VANJSKI IZGLED

Novi Citroën C1 – urban po prirodi

Citroen-C1-Ark-Mihelic

Neodoljiv vanjski stil

 

Vizualni kontinuitet između vjetrobranskog stakla i bočnih prozora koji je, ovisno o izvedbi, postignut kromiranim prozorskim profilima, ističe izražajni stil gradskog automobila. 

Za savršen izgled suvremenog i trendovskog gradskog automobila, može ga se opremiti ukrasnim poklopcima kotača od 14 ili 15″ i naplatcima od lagane legure od 15″.

Svjetlosni potpis

Sa svojih 8 boja karoserije, novi Citroën C1 privlači pozornost, a jasnu pripadnost obitelji novih automobila CITROËN istodobno izražava svojim dnevnim LED svjetlima. Privlačna uspravna dnevna LED svjetla ističu njegov razigran pogled te čine jedinstven svjetlosni “potpis”. To nedvojbeno ističe tehnološku prirodu novog Citroën C1.

Citroen-C1-Ark-Mihelic-svjetla

Više dizajna

Još više slobode i svakodnevnog užitka.

Kompaktni dizajn
Citroen C1-Ark-Mihelic-kompaktnost

Novi CITROËN C1 zadržava svoje kompaktne dimenzije (3,46 m dužine; 1.61 m širine i 1.46 m visine), a time i lakoću kretanja za provlačenje u prometu jer ovo vozilo ostaje jedno od najkraćih gradskih vozila na tržištu.

Airscape
Citroen C1-Ark-Mihelic-krovni-otvor

Novi CITROËN C1 užitak vožnje tkriva se gradu u izvedbi s otvorom na krovu Airscape, s trojim ili petorim vratima. Njegov sklopivi platneni krov iznimnih dimenzija (1800 mm x 760 mm), jednostavan je za uporabu, a upravljanje je električno. Izvedbe s krovnim otvorom Airscape nude putnicima mogućnost da u svakom trenu pobjegnu u nepoznato te uživaju u životu i u gradu.

Dvobojne kombinacije

…izaberite onu koja najviše odgovara Vašoj osobnosti!

Novi Citroën C1 osvaja i svojim dvobojnim kombinacijama: u inačici Airscape boja platnenog krova crna, siva ili sunrise red može se kombinirati s osam usklađenih ili kontrastnih boja karoserije.

Citroen-C1-Ark-Mihelic-dvobojne kombinacije

UNUTRAŠNJOST

Jednako svjež i razigran, kako izvana tako i iznutra

Citroen-rijeka-C1-unutrasnjost

Razigran dizajn i kvaliteta tkanina

 

Čistu armaturnu ploču krase detalji privlačnih boja, kao što su okviri ekrana, ventilacijskih otvora i baze ručice mjenjača. Presvlake živih boja ugođaj u unutrašnjosti čine veselim i optimističnim. Obloge vrata elegantno su usklađene s bojom karoserije.

 

Presvlake živih boja ugođaj u unutrašnjosti čine veselim i optimističnim. Obloge vrata elegantno su usklađene s bojom karoserije.

PRTLJAŽNIK – za dobivanje maksimalnog prostora u unutrašnjosti, prtljažnik vozila C1 je relativno skroman (196 litra zapremnine) u osnovnoj konfiguraciji. Ali može se na vrlo jednostavan način povećati: preklapanjem stražnjeg sjedala za dobivanje iskoristive zapremnine prtljažnika sve do krova, u iznosu od čak 780 litara.

VIŠE KORISNE TEHNOLOGIJE

Tehnologija u službi lakoće uporabe – opuštena vožnja.

Citroen-C1-Rijeka-Ark-Mihelic-tehnologija

PRISTUP I POKRETANJE BEZ KLJUČA

Novi Citroën C1 sada nudi i sustav za pristup i pokretanje vozila bez ključa. Sve dok uza sebe imate elektronički ključ, možete otključati automobil i pokrenuti motor. Taj se sustav već ugrađuje u vozila iz višeg segmenta i znatno olakšava život korisnicima.

Citroen-C1-Rijeka-Ark-Mihelic-tehnologija

KAMERA ZA VOŽNJU UNATRAG

Kako bi olakšao manevre poput parkiranja na najskučenijim mjestima, novi Citroën C1 ima kameru za vožnju unatrag čije se slike prikazuju na dodirnom 7“ tableta.

Citroen-C1-Rijeka-Ark-Mihelic-tehnologija

SUSTAV POMOĆI PRI KRETANJU NA KOSINI

Druga korisna tehnologija, sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici Hill Assist, ponuđen u serijskoj opremi, može se pokazati dragocjenim u gradu, primjerice pri izlasku iz podzemnih garaža. Sustav automatski koči automobil dvije sekunde, pa vozač može bezbrižno ponovno krenuti na uzbrdici većoj od 3 %.

Dodirno i povezano sučelje

Novi CITROËN C1 ima intuitivne tehnologije jednostavne za uporabu. Može biti opremljen 7“ tabletom osjetljivim na dodir kojim se upravlja svim multimedijskim funkcijama (radio, telefon, video, putno računalo).

Nikada osamljen, uvijek u toku zbivanja, novi C1 povezan je zahvaljujući tehnologiji Mirror Screen.

Ova tehnologija omogućuje kopiranje sadržaja s pametnog telefona te njegovo upravljanje putem 7“ tabletom osjetljivim na dodir. Za to je dovoljno provjeriti kompatibilnost smartphonea, instalirati aplikaciju za razmjenu podatka i priključiti mobitel na USB utičnicu automobila.

Zatim se putem tableta možete posve jednostavno služiti mogućnostima pametnog mobitela: navigacijom, telefonom, imenikom, glazbom, internetskim radiom kao i ostalim korisnim aplikacijama pogodnim za vožnju.

Citroen C1-rijeka-tehnologija

MOTORI

Umjereni troškovi
Citroen-C1-Rijeka-Ark-Mihelic-umjereni-troskovi

Novi Citroën C1, to je i pametno ulaganje: pristupačna cijena i ograničeni troškovi korištenja. Masa smanjena na 840 kg, gume s vrlo malim otporom kotrljanja i učinkoviti motori posljednje generacije omogućuju mu da se istakne umjerenom potrošnjom* i manjim troškovima održavanja.

VTi 68 S&S
Citroen-C1-Rijeka-Ark-Mihelic-motori

Motor VTi 68 S&S, zajedno s ručnim mjenjačem s 5 stupnjeva prijenosa i u kombinaciji s tehnologijom Stop&Start, smješta novi Citroën C1 na najvišu razinu glede potrošnje goriva i emisije CO2*. (*Mješovita potrošnja goriva 3,8 l/100 km i emisija CO2 od 88 g/km (podaci su u postupku provjere))

PureTech 82
Citroen-C1-Rijeka-Ark-Mihelic-ucinkoviti-motori
Novi Citroën C1 opremljen je novim motorom PureTech 82. Taj 1.2-litreni trocilindarski benzinski motor sa 82 KS upotrebljava inovativne, učinkovite i štedljive tehnologije kako bi ostvario potrošnju od 4,3 l/100 km i emisiju CO2 od 99 g/km, uz veću živahnost i užitak u vožnji.

SIGURNOST

Citroen C1-rijeka-ark-mihelic
Kočnice
C1 se isporučuje s posebno kompleksnim kočionim sustavom:
– dva ventilirajuća diska sprijeda;
– ABS (sustav protiv blokiranja kotača) koji elektronički podešava tlak kočenja kako bi spriječio blokiranje kotača;
– Elektronički razdjelnik sile kočenja (REF) koji ravnomjerno raspodjeljuje silu kočenja na sve kotače;
– Pomoć pri naglom kočenju (AFU)
Citroen C1-rijeka-esp
ESP
Elektronički sustav za nadzor stabilnosti vozila pomaže vozaču da zadrži kontrolu nad vozilom i u najtežim situacijama.
Djeluje na raspodjelu sile kočenja i broj okretaja motora kako bi zadržao stabilnost automobila u slučaju gubitka prianjanja na tlo u zavojima.
SeriJska je oprema na svim razinama opreme.
Zračni jastuci
C1 postavlja najviše standarde na području zaštite putnika sa šest zračnih jastuka već od prve razine opreme:
– dva prednja zračna jastuka (zračni jastuk suvozača može se isključiti za postavljanje dječje sjedalice sprijeda)
– bočni zračni jastuci koji štite prsni koš i trbuh putnika
– bočne zračne zavjese za zaštitu glava putnika sprijeda i straga
Isofix sjedala

Stražnje sjedalo (s 50/50 djeljivim naslonom) ima Isofix sjedišta sa sidrištima za učvršćenje, za sigurno postavljanje dječjih sjedalica.

citroen-c1-isofix
Back to top