Citroën C5 Tourer

Snažna osobnost

Dinamičnost naglašena novim dizajnom

Citroën C5 Tourer = kreativnost i tehnologija

Vjeran tradiciji inovacije

Zavodljivo i prestižno vozilo iznimne zvučne udobnosti i visoke razine sigurnosti. Integralni paket opreme, koža, zakretna dvofunkcijska Xenon svjetla, navigacija eMyWay s kamerom za vožnju unatrag, samo su neke od karakteristika bezvremenskog C5 Tourera

citroen-c5-tourer-prodaja-vozila-ark-mihelic
citroen-c5-tourer-prodaja-vozila-ark-mihelic

VANJSKI DIZAJN

C5 Tourer zadržava naglašene dizajnerske linije limuzine, u kombinaciji sa sofisticiranim stilom s prostranom i funkcionalnom unutrašnjosti On je ujedno dinamičan i elegantan, s elegantnim prednjim krajem, snažnim stražnjim krajem i savršeno uravnoteženim profilom.

citroen-c5-tourer-ark-mihelic-prodaja-vozila-krovni-nosaci

KROVNI NOSAČI

Kromirani krovni nosači vozila C5 Tourer mogu podnijeti opterećenje do 80 kg. Nužne su za prijevoz teških ili glomaznih predmeta. Ali pored toga i dodatno naglašavaju eleganciju.

citroen-c5-tourer-ark-mihelic-prodaja-vozila-kromirani-umeci

KROMIRANI UMETCI

Kromirani umetci dodaju štih sofisticiranosti donjem dijelu karoserije, prednjoj rešetci, prednjim i stražnjim odbojnicima i bočnim staklima (u izvedbi Exclusive). Kromirana dvostruka ispušna cijev naglašava snažan dizajn stražnjeg kraja.

citroen-c5-tourer-ark-mihelic-prodaja-vozila-farovi

PREDNJA SVJETLA

Farovi u obliku bumeranga dodaju vrhunski štih koji naglašava kvalitete koje C5 Tourer ima kao izvanredne cestovne krstarice.

C5 Tourer je dostupan s velikom paletom

aluminijskih naplataka, dimenzije od 16 do 19 “, koji naglašavaju njegovu eleganciju i posebnost

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-poklopac
ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-poklopac
ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-poklopac
ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-poklopac

UNUTRAŠNJOST

Prostrana i dobro osmišljena, nenadmašne udobnosti

Svi dijelovi kabine, od armaturne ploče i središnje konzole do obloga vrata imaju snažna stilistička obilježja. Izboru materijala i načinima obrade posvećena je posebna pozornost: lakirani ukrasi, kromirani umeci, aluminij, obloge s pjenastim ispunama…
U ponudi su brojne presvlake sjedala i obloge, među kojima se ističe obloga cijele kabine profinjenom i posebnom kožom.

Mjesto vozača

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-mjesto-vozaca

Intuitivno i inovativno mjesto vozača napravljeno je da nalikuje kokpitu i kao stvoreno je za uzbudljivu vožnju. Ima fiksne, centrirane komande na upravljaču za trenutni pristup najčešće korištenim funkcijama. Informacije o vožnji su grupirane na tri elegantna brojčanika s okruglim kazaljkama koje kruže po brojčaniku, a ne kreću se poprečno, za lakše očitavanje informacija.

Vrhunska sjedala

C5 Tourer ima i sjedala vrhunske kvalitete koja zadovoljavaju najviše standarde udobnosti. Prednja sjedala su iz linije “Harnonie”, ili pak “Caractere” za čvršće držanje. Sjedala imaju mehanizam za podešavanje u više smjerova s električnim upravljanjem, s opcijom memorije položaja kako biste lakše pronašli svoj idealan položaj. Za još opušteniju vožnju, dostupne su i funkcije masaže i grijanja. Putnicima straga će se svidjeti klupa s tri sjedišta s podesivim naslonima za glavu i širokim naslonom za ruke u sredini.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-sjedala

Sofisticirani, vrhunski dizajn putničkog prostora C5 Tourera je poziv na putovanje. Svaki detalj u putničkom prostoru, od armaturne ploče do središnje konzole i stranica vrata, odraz je jasnih odabira u dizajnu. Posebna pažnja posvećena je odabiru materijala i završnim detaljima s lakiranim oblogama, kromiranim umetcima, pravim metalom, dijelovima oblikovanim od tekuće plastike, itd. 

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-putnicki-prostor

SOFISTICIRANI PUTNIČKI PROSTOR

C5 Tuorer dolazi s više različitih unutarnjih obloga, uključujući opciju od kože (sjedala, stranice vrata, središnja konzola i obloga gornjeg dijela armaturne ploče) za visoku klasu opreme koja je posebno upadljiva i sofisticirana.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-prostrana-unutrasnjost

PROSTRANA UNUTRAŠNJOST

C5 Tourer je prostran i dobro dizajniran automobil koji postavlja standarde na području udobnosti za putnike u putničkom prostoru. Prilikom dizajna u potpunosti je iskorišten prostor u putničkom prostoru s nizom ugrađenih pretinaca za odlaganje Puno prostora straga znači da putnici putuju uz prvoklasnu udobnost.

citroen-c5-tourer-ark-mihelic-prodaja-vozila-panoramski-krov

PANORAMSKI STAKLENI KROV

Stakleni panoramski krov izvanredno velike površine od 1,72 m² stvara svijetao i prozračan ambijent i dojam velikog prostora. Za filtriranje svjetlosti, ovaj “prozor u nebo” može se zatvoriti tvrdim sjenilima s električnim upravljanjem i funkcijom protiv priklještenja.

UDOBNOST

– odlično osmišljena!

Navigacijski sustav

NAVIDRIVE 3D

NaviDrive 3D je napredni informatički sustav s brojnim funkcijama: – veliki 16/9 7″ zaslon u boji s 3D kartama Europe s prikazom visina građevina, spomenika i reljefa; – središnji GSM telefon, multimedijalne opcije (radio, MP3 CD i video DVD player), i GPS navigacija; – funkcija džuboksa za pohranu do 10 Gb glazbe sa CD-a, USB ključa ili SD kartice; – pristup službi Citroën Assistance – sustavom se upravlja putem komandi na kolu upravljača za jednostavno korištenje.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-navigacijski-sustav
ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-navigacijski-sustav

MYWAY

MyWay je pojednostavljeni autoradio i sustav za navigaciju (Europa) sa 7″ zaslonom u boji i posebno atraktivnom cijenom. Sadrži MP3 i WMA kompatibilni CD player (može se priključiti nekoliko prijenosnih audio uređaja) i komplet Bluetooth za korištenje telefona bez ruke.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-myway
ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-myway

C5 je prostran i dobro dizajniran automobil koji postavlja standarde na području udobnosti u putničkom prostoru.

citroen-c5-tourer-ark-mihelic-prodaja-vozila-akustika

AKUSTIKA

Visoko kvalitetna zvučna izolacija u vozilu C5 osigurava opuštenu vožnju: višeslojna stakla sadrže dva sloja stakla i jedan sloj plastike za filtriranje buke; trostruka brtva je učinkovita zvučna izolacija za vrata; apsorbirajući materijali tretiraju buku vozila na samom izvoru (npr. za motor); vanjski dijelovi su dizajnirani i postavljeni tako da osiguraju zvučnu izolaciju visoke kvalitete.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-automstska-klima

AUTOMATSKI KLIMA UREĐAJ

Dizajniran je za osiguranje ugodne temperature za sve putnike: u kombinaciji s laganim sustavom difuzije za stvaranje jednolikog prekrivač zraka oko putničkog prostora; postavke temperature sprijeda mogu se podešavati (i memorirati ako je model opremljen opcijom sjedala s električnim upravljanjem); straga je nadopunjen uvodnicima zraka za sve putnike; ima funkciju automatske reciklaže zraka.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-hifi-audio-sustav

HiFi AUDIO SUSTAV

Hifi audio system ima izvanredne akustične kvalitete: glazba se reproducira putem osam zvučnika ugrađenih u armaturnu ploču i vrata; subwoofer u prtljažniku pojačava reproduciranje niskih tonova; Dolby Surround digitalno pojačalo od 350 W širi zvuk po cijelom putničkom prostoru.

POMOĆ U VOŽNJI

Vožnja jednostavnija nego ikad prije

Sustav za pomoć pri kretanju na uzbrdici djeluje zajedno s električnom parkirnom kočnicom kako bi zadržao vaše vozilo nepomičnim još dodatne dvije sekunde nakon što otpustite papučicu kočnice na nagibu većem od 3%. Tako imate dovoljno vremena za pomicanje noge s papučice kočnice na papučicu gasa.

citroen-c5-pomoc-pri-kretanju

Parkirni senzori olakšavaju manevriranje i nužni su za vožnju po gradu:
– ultrazvučni senzori u odbojnicima očitavaju sve prepreke u blizini automobila;
– sustav emitira zvučne signale bip i prikazuje blizinu i lokaciju prepreka na zaslonu putnog računala. Sustav za pomoć pri kretanju na uzbrdici djeluje zajedno s električnom parkirnom kočnicom kako bi zadržao vaše vozilo nepomičnim još dodatne dvije sekunde nakon što otpustite papučicu kočnice na nagibu većem od 3%. Tako imate dovoljno vremena za pomicanje noge s papučice kočnice na papučicu gasa.

citroen-c5-pomoc-pri-parkiranju

Sustav mjerenja raspoloživog prostora za parkiranje djeluje zajedno s parkirnim senzorima i pomaže vam prilikom parkiranja vašeg vozila:
– govori vam ima li dovoljno prostora;
– i prikazuje zahtjevnost manevara prilikom parkiranja;

citroen-c5-prostor-za-parkiranje

Funkcija regulatora/limitatora brzine s komandama na kolu upravljača doprinosi opuštenijem osjetu u vožnji:
– regulator brzine održava namještenu brzinu vozila bez korištenja papučice gasa;
– limitator brzine održava ograničenu vrijednost brzine koju odabere vozač;
– regulator/limitator brzine se može isključiti, na primjer putem gumba na kolu upravljača, ili snažnim pritiskanjem papučice gasa.

citroen-c5-regulator-brzine

Za vašu udobnost i sigurnost, C5 ima električnu parkirnu kočnicu:
– ona se automatski uključuje prilikom zaustavljanja motora, a isključuje prilikom ubrzavanja;
– jednostavno se uključuje putem gumba na središnjoj konzoli;
– djeluje zajedno s funkcijom pomoći pri kretanju na uzbrdici;
– u osnovnoj je opremi na izvedbama opremljenim hidroaktivnim Hydractive III+ ovjesom

citroen-c5-elektricna-parkirna-kocnica

PERFORMANSE

Vožnja

Citroen C5 Tourer kombinira performanse i udobnost za osiguranje vožnje dostojne onoj u limuzini visoke klase:

 • sofisticirani pogon (naslijeđen s modela C6) apsorbira sve grbe ili rupe na cesti;
 • korišteni ovjes (hidroaktivni Hydractive III+ ili metalni) podoban je za sve stilove vožnje i zadovoljava sve potrebe;
 • ESP (Elektronički sustav za nadzor stabilnosti vozila) u osnovnoj opremi zadržava automobil na putanji
citroen-c5-tourer-ark-mihelic-voznja
citroen-c5-tourer-ark-mihelic-prodaja-novih-vozila-voznja

Ovjesi

HYDRACTIVE III+

citroen-rijeka-c5-ovjes

Hidroaktivni Hydractive III+ ovjes osigurava sigurnu i udobnu vožnju:

 • automatski se prilagođava uvjetima na cesti i zahtjevima vozač;
 • održava stalnu visinu karoserije, neovisno o opterećenju;
 • mogu se podesiti dvije razine krutosti: mekano i tvrdo;
 • ima sportski način rada “sport” za dinamičniju vožnju s posebnim naglaskom na užitak i uzbuđenje za upravljačem

KLASIČAN

citroen-rijeka-c5-ovjes

Klasičan ovjes je usavršen za postavljanje visokih standarda na području vožnje i udobnosti. Osjećaj ceste je direktniji kako bi vožnja bila više sportska

Mjenjači

BVM5

autokuca-ark-mihelic-citroen-c5-mjenjac

Ručni mjenjač s pet stupnjeva prijenosa ima posebno dobar odaziv. Dostupan je s benzinskim motorima 1,8i 16V i 2,0i 16V, te s dizel motorom HDi 110 FAP.

BVA6

autokuca-ark-mihelic-citroen-c5-mjenjac

Automatski mjenjač s 6 brzina nudi vam mogućnost odabira između automatskog načina rada, koji prilagođava brzinu mijenjanja stupnjeva prijenosa (jedanaest obrazaca mijenjanja brzina) vašem stilu vožnje, i sekvencijalnog načina rada koji vam omogućuje slobodno mijenjanje brzina. Ovaj mjenjač se isporučuje s benzinskim motorom 3,0i V6 i dizel motorima HDi 138 FAP i V6 HDi 243 FAP.

BVM6

autokuca-ark-mihelic-citroen-c5-mjenjac

Ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa također ima veliki odaziv. Dostupan je s motorima HDi 140 FAP i HDi 173 FAP.

PRTLJAŽNIK

Prostran i odlično osmišljen

C5 Tourer ima vrata prtljažnika s električnim upravljanjem te:

 • funkcijom automatskog otvaranja i zatvaranja putem daljinskog ključa, kako iz unutrašnjosti vozila tako i izvana;
 • funkcijom protiv priklještenja koja sprječava zatvaranje vrata prtljažnika ako otkrije prisutnost nekog objekta.
citroen-rijeka-c5-tourer-vrata-prtljaznika

2/3-1/3 djeljiva i preklopiva stražnja klupa u preklopljenom položaju oslobađa potpuno ravan tovarni prostor zapremnine 1.490 dm3 (533 dm3 u standardnoj konfiguraciji sjedala). Prtljažnik je poprilično velik:

 • maksimalna širina između koševa blatobrana iznosi 1.115 mm;
 •  maksimalni prostor za glavu iznosi 851 mm;
 • maksimalna dužina (s preklopljenim stražnjim sjedalom) iznosi 1.723 mm..
citroen-rijeka-c5-tourer-modularni-dizajn

Visina praga prtljažnika može se povećati ili smanjiti za do 6 cm (na izvedbi s Hydractive III+ ovjesom) putem gumba na desnoj strani prtljažnika. Čim se motor uključi, ovjes se vraća u normalni položaj.

citroen-rijeka-c5-tourer-prag-prtljaznika

C5 se isporučuje s dvije vrste mreže za osiguranje tereta:

 • mrežom za prijevoz predmeta na podu;
 • mrežom koja se može odmotati i pričvrstiti iza prednjeg ili stražnjeg sjedala kako bi spriječila probijanje predmeta u putnički prostor
 • ako vozač naglo zakoči. Kuke za vrećice postavljene su s obje strane prtljažnika.
citroen-rijeka-c5-tourer-sustav-za-zastitu

C5 Tourer ima i pokrov za prtljagu na namotavanje za skrivanje sadržaja prtljažnika od znatiželjnika.

citroen-rijeka-c5-tourer-pokrov-za-prtljagu

Uz standardno svjetlo prtljažnika, prijenosna svjetiljka je postavljena s desne strane u prtljažniku:

 • za dodatni izvor svjetla kada je postavljena;
 • kao svjetiljka koja radi 45 minuta kada se skine.
citroen-c5-elektricna-parkirna-kocnica

ZAŠTITA OKOLIŠA

Smanjen utjecaj na okoliš

citroen-c5-tourer-prodaja-vozila-ark-mihelic-hdi

HDi tehnologija

Citroen C5 Tourer kombinira performanse i udobnost za osiguranje vožnje dostojne onoj u limuzini visoke klase:

 • sofisticirani pogon (naslijeđen s modela C6) apsorbira sve grbe ili rupe na cesti;
 • korišteni ovjes (hidroaktivni Hydractive III+ ili metalni) podoban je za sve stilove vožnje i zadovoljava sve potrebe;
 • ESP (Elektronički sustav za nadzor stabilnosti vozila) u osnovnoj opremi zadržava automobil na putanji

Airdream potpis ističe koliko predano Citroën radi na zaštiti okoliša, te naglašava njegovu tehnološku stručnost na tom području

citroen-rijeka-c5-tourer-fap

FAP

Pročistač krutih čestica (FAP) na HDi motorima doprinosi zaštiti okoliša tako što hvata i sagorijeva krute čestice koje proizvodi vozilo. Emisije krutih čestica su već jako niske, a s filtrom FAP padaju na jedva mjerljive razine koje i više nego da zadovoljavaju buduće EU standarde za zaštitu okoliša.

citroen-rijeka-c5-tourer-airdream

AIRDREAM

Da bi mogla dobiti Airdream oznaku, vozila moraju zadovoljiti sljedeća tri kriterija: imati emisije CO2/km od 140 g ili manje; biti proizvedena u tvornici koja posjeduje ISO 14001 certifikat; biti u omjeru od 95% dizajnirana od dijelova koji se mogu reciklirati na kraju životnog vijeka vozila. C5 Tourer HDi 110 FAP je dostojan Airdream potpisa.

citroen-rijeka-c5-tourer-odrzivi-razvoj

ODRŽIVI RAZVOJ

C5 Tourer se sklapa u Francuskoj, u tvornici Rennes, gdje se puno investiralo u zaštitu okoliša i održivi razvoj. Industrijski pogon je prilagođen najnaprednijim tehnologijama, a tvornica je dobila ISO 14001 certifikat.

SIGURNOST

povećane sigurnosti!

HALOGENA SVIJETLA

Halogena prednja svjetla vozila C5 Tourer omogućuju vam predviđanje zavoja na cesti. Uključuju funkciju prilagodljivih prednjih farova koji pokrivaju kut od do 75° s desne ili s lijeve strane vašeg vozila. Zajedno s dnevnim svjetlima, ove funkcije vam omogućuju da budete lakše primijećeni na cesti.

DVOFUNKCIJSKI KSENON 

Dvofunkcijska-ksenon svjetla postavljaju visoke standarde na području sigurnosti: -izvanredna vidljivost noću i u lošim vremenskim uvjetima; – bijeli svjetlosni snop čini vožnju noću manje zamornom; – farovi prate kut zakretanja automobila kako biste ranije mogli vidjeti cestu ispred vas; – u kombinaciji sa svjetlima za dodatno osvjetljavanje u zavojima (koja pokrivaju kut od do 105° sa svake strane) i dnevnim svjetlima čine vas vidljivijima na cesti; – dvostruko jača osvijetljenost od halogenih svjetala.

citroen-rijeka-c5-tourer-vrata-prtljaznika

C5 se isporučuje s inovativnim i kompleksnim sustavom kočenja:

 • četiri ventilirajuća kočiona diska velikog promjera;
 • ABS (sustav protiv blokiranja kotača) koji elektronički podešava tlak kočenja kako bi spriječio blokiranje kotača;
 • Elektronički razdjelnik sile kočenja (REF) koji ravnomjerno raspodjeljuje silu kočenja na sve kotače;
 • Sustav za pomoć pri naglom kočenju (AFU) koji odmah pojačava silu kočenja kada vozač naglo pritisne papučicu kočnice.
citroen-rijeka-c5-tourer-modularni-dizajn

ESP (Elektronički sustav za nadzor stabilnosti vozila) pomaže vozaču da zadrži kontrolu nad vozilom i u najtežim situacijama:

 • djeluje na raspodjelu sile kočenja i broj okretaja motora kako bi zadržao automobil na zadanoj putanji u slučaju gubitka prianjanja na tlo u zavojima;
 • dolazi u kombinaciji sa sustavom protiv proklizavanja (ASR) koji odmah koči pogonske kotače u slučaju proklizavanja.
citroen-rijeka-c5-tourer-prag-prtljaznika

Prvi takve vrste na svijetu. Inteligentni sustav protiv proklizavanja osigurava prianjanje na skliskim površinama:

 • pomaže vozilu da se nastavi kretati u snijegu, po debelom ledu ili kiši;
 • omogućuje funkciju protiv proklizavanja korištenjem upravljačke jedinice koja analizira velik broj parametara (nagib, vrstu snijega, leda, itd.) i odvojeno podešava proklizavanje desnih i lijevih kotača.

Kvalitete sustava Snow Motion poboljšavaju se upotrebom zimskih guma.

citroen-rijeka-c5-tourer-sustav-za-zastitu

Sustav za upozorenje za prelaženje crte (AFIL) pomaže pri sprječavanju spavanja za upravljačem. Dok je ova funkcija uključena, senzori na prednjem kraju vozila očitavaju svaku neželjenu promjenu prometnog traka. Sustav u takvom slučaju uključuje zvučno upozorenje bip i vibraciju sjedala vozača.

citroen-rijeka-c5-tourer-pokrov-za-prtljagu

C5 Tourer osigurava potpunu zaštitu za sve putnike:

 • sedam zračnih jastuka u osnovnoj opremi (prednji, bočni, za zaštitu koljena i zračni jastuk zavjesa);
 • dva dodatna bočna zračna jastuka dostupna su straga;
 • stup upravljača se uvlači za više od 65 mm.
citroen-c5-elektricna-parkirna-kocnica

Konstrukcija karoserije vozila C5 Tourer postavlja najviše standarde na području zaštite putnika (5 zvjezdica na EuroNCAP testovima):

 • prednji kraj je dizajniran tako da apsorbira energiju koja se oslobađa prilikom udarca u slučaju sudara;
 • kabina je ukrućena kako bi se spriječilo probijanje ili deformacija zaštitne komore za putnike.
citroen-c5-elektricna-parkirna-kocnica

Sustav za otkrivanje nedovoljnog tlaka u gumama stalno provjerava njihov tlak. Ako je tlak prenizak sustav emitira vizualno i zvučno upozorenje.

citroen-c5-elektricna-parkirna-kocnica
Back to top