Novi Citroën C4 i Ë-C4

Jak stil i jedinstven identitet

JAK STIL I JEDINSTVEN IDENTITET

U 2020. godini Citroën nastavlja električnu ofenzivu s novim ë-C4 – 100% električnim i novim C4: nova faza Citroënovog dizajna, iznimna udobnost i mogućnost izbora između 100% električne, benzinske ili dizelske verzije.
Novi ë-C4 – 100% električni i novi C4 nasljednici su 92 godine Citroënovih kompaktnih automobila. Od 1928. godine slijedi 10 generacija kompaktnih automobila Citroën s 12,5 milijuna prodanih primjeraka. Novi ë-C4 – sada se mogu naručiti 100% električni i novi C4.

DIZAJN

ELEGANCIJA, FLUIDNOST I DINAMIČNOST

ark mihelic viskovo

Novi Citroën ë-C4 – 100% električni i C4 nameću svoju razliku kombinirajući:

 • Elegancija, fluidnost i dinamičnost tipični za Citroën: aerodinamična silueta, profinjene linije i prepoznatljivi grafički detalji, zajedno s novim prednjim i stražnjim LED svjetlosnim potpisom
 • Snaga i karakter SUV-a: veliki kotači, snažne i mišićave linije, podignut ovjes. CITROËN JE SAVRŠEN KOMPAKTNI AUTOMOBIL
citroen-C4-prednji-kraj

INOVATIVAN I JEDINSTVEN DIZAJN

Citroën C4 ima energičnu i odlučnu osobnost

 • Visoka, isklesana kapuljača
 • Prednja strana koja uključuje nove Citroënove stilske kodove
 • Svjetlosni potpis “V”, prednja svjetla s dva modula spojena kromiranim ševronima koji se protežu cijelom širinom vozila
 • Položaj na cesti koji poboljšava tehnologiju “Citroën 100% LED Vision” dnevnih svjetala, kratkih svjetala i svjetla za maglu.
citroen-C4-profil

AERODINAMIČKI PROFIL

Aerodinamični profil nudi izdašne količine, naglašene pažljivim izmjenjivanjem mekih i mišićavih linija, koje cjelokupnom automobilu daju snagu i karakter.

Smanjeni prednji i stražnji prevjesi, u kombinaciji s kotačima velikog promjera (690 mm) i visinom od tla 156 mm, većom od konkurencije, daju vozilu visoko i uporno držanje, dinamičan stav, kao da je spreman za oprugu.

citroen-C4-straznji-dio

ROBUSAN I DINAMIČAN

Stražnji dio također daje vozilu dinamiku i snagu, bez utjecaja na velikodušni volumen prtljažnika (380 L). Koso stražnje staklo, aerodinamični spojler i svjetla povezana sjajnom crnom trakom karakteriziraju jedinstveni stil novog C4, koji uvodi novi LED stražnji svjetlosni potpis u obliku slova “V”.

citroen-C4-interijer

31 VANJSKA KOMBINACIJA,
6 UNUTARNJIH VARIJANTI

7 boja tijela: prirodno bijela, obsidijansko crna, čelično siva, platinasta siva, eliksir crvena, narančasta puls i islandsko plava.

5 paketa boja: crna, metalni pijesak, siva, crvena i električno plava, potonja ekskluzivna za Nuovu ë-C4 – 100% ëelektrična.

6 unutarnjih okruženja koja nude dobrodošlice u trijeznim ili ekstrovertnim nijansama. Od standardnog okruženja do 5 okruženja opremljenih ekskluzivnim sjedištima Advanced Comfort: Urban Gray, Metropolitan Gray, Metropolitan Blue, Hype Black i Hype Red.

UDOBNOST U VOŽNJI

UDOBNOST U VOŽNJI

Novi C4 opremljen je ekskluzivnim Citroënovim ovjesom s progresivnim hidrauličkim jastucima® koji jamče maksimalnu udobnost na svakoj ruti i pravi efekt “letećeg tepiha”, u svrhu dobrobiti na brodu, dinamike i užitka
u vožnji.

 

UDOBNOST SJEDALA

UDOBNOST SJEDALA

Novi C4 nudi ekskluzivnu Citroënovu tehnologiju, inovativna sjedala Advanced Comfort. Dodatnu udobnost omogućuje podrška za prijenosni tablet (Smart Pad Support Citroën) još više prostora za pohranu koja nude dodatnu udobnost.

 

UDOBNOST ŽIVOTA

UDOBNOST ŽIVOTA

Ekskluzivna Citroënova tehnologija, inovativna sjedala Advanced Comfort uključuju površinska pjena debljine 15 mm koja nudi mekoću i potporu od prvog kontakta te pjena visoke gustoće koja nudi optimalnu udobnost i bolje
upijanje vibracija.

 

UDOBNOST UMA

UDOBNOST UMA

Novi C4 može biti opremljen velikim električnim krovnim krovom kako bi unutrašnjost preplavio ambijentalnim svjetlom. C4 utjelovljuje tehnološku i modernu električnu mobilnost, ultra udobnu limuzinu za jedinstveno vozačko iskustvo.

 

OVJES CITROËNA S PROGRESIVNIM HIDRAULIČNIM JASTUCIMA

Novi C4 opremljen je ovjesima s progresivnim hidrauličkim jastucima® koji garantiraju maksimalnu udobnost na svakoj ruti i pravi efekt “letećeg tepiha”, za dobrobit na brodu, dinamičnost i užitak u vožnji. Njihov rad je jednostavan. Ovjesi s progresivnim hidrauličkim jastucima® dodaju dva progresivna hidraulična prigušivača na krajnje graničnike, jedan za produženje i jedan za kompresiju. Funkcioniranje ovjesa varira kako variraju naprezanja:

 • U slučaju lagane kompresije, opruga i amortizer kontroliraju vertikalna kretanja automobila, bez naprezanja progresivnih hidrauličnih prigušivača. To daje dojam da automobil leti preko neravnina na cesti: to je efekt “letećeg tepiha”
 • U slučaju većih naprezanja, opruga i amortizer djeluju zajedno s progresivnim hidrauličnim prigušivačima, koji postupno usporavaju vertikalne pokrete automobila, izbjegavajući tako nagle zaustavljanja na kraju hoda. Hidraulički prigušivači apsorbiraju i odvode uskladištenu energiju. Stoga nema pojave odskoka i putnici su savršeno izolirani od ceste

KORISNI I PROSTORNI ODJELJCI ZA SKLADIŠTENJE

Na novom Citroënu C4 udobnost na brodu prolazi kroz cilj pojednostavljenja života putnika zahvaljujući izdašnim volumenima unutrašnjosti, velikim pretincima za odlaganje i inteligentnom cjelokupnom rasporedu.

EKSKLUZIVNA PODRŠKA PAMETNIM UREĐAJIMA®

Novi C4 nudi pretince i ekskluzivnu opremu za suvozača:

Citroën Smart Pad Support® inteligentan je sustav za podršku koji se uvlači, integriran izravno u ploču s instrumentima, što omogućuje sigurno pričvršćivanje tableta na automobil, omogućavajući putniku uživanje u njegovom multimedijskom sadržaju tijekom putovanja;

Klizna ladica XXL postavljena ispred suvozača, što vam omogućuje udobno spremanje tableta..

SREDIŠNJA KONZOLA

Visoka i široka središnja konzola dizajnirana je da ponudi brojne pretince:

 • Prostor za punjenje na kojem možete jednostavno i bežično napuniti svoj pametni telefon;
 • 2 USB utičnice; Veliki pretinac za spremište ispred konzole;
 • Mali pretinac ispred mjenjača za odlaganje sitnica;
 • Veliki središnji pretinac sa zavjesom za zamračivanje, koji sadrži dva držača za piće;
 • Dovoljno prostora ispod pomičnog prednjeg središnjeg naslona za ruke.
citroen-C4-straznji-dio

STRAŽNJI PROSTOR

Novi Citroën C4 nudi:

 • Dovoljno unutarnjeg prostora za maksimalnu udobnost stražnjih putnika, s prostorom za koljena “Best in Class” (198 mm);
 • Korisni pretinci za odlaganje:
 • 1 pretinac za odlaganje u naslonu za ruke, nosaču čaša itd .; Do 2 USB utičnice.

VELIKI PRTLJAŽNIK

Velikodušni prtljažnik od 380 litara koji je jednostavan za upotrebu postavlja Novi Citroën C4 u središte segmenta.Podesivi pod za utovar s dva položaja omogućuje vam prilagodbu prtljažnika prema vašim potrebama i postizanje prednosti ravnog poda kada se stražnja sjedala sklope. Može se držati u kosom položaju radi olakšavanja utovara.

POVEZIVOST

Novi Citroën C4 nudi najbolje povezivanje:

 • Dodirna ploča od 10 “omogućuje vam konfiguriranje vozila i pristup multimedijskom sustavu, telefonu, klima uređaju i povezanom navigacijskom sustavu.
 • Povezana je s funkcijom prepoznavanja glasa;
 • Povežite Play s funkcijom Mirror Screen kompatibilnom s Android Auto i Apple CarPlay;
 • Bežično punjenje za pametne telefone;
 • Connect Assist, besplatna usluga hitnog poziva bez pretplate i usluga lokalizirane pomoći koja je dostupna 24/7;
 • Connect Nav, najnovija generacija povezanih 3D navigacijskih sustava;
 • Citroën® ConnectedCAM: 3. vozilo Citröena opremljeno ConnectedCAM-om nakon Citroëna C3 i Citroën C5 Aircross SUV.

CITROËN Connect Play

CITROËN Connect Play

Novi Citroën C4 opremljen je Connect Play, koji integrira funkciju zrcalnog zaslona putem USB-a za dupliciranje prikaza vašeg kompatibilnog pametnog telefona na ugrađenoj dodirnoj ploči od 10 “. Multimedijski sadržaj možete lako pronaći i upravljati pametnim telefonom i kompatibilnim aplikacijama putem ugrađene dodirne podloge. Ovisno o povezanom pametnom telefonu, aplikacijama se može upravljati sustavom za prepoznavanje glasa. Citroën Connect Play radi s Apple CarPlay ™ i Android Auto.

CITROËN Connect Nav

CITROËN Connect Nav

Dodirna ploča od 10 “omogućuje vam jednostavno upravljanje svim medijima, telefonom i navigacijskim funkcijama novog C4. Navigacijski sustav Citroën Connect Nav 3D s glasovnim naredbama informira vas, na primjer, zahvaljujući uslugama TomTom Traffic povezani, o stanju u prometu u stvarnom vremenu, dostupnosti i cijenama parkirnih mjesta na vašoj ruti. Također nudi vizualna i zvučna upozorenja o opasnim zonama na ruti.

CITROËN Connect Assist

CITROËN Connect Assist
Connect Assist nudi uslugu hitnih poziva i geolociranu pomoć. U slučaju nesreće ili bilo koje druge situacije koja zahtijeva hitnu intervenciju, omogućuje vam slanje zahtjeva za pomoć, automatski ili pritiskom odgovarajućeg gumba “SOS”. Usluge Connect Assist ne zahtijevaju pretplatu i dostupne su 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

TEHNOLOGIJA

novi-citroen-c4

20 SUSTAVA ZA POMOĆ U VOŽNJI

Novi Citroën C4 nudi 20 tehnologija pomoći vozaču za poboljšanje sigurnosti, udobnosti i spokojstva na brodu. Ujedno olakšavaju svakodnevni život i putuju sigurnije.

COLOR HEAD-UP DISPLAY

COLOR HEAD-UP DISPLAY

Novi Citroën C4 opremljen je Connect Play, koji integrira funkciju zrcalnog zaslona putem USB-a za dupliciranje prikaza vašeg kompatibilnog pametnog telefona na ugrađenoj dodirnoj ploči od 10 “. Multimedijski sadržaj možete lako pronaći i upravljati pametnim telefonom i kompatibilnim aplikacijama putem ugrađene dodirne podloge. Ovisno o povezanom pametnom telefonu, aplikacijama se može upravljati sustavom za prepoznavanje glasa. Citroën Connect Play radi s Apple CarPlay ™ i Android Auto.

HIGHWAY DRIVER ASSIST

novi-citroen-c4-ark-mihelic

HighWay Driver Assist kombinira prilagodljivi tempomat s funkcijom Stop & Go s aktivnim upozorenjem na napuštanje trake kako bi djelomično dodijelio upravljanje brzinom i putanjom vozilu. Sve što vozač mora učiniti je ostati usredotočen na cestu, s rukama na volanu; u bilo kojem trenutku može preuzeti kontrolu nad vožnjom kočenjem ili upravljanjem upravljačem.

PARK ASSIST

PARK ASSIST
Park Assist vam pomaže pronaći parkirno mjesto primjereno veličini vašeg automobila i izvršava automatski manevar kada se otkrije raspoloživi prostor. Sve što trebate je upravljati gasom i kočnicom.

100% ELEKTRIČAN, BENZINAC ILI DIZEL

novi-citroen-c4

20 SUSTAVA ZA POMOĆ U VOŽNJI

Novi Citroën C4 nudi 20 tehnologija pomoći vozaču za poboljšanje sigurnosti, udobnosti i spokojstva na brodu. Ujedno olakšavaju svakodnevni život i putuju sigurnije.

elektricni-citroen-c4
Novi Citroën ë-C4 – 100% elektrika osigurava laganu, tihu, dinamičnu i spokojnu električnu vožnju:
 • Električni motor od 100 kW / 136 KS;
 • Moment od 260 Nm odmah dostupan:
 • Punjenje do 80% u 30 minuta za maksimalni domet od 350 km u WLTP ciklusu;
 • Baterija od 50 kWh zagarantirana 8 godina ili 160 000 km, za 70% svog početnog kapaciteta.
citroen-c4-diesel
Novi Citroën C4 nudi benzinske ili dizelske motore sljedeće generacije:
 • Fleksibilna i učinkovita vožnja;
 • PureTech benzinski motori snage od 100 KS do 155 KS;
 • BlueHDi dizelski motori od 110 do 130 KS.
8-BRZINSKI AUTOMATSKI PRIJENOS

8-BRZINSKI AUTOMATSKI MJENJAČ

8-stupanjski automatski mjenjač EAT8 povezan je s novim biračem metala s završnom obradom: ovo nudi 3 položaja (R, N i D) za lak odabir funkcije unatrag, neutralno ili “Drive”. Opremljen je i s 2 tipke: P za aktiviranje načina parkiranja, M za aktiviranje ručnog načina rada s benzinskim ili dizelskim motorima ili B za aktiviranje načina kočenja na novom Citroënu ë-C4 – 100% električno.

GALERIJA

Preuzmite web katalog novog Aircrossa:

Back to top