Citroën C5

Snažna osobnost

Dinamičnost naglašena novim dizajnom

Citroën C5 – Snažna osobnost, prestižni dizajn!

Zavodljivo, bezvremensko i prestižno vozilo

Citroën C5 ima snažnu osobnost, suvremene i lijepo izvedene linije, a njegove su inovativnost i tehnologija vjerne genima Marke. Iznimna zvučna udobnost, visoka razina sigurnosti, integralni paket opreme, koža, kakretna dvostruka Xenon svjetla, navigacija eMyWay samo su neke od prednosti bezvremenskog C5

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5

VANJSKI DIZAJN

Aerodinamične linije, moćan obris, otmjen stil: dizajn je to koji ističe prestižni status vašeg modela Citroën C5 i postavlja standarde klasi limuzina. Već na prvi pogled u vama će probuditi osjećaje, a ovisno iz kojeg ga kuta gledate, nalik je čistokrvnom coupéu ili otmjenoj limuzini.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-svjetla

PREDNJA SVJETLA

Farovi u obliku bumeranga dodaju vrhunski štih koji naglašava kvalitete koje C5 ima kao izvanredno cestovno vozilo.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-kromirani-umeci

KROMIRANI UMETCI

Kromirani umetci dodaju štih sofisticiranosti donjem dijelu karoserije, prednjoj rešetci, prednjim i stražnjim odbojnicima i bočnim staklima (u izvedbi Exclusive).

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-konkavno-straznje-staklo

KONKAVNO STRAŽNJE STAKLO

C5 je automobil koji pobuđuje emocije na prvi pogled. Ovisno o kutu iz kojeg se gleda, nalik je na čistokrvni kupe ili elegantnu limuzinu.

Ukrasni poklopci

C5 je dostupan s velikom paletom aluminijskih naplataka, dimenzije od 16 do 19 cola, koji naglašavaju njegovu eleganciju i posebnost.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-poklopac
ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-poklopac
ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-poklopac
ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-poklopac

UNUTRAŠNJOST

Prostrana i dobro osmišljena, nenadmašne udobnosti

Svi dijelovi kabine, od armaturne ploče i središnje konzole do obloga vrata imaju snažna stilistička obilježja. Izboru materijala i načinima obrade posvećena je posebna pozornost: lakirani ukrasi, kromirani umeci, aluminij, obloge s pjenastim ispunama…
U ponudi su brojne presvlake sjedala i obloge, među kojima se ističe obloga cijele kabine profinjenom i posebnom kožom.

Mjesto vozača

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-mjesto-vozaca

Intuitivno i inovativno mjesto vozača napravljeno je da nalikuje kokpitu i kao stvoreno je za uzbudljivu vožnju. Ima fiksne, centrirane komande na upravljaču za trenutni pristup najčešće korištenim funkcijama. Informacije o vožnji su grupirane na tri elegantna brojčanika s okruglim kazaljkama koje kruže po brojčaniku, a ne kreću se poprečno, za lakše očitavanje informacija.

Vrhunska sjedala

C5 ima i sjedala vrhunske kvalitete koja zadovoljavaju najviše standarde udobnosti. Prednja sjedala su iz linije “Harnonie”, ili pak “Caractere” za čvršće držanje. Sjedala imaju mehanizam za podešavanje u više smjerova s električnim upravljanjem, s opcijom memorije položaja kako biste lakše pronašli svoj idealan položaj. Za još opušteniju vožnju, dostupne su i funkcije masaže i grijanja. Putnicima straga će se svidjeti klupa s tri sjedišta s podesivim naslonima za glavu i širokim naslonom za ruke u sredini.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-sjedala

Sofisticirani, vrhunski dizajn putničkog prostora C5 je poziv na putovanje. Svaki detalj u putničkom prostoru, od armaturne ploče do središnje konzole i stranica vrata, odraz je jasnih odabira u dizajnu. Posebna pažnja posvećena je odabiru materijala i završnim detaljima s lakiranim oblogama, kromiranim umetcima, pravim metalom, dijelovima oblikovanim od tekuće plastike, itd. 

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-putnicki-prostor

SOFISTICIRANI PUTNIČKI PROSTOR

C5 dolazi s više različitih unutarnjih obloga, uključujući opciju od kože (sjedala, stranice vrata, središnja konzola i obloga gornjeg dijela armaturne ploče) za visoku klasu opreme koja je posebno upadljiva i sofisticirana.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-prostrana-unutrasnjost

PROSTRANA UNUTRAŠNJOST

Prilikom dizajna u potpunosti je iskorišten prostor u putničkom prostoru s nizom ugrađenih pretinaca za odlaganje i velikim prtljažnikom. Stražnje sjedalo je 2/3 – 1/3 djeljivo/preklopivo. Kada je preklopljeno, oslobađa se potpuno ravan tovarni prostor. Puno prostora straga znači da putnici putuju uz prvoklasnu udobnost.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-stakleni-krov

STAKLENI KROVNI OTVOR

C5 je dostupan s krovnim otvorom s električnim upravljanjem i funkcijom protiv priklještenja. Krov propušta prirodno svjetlo i tako pomaže pri stvaranju ugodnog ambijenta u putničkom prostoru.

UDOBNOST

– odlično osmišljena!

Navigacijski sustav

NAVIDRIVE 3D

NaviDrive 3D je napredni informatički sustav s brojnim funkcijama: – veliki 16/9 7″ zaslon u boji s 3D kartama Europe s prikazom visina građevina, spomenika i reljefa; – središnji GSM telefon, multimedijalne opcije (radio, MP3 CD i video DVD player), i GPS navigacija; – funkcija džuboksa za pohranu do 10 Gb glazbe sa CD-a, USB ključa ili SD kartice; – pristup službi Citroën Assistance – sustavom se upravlja putem komandi na kolu upravljača za jednostavno korištenje.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-navigacijski-sustav
ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-navigacijski-sustav

MYWAY

MyWay je pojednostavljeni autoradio i sustav za navigaciju (Europa) sa 7″ zaslonom u boji i posebno atraktivnom cijenom. Sadrži MP3 i WMA kompatibilni CD player (može se priključiti nekoliko prijenosnih audio uređaja) i komplet Bluetooth za korištenje telefona bez ruke.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-myway
ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-myway

C5 je prostran i dobro dizajniran automobil koji postavlja standarde na području udobnosti u putničkom prostoru.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-akustika

AKUSTIKA

Visoko kvalitetna zvučna izolacija u vozilu C5 osigurava opuštenu vožnju: višeslojna stakla sadrže dva sloja stakla i jedan sloj plastike za filtriranje buke; trostruka brtva je učinkovita zvučna izolacija za vrata; apsorbirajući materijali tretiraju buku vozila na samom izvoru (npr. za motor); vanjski dijelovi su dizajnirani i postavljeni tako da osiguraju zvučnu izolaciju visoke kvalitete.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-automstska-klima

AUTOMATSKI KLIMA UREĐAJ

Dizajniran je za osiguranje ugodne temperature za sve putnike: u kombinaciji s laganim sustavom difuzije za stvaranje jednolikog prekrivač zraka oko putničkog prostora; postavke temperature sprijeda mogu se podešavati (i memorirati ako je model opremljen opcijom sjedala s električnim upravljanjem); straga je nadopunjen uvodnicima zraka za sve putnike; ima funkciju automatske reciklaže zraka.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c5-hifi-audio-sustav

HiFi AUDIO SUSTAV

Hifi audio system ima izvanredne akustične kvalitete: glazba se reproducira putem osam zvučnika ugrađenih u armaturnu ploču i vrata; subwoofer u prtljažniku pojačava reproduciranje niskih tonova; Dolby Surround digitalno pojačalo od 350 W širi zvuk po cijelom putničkom prostoru.

VISOKA RAZINA SIGURNOSTI

Sustavi za pomoć u vožnji

Sustav za pomoć pri kretanju na uzbrdici djeluje zajedno s električnom parkirnom kočnicom kako bi zadržao vaše vozilo nepomičnim još dodatne dvije sekunde nakon što otpustite papučicu kočnice na nagibu većem od 3%. Tako imate dovoljno vremena za pomicanje noge s papučice kočnice na papučicu gasa.

citroen-c5-pomoc-pri-kretanju

Parkirni senzori olakšavaju manevriranje i nužni su za vožnju po gradu:
– ultrazvučni senzori u odbojnicima očitavaju sve prepreke u blizini automobila;
– sustav emitira zvučne signale bip i prikazuje blizinu i lokaciju prepreka na zaslonu putnog računala. Sustav za pomoć pri kretanju na uzbrdici djeluje zajedno s električnom parkirnom kočnicom kako bi zadržao vaše vozilo nepomičnim još dodatne dvije sekunde nakon što otpustite papučicu kočnice na nagibu većem od 3%. Tako imate dovoljno vremena za pomicanje noge s papučice kočnice na papučicu gasa.

citroen-c5-pomoc-pri-parkiranju

Sustav mjerenja raspoloživog prostora za parkiranje djeluje zajedno s parkirnim senzorima i pomaže vam prilikom parkiranja vašeg vozila:
– govori vam ima li dovoljno prostora;
– i prikazuje zahtjevnost manevara prilikom parkiranja;

citroen-c5-prostor-za-parkiranje

Funkcija regulatora/limitatora brzine s komandama na kolu upravljača doprinosi opuštenijem osjetu u vožnji:
– regulator brzine održava namještenu brzinu vozila bez korištenja papučice gasa;
– limitator brzine održava ograničenu vrijednost brzine koju odabere vozač;
– regulator/limitator brzine se može isključiti, na primjer putem gumba na kolu upravljača, ili snažnim pritiskanjem papučice gasa.

citroen-c5-regulator-brzine

Za vašu udobnost i sigurnost, C5 ima električnu parkirnu kočnicu:
– ona se automatski uključuje prilikom zaustavljanja motora, a isključuje prilikom ubrzavanja;
– jednostavno se uključuje putem gumba na središnjoj konzoli;
– djeluje zajedno s funkcijom pomoći pri kretanju na uzbrdici;
– u osnovnoj je opremi na izvedbama opremljenim hidroaktivnim Hydractive III+ ovjesom

citroen-c5-elektricna-parkirna-kocnica

SIGURNOST

Držanje ceste

C5 kombinira performanse i udobnost za osiguranje vožnje dostojne onoj u limuzini visoke klase:

  • sofisticirani pogon (naslijeđen s modela C6) apsorbira sve grbe ili rupe na cesti;
  • korišteni ovjes (hidroaktivni Hydractive III+ ili metalni) podoban je za sve stilove vožnje i zadovoljava sve potrebe;
  • ESP (Elektronički sustav za nadzor stabilnosti vozila) u osnovnoj opremi zadržava automobil na putanji
ark-mihelic-citroen-prodaja-novih-vozila
autokuca-ark-mihelic-citroen-prodaja-novih-vozila

Ovjesi

HYDRACTIVE III+

citroen-rijeka-c5-ovjes

Hidroaktivni Hydractive III+ ovjes osigurava sigurnu i udobnu vožnju:

  • automatski se prilagođava uvjetima na cesti i zahtjevima vozač;
  • održava stalnu visinu karoserije, neovisno o opterećenju;
  • mogu se podesiti dvije razine krutosti: mekano i tvrdo;
  • ima sportski način rada “sport” za dinamičniju vožnju s posebnim naglaskom na užitak i uzbuđenje za upravljačem

KLASIČAN

citroen-rijeka-c5-ovjes

Klasičan ovjes je usavršen za postavljanje visokih standarda na području vožnje i udobnosti. Osjećaj ceste je direktniji kako bi vožnja bila više sportska

Mjenjači

BVM5

autokuca-ark-mihelic-citroen-c5-mjenjac

Ručni mjenjač s pet stupnjeva prijenosa ima posebno dobar odaziv. Dostupan je s benzinskim motorima 1,8i 16V i 2,0i 16V, te s dizel motorom HDi 110 FAP.

BVA6

autokuca-ark-mihelic-citroen-c5-mjenjac

Automatski mjenjač s 6 brzina nudi vam mogućnost odabira između automatskog načina rada, koji prilagođava brzinu mijenjanja stupnjeva prijenosa (jedanaest obrazaca mijenjanja brzina) vašem stilu vožnje, i sekvencijalnog načina rada koji vam omogućuje slobodno mijenjanje brzina. Ovaj mjenjač se isporučuje s benzinskim motorom 3,0i V6 i dizel motorima HDi 138 FAP i V6 HDi 243 FAP.

BVM6

autokuca-ark-mihelic-citroen-c5-mjenjac

Ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa također ima veliki odaziv. Dostupan je s motorima HDi 140 FAP i HDi 173 FAP.

Back to top