koljena je također izvanredan – i najbolji u klasi – sa 245 mm prostora između prednjih sjedala i koljena putnika straga.

citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-preklopivi-stolici

PREKLOPIVI AVIO STOLIĆI
Za još veću udobnost putnika, nasloni prednjih sjedala imaju preklopivi stolić s držačima čaša. Ti preklopivi stolići su posebno korisni na dugim putovanjima, kako privatnim tako i poslovnim.

citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-modularnost

DJELJIVA STRAŽNJA KLUPA
Berlingo je u osnovnoj opremi opremljen 2/3-1/3 djeljivom stražnjom klupom koja se može preklopiti prema naprijed ili izvaditi. Možete izvaditi dio ili cijelu stražnju klupu, te tako prilagoditi unutrašnjost vozila Berlingo svojim potrebama. Sprijeda se naslon sjedala suvozača može preklopiti za prijevoz velikih predmeta.

citroen-ark-mihelic-berlingo-modularnost

NEOVISNA SJEDALA
Berlingo je obiteljsko, praktično vozilo. Ovisno o razini opreme, straga dobivate tri pojedinačna sjedala iste veličine koja se mogu vaditi iz vozila. S njihovim naslonima s podesivim nagibom i višestrukim konfiguracijama, sve je moguće. Sprijeda se naslon sjedala suvozača može preklopiti za prijevoz velikih predmeta.

Domišljati pretinci

Opcija Modutop: svjetlost, prozračivanje i zasebni pretinci

citroen-berlingo-unutarnji-krovni-nosac

KROVNI NOSAČ

Na verzijama bez opcije Modutop, genijalni, inovativni unutarnji krovni nosač omogućuje vam prijevoz laganih, ali dugačkih predmeta ispod krova, a da vrata prtljažnika ne moraju biti otvorena. Ova modularna funkcija omogućuje vam optimizaciju prostora u unutrašnjosti, dok istovremeno smanjuje potrošnju goriva jer se ništa ne prevozi na krovu.

citroen-berlingo-pretinci

BROJNI PRETINCI

Kada putujete s obitelji uvijek vam je potreban prostor za odlaganje. Berlingo nudi niz praktičnih pretinaca za odlaganje posvuda u putničkom prostoru: središnja konzola koja se skida između prednjih sjedala; veliki pretinac za odlaganje ispred suvozača; dva pretinca pod nogama putnika straga; ladice za odlaganje ispod sjedala vozača i suvozača; bočni pretinci za odlaganje, držači limenki, džepovi za karte, itd.

citroen-berlingo-modutop

MODUTOP

Iskonska inovacija, značajka s potpisom na koju Berlingo može biti ponosan. Sadrži velik broj pametno dizajniranih pretinaca: pretinac za odlaganje iznad glave, prednji/stražnji središnji pretinac i praktični pretinac za odlaganje kojem se može pristupiti iz unutrašnjosti i izvana na vozilu. Modutop ugađa osjetilima s dodatnom ventilacijom, mirisnim osvježivačem zraka i providnim pretincem za odlaganje u središnjoj konzolu zbog kojeg je unutrašnjost još svjetlija.

PRTLJAŽNIK

Izvanredna prostranost Berlinga ne umanjuje veličinu prtljažnika

Zahvaljujući rezultatima ostvarenima na EuroNCAP testovima, Citroën Berlingo postavlja standarde na tržištu visokih kombija.
Zahvaljujući ojačanoj strukturi i sigurnosnoj opremi osvojio je četiri zvjezdice na testovima za zaštitu putnika. Već je i to dovoljno da posve spokojni otputujete s obitelji.

citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-prtljaznik
OTVARAJUĆE STRAŽNJE STAKLO

Otvarajuće stražnje staklo osigurava jednostavan i praktičan pristup prtljažniku čak i na jako skučenim prostorima, a kako biste mogli natovariti automobil sve do krova.

 

DIMENZIJE

Izvanredna prostranost vozila Berlingo ne umanjuje veličinu prtljažnika:

 • 675 litara ispod stražnje police u uobičajenoj konfiguraciji;
 • 1.350 litara do krova;
 • 3.000 litara s izvađenim sjedalima 2. reda

 

PRIJENOSNA SVJETILJKA

postavljena na bočnu stijenku prtljažnika:

 • za dodatni izvor svjetla kada je postavljena,
 • kao svjetiljka koja radi 45 minuta kada se skine.

UDOBNOST

…u svakom trenutku!

citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-audio-sustav

AUTOMATSKI KLIMA UREĐAJ

Za podešavanje različitih vrijednosti temperature na strani vozača i suvozača, klima uređaj s automatskim upravljanjem (ovisno o razini opreme) je dvozonski. Dolazi u kombinaciji s vjetrobranskim staklom koje reflektira toplinu, kako bi se spriječilo pregrijavanje u putničkom prostoru.

citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-akustika

AKUSTIKA

Visoko kvalitetna zvučna izolacija u vozilu Berlingo osigurava opuštenu vožnju: svi dijelovi karoserije sklopljeni su s puno pažnje; motor je zatvoren u akustičnu čahuru; pod ima zaštitu protiv udaraca kamenčića; za kabinu je korišten niz materijala s visoko apsorbirajućim svojstvima (poklopac motora, armaturna ploča, krov).

Povrh akustičke udobnosti, Citroën Berlingo Multispace svim putnicima nudi istinsku termičku udobnost.

citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-klima-uredjaj

AUTOMATSKI KLIMA UREĐAJ

Za podešavanje različitih vrijednosti temperature na strani vozača i suvozača, klima uređaj s automatskim upravljanjem (ovisno o razini opreme) je dvozonski. Dolazi u kombinaciji s vjetrobranskim staklom koje reflektira toplinu, kako bi se spriječilo pregrijavanje u putničkom prostoru.

citroen-berlingo-pretinci

MYWAY

MyWay je autoradio i sustav za navigaciju s antenom za Europu, s 7” 16/9 zaslonom u boji i posebno atraktivnom cijenom. Sadrži MP3 i WMA kompatibilni CD player (može se priključiti nekoliko prijenosnih audio uređaja) i komplet Bluetooth za korištenje telefona u načinu rada slobodne ruke.

citroen-berlingo-modutop

USB BOX

USB Box i jack utičnica omogućuju vam odabir vašeg audio izvora direktnim priključivanjem MP3 playera ili USB ključa. Informacije se prikazuju na višenamjenskom zaslonu.

PERFORMANSE

U gradu i na otvorenoj cesti, pogon visokih performansi osigurava uspostavljanje prvoklasne uravnoteženosti između udobnosti i vožnje. Stabilnost vodeću u klasi osiguravaju veliki međuosovinski razmak, 15” kotači (ili 16” u dodatnoj opremi), široki trag kotača i pogon posuđeni s vozila C4 Picasso.

Terenski paket čini Berlingo idealnim suputnikom na neasfaltiranim cestama. S povišenim ovjesom, 16” gumama (ukoliko vozilo nije opremljeno opcijom Grip Control) i zaštitnom pločom, mogućnosti vozila na grubim terenima su poboljšane(Ovisno o izvedbi) .

citroen-rijeka-ark-mihelic-prodaja-vozila-berlingo

Grip Control osigurava vozilu Berlingo poboljšane “off-road” sposobnosti i puno višu razinu trakcije nego na klasičnim vozilima. Grip Control poboljšava trakciju prednja dva kotača putem naprednog sustava protiv proklizavanja ugrađenog u kontrolnu jedinicu ESP-a. Odaberite jedan od pet načina rada (dostupnih putem komande na središnjoj konzoli) sukladno vrsti terena: Standard (standardno), Snow (za snijeg), Off-Road, Sand (za pijesak) ili ESP Off (isključeni ESP).

SIGURNOST

…na visokoj razini

Zahvaljujući rezultatima ostvarenima na EuroNCAP testovima, Citroën Berlingo postavlja standarde na tržištu visokih kombija.
Zahvaljujući ojačanoj strukturi i sigurnosnoj opremi osvojio je četiri zvjezdice na testovima za zaštitu putnika. Već je i to dovoljno da posve spokojni otputujete s obitelji.

Rezultati vozila Berlingo na EuroNCAP crash testovima postavljaju mjerilo u segmentu lakih komercijalnih vozila. Sa svojom pojačanom konstrukcijom i zaštitnom opremom na testovima je zaradio četiri zvjezdice. Automobil koji vam donosi smirenost kada putujete sa svojom obitelji.

citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-konstrukcija-karoserije

Berlingo postavlja najviše standarde na području zaštite putnika sa do šest zračnih jastuka:

 • dva prednja zračna jastuka s promjenjivim volumenom i tlakom otvaranja,
 • četiri bočna zračna jastuka koji štite prsni koš i trbuh vozača i suvozača,
 • dva zračna jastuka zavjese za zaštitu glava putnika sprijeda i straga.
citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-zracni-jastuci

Berlingo se isporučuje s kompleksnim kočionim sustavom visokih performansi:

 • četiri kočiona diska, od kojih dva ventilirajuća sprijeda,
 • ABS (sustav protiv blokiranja kotača) koji elektronički podešava tlak kočenja kako bi spriječio blokiranje kotača,
 • Elektronički razdjelnik sile kočenja (REF) koji ravnomjerno raspodjeljuje silu kočenja na sve kotače,
 • Sustav za pomoć pri naglom kočenju (AFU) koji odmah pojačava silu kočenja kada vozač naglo pritisne papučicu kočnice.
citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-kocioni-sustav

ESP (Elektronički sustav za nadzor stabilnosti vozila) pomaže vozaču da zadrži kontrolu nad vozilom i u najtežim situacijama:

 • djeluje na raspodjelu sile kočenja i broj okretaja motora kako bi zadržao automobil na zadanoj putanji u slučaju gubitka prianjanja na tlo u zavojima,
 • dolazi u kombinaciji sa sustavom protiv proklizavanja (ASR) koji odmah koči pogonske kotače u slučaju proklizavanja.
citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-esp

Sustav za otkrivanje nedovoljnog tlaka u gumama stalno provjerava tlak u gumama. Ako je tlak prenizak sustav emitira vizualno i zvučno upozorenje.

citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-kontrola-tlaka-zraka

Berlingo postavlja visoke standarde i na području sigurnosti djece:

 • dva Isofix sidrišta u 2. redu sjedala za postavljanje dječjih sjedalica;
 • retrovizor za nadzor djece kako bi vozač mogao vidjeti putnike straga bez okretanja;
 • električne sigurnosne blokade za djecu za stražnja vrata,;
 • kontrolna svjetla upozorenja i zvučni upozoritelj ako su sigurnosni pojasevi nevezani tijekom vožnje.
citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-kontrola-tlaka-zraka

POMOĆ U VOŽNJI

Prilagođeni sustavi koji će Vam vožnju učiniti jednostavnijom i ugodnijom

citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-parkiranje-vozila

POMOĆ PRI PARKIRANJU

Stražnji parkirni senzor je neophodan za vožnju po gradu i olakšava manevriranje:
ultrazvučni senzori u odbojnicima očitavaju sve prepreke u blizini automobila; sustav emitira zvučni signal bip (zajedno sa vizualnom informacijom, ovisno o izvedenim) kako bi ukazao na blizinu i lokaciju prepreka.

citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-kretanje-na-uzbrdici

POMOĆ PRI KRETANJU NA UZBRDICI

Sustav za pomoć pri kretanju na uzbrdici (u kombinaciji s funkcijom ESP) zadržava vaše vozilo nepomičnim još dodatne dvije sekunde nakon što otpustite papučicu kočnice na nagibu većem od 5%. Tako imate dovoljno vremena za pomicanje noge s papučice kočnice na papučicu gasa.

citroen-rijeka-ark-mihelic-berlingo-regulator-brzine

REGULATOR I LIMITATOR BRZINE

Doprinosi opuštenijem osjetu u vožnji. Regulator brzine održava namještenu brzinu vozila bez korištenja papučice gasa. Može se isključiti gumbom na kolu upravljača ili pritiskanjem papučice kočnice. Limitator brzine održava ograničenu vrijednost brzine koju odabere vozač. Također se može isključiti

ZAŠTITA OKOLIŠA

…sastavni je dio tehničkih specifikacija Berlinga

citroen-c5-tourer-prodaja-vozila-ark-mihelic-hdi

HDI TEHNOLOGIJA

HDi motori postavljaju standarde u svojoj kategoriji. Oni manje zagađuju i troše manje goriva od klasičnih dizel motora. Emisije CO2 i potrošnja goriva smanjeni su za 20%. Ti motori imaju common-rail sustav s elektroničkim upravljanjem koji optimizira količinu smjese zraka i goriva i značajno smanjuje emisije zagađujućih čestica.

citroen-rijeka-c5-tourer-airdream

AIRDREAM

Airdream potpis ističe koliko predano Citroën radi na zaštiti okoliša te naglašava njegovu tehnološku stručnost. Da bi vozila mogla dobiti tu oznaku moraju zadovoljiti sljedeća tri kriterija: imati emisije CO2/km od 140 g ili manje; biti proizvedena u tvornici koja posjeduje ISO 14001 certifikat; biti u omjeru od 95% dizajnirana od dijelova koji se mogu reciklirati na kraju životnog vijeka vozila.

citroen-rijeka-c5-tourer-fap

FAP

Pročistač krutih čestica (FAP) na HDi motorima doprinosi zaštiti okoliša tako što hvata i sagorijeva krute čestice koje proizvodi motor. Emisije krutih čestica su već osobito niske na HDi motoru. S FAP-om, one padaju na jedva mjerljive razine koje i više nego zadovoljavaju buduće EU standarde za zaštitu okoliša.
Back to top