NOVI CITROËN C5 X I C5 X HYBRID

HRABROST I INOVACIJA ZA ISKUSTVO VOŽNJE

Jedinstveni C5 X svojim dizajnom postavlja ravnotežu između elegancije limuzine, dinamike karavana s velikim prtljažnikom i povišenog položaja vožnje SUV vozila zbog kotača velikog promjera.
Novi Citroën C5 X kombinira eleganciju limuzine, dinamiku karavana i povišenu poziciju SUV vozila.
C5 X nudi uistinu bezbrižno iskustvo vožnje zahvaljujući vrhunskoj razini udobnosti koju nudi Citroën Advanced Comfort® program, kojemu se pridružuju sjedala Advanced Comfort i Citroën Advanced Comfort aktivni ovjes.
Novi Citroën C5 X nudi napredne tehnologije poluautonomne vožnje i novo komunikacijsko sučelje na 12″ HD tabletu s ekranom osjetljivim na dodir i glasovnim prepoznavanjem. Novi Citroën C5 X dostupan je u plug-in hibridnoj i benzinskoj verziji.

AERODINAMIČKE LINIJE

ELEGANCIJA

Novi Citroën C5 X svakako se ističe u prilično predvidljivom, tradicionalnom segmentu. Njegova vrata prtljažnika pružaju široko, funkcionalno otvaranje i nizak prag utovara. Duga poklopac motora, njegove linije i prošireni lukovi kotača izdvajaju ga od ostalih u pogledu vidljivosti i stila. Njegova duga linija krova završava aerodinamičnim gornjim spojlerom. Drugi spojler, u crnom sjaju, osigurava tlačnu silu i stabilnost pri kočenju.

POLOŽAJ U VOŽNJI

PREGLED CESTE

Zbog većeg razmaka od tla koji pružaju 19″ aluminijski naplatci, vozači C5 X imaju bolji pogled na cestu od tradicionalnih vozila u segmentu.
Ovaj podignuti položaj pruža veću vidljivost, veću sigurnost i veću udobnost vožnje.

SVJETLOSNI POTPIS

MODERAN

Novi Citroën C5 X ima Citroënov prepoznatljiv svjetlosni potpis u obliku slova V sprijeda i straga, kao što je prvi put predstavljeno na novom C4.

Nepogrešivo prepoznatljiv, odmah prepoznatljiv kao Citroën, vidljiv danju i noću, naglašavajući izvanrednu siluetu novog Citroëna C5 X.
Ovaj svjetlosni potpis visoke tehnologije uključuje LED dnevna svjetla i LED prednja svjetla u svim verzijama.

BOJE KAROSERIJE

PET OPCIJA DVOBOJE KAROSERIJE S CRNIM KROVOM

Novi Citroën 5 X nudi izbor od 6 metalik boja karoserije:

 • Siva Amazonite;
 • Bijela Perla;
 • Plava Magnétique;
 • Siva Platinium;
 • Siva Artense;
 • Crna Perla Nera.

Opcija crnog krova za dvobojnu kombinaciju karoserije kompatibilna je sa svim bojama osim crne Perla Nera.

UNUTRAŠNJOST

INTERIJET PO VAŠIM ŽELJAMA

C5 X vjerno slijedi Citroënov filozofiju individualizacije imidža, zbog čega nudi originalne kombinacije interijera koje vam omogućuju da putnički prostor uredite po svom ukusu. Uz standardni, ozbiljniji i sivi interijer, postoji 5 različitih kombinacija ambijenta interijera:

 • Urban Grey;
 • Metropolitan Grey;
 • Metropolitan Blue;
 • Hype Black;
 • Hype Adamantium.
ark mihelic

MEKI I TOPLI MATERIJALI

Putnički prostor odaje dojam smirenosti i prostranosti, gdje je puno pažnje posvećeno detaljima, materijalima i bojama:

 • Kvalitetna tkanina i koža inspirirana svijetom putovanja;
 • Tri opcije dekoracije, uključujući teksturirani izgled drva s Citroën uzorkom;
 • Mekani materijali u okruženju vozača i suvozača: nasloni za ruke, središnja konzola, instrumentna ploča itd.

UDOBNOST

POZIV NA PUTOVANJE U APSOLUTNOJ UDOBNOSTI

Putnički prostor C5 X prožet je toplinom, mirom i prostranošću. Njegove luksuzne površine pozivaju vas na putovanja, sugeriraju gostoprimstvo, izražavaju jedinstvenu brigu za detalje i nude dosad neviđena praktična rješenja.

AKTIVNI OVJES CITROËN ADVANCED COMFORT®

SVJETSKA PREMIJERA

Citroenov ovjes Advanced Comfort®, dizajniran da ponovno stvori efekt letećeg tepiha legendarnih Citroën vozila i prevlada prepreke, rupe, neravnine i druge nepravilnosti na cesti, standardan je na novom modelu Citroën C5 X.

S Citroën Advanced Comfort ® aktivnim ovjesom, premijerno predstavljenim na plug-in hibridnoj verziji novog C5 X, dodatno povećavaju udobnost kombiniranjem progresivnih hidrauličkih graničnika ® . Vozilo prilagođava ovjes svakog kotača kako bi bio mekši ili čvršći, ovisno o uvjetima na cesti. Senzori neprestano analiziraju cestu i moguće nepravilnosti te prenose informacije na ugrađeno računalo koje optimizira konfiguraciju ovjesa kako bi osiguralo maksimalnu udobnost za sve putnike. Osim ESP senzora, kontrolirani ovjes ima i senzore vertikalnog položaja i brzine kotača za analizu kretanja karoserije i ritma vožnje.
Aktivni ovjes pruža potpunu udobnost tijekom vožnje po ravnim cestama i preciznu, dinamičnu kontrolu u zavojima.

PROSTOR

DETALJI

Unutrašnjost novog Citroën C5 X, dizajnirana tako da se putnici osjećaju kao da su u svojoj dnevnoj sobi, prožeta je tehnologijom i prostranošću zahvaljujući izdašnim dimenzijama i oštrim linijama.

Sofisticirane površine i posvećenost detaljima stvaraju osjećaj ugode. Elementi, koji se zbog neizravnog osvjetljenja smatraju plutajućim elementima, donose lakoću i eleganciju.

SJEDALA ADVANCED COMFORT

POZIV NA OPUŠTANJE

Napredna komforna sjedala modela C5 X u smislu udobnosti, stvaraju osjećaj vlastitog dnevnog boravka.

Zbog posebne presvlake, iznimno su ugodne na dodir. Sloj pjenaste gume visoke gustoće i strukturirana pjena veće debljine osiguravaju iznimnu udobnost tijela tijekom vožnje, zbog čega se putnici osjećaju odmorno i na najdužim putovanjima.

PROSTOR VOZILA

POZIV NA PUTOVANJE

Udobnost putnika bila je središnji cilj u dizajnu C5 X. Udobno sjedalo vozača i suvozača i velika instrumentna ploča pružaju veliki, udoban i otvoren prostor.

Putnici na stražnjim sjedalima nisu zaboravljeni. Izuzetan prostor za noge zajedno s dobro proporcionalnim sjedalima i dovoljno prostora za glavu pozivaju vas da putujete u potpunoj udobnosti.

PANORAMSKI KROV

Za još više prostora, dodatna svjetlosti prodire u unutrašnjost kroz staklene površine koje se protežu po cijelom vozilu, uključujući stražnje kutne prozore i veliki klizni panoramski krov kroz koji se svjetlost može pustiti u unutrašnjost kad god poželite.

ZVUČNO IZOLIRANO VIŠSLOJNO STAKLO

IZUZETNA UDOBNOST

Za opuštajući osjećaj tijekom putovanja, zvučna izolacija je posebno dorađena, što posebno dokazuje prednje i stražnje zvučno izolirano laminirano staklo, koje pruža iznimnu izolaciju od ometajuće buke iz okoline.

LUKSUZNI PRTLJAŽNI PROSTOR

SVE PREDNOSTI KARAVANA

Novi Citroën C5 X ima izdašan volumen prtljažnika u stilu karavana sa širokim i funkcionalnim otvaranjem vrata, niskim pragom i ravnim stijenkama. Također nudi razinu poda nakon preklapanja stražnje klupe, povećavajući korisnu zapreminu s 545 litara na 1640 litara.

SVAKODNEVNA PRAKTIČNOST

Zatezna barijera prtljažnika, koja je povezana s motoriziranim vratima, koja također imaju funkciju hands-free, olakšava utovar prtljage, tako da je možete otvarati ili zatvarati punim rukama.

TEHNOLOGIJA

TEHNOLOGIJA ZA SIGURNIJU VOŽNJU

Novi Citroën C5 X opremljen je naprednom tehnologijom kako bi svako putovanje bilo ugodno i umirujuće.

HEAD UP DISPLAY

SVE KORISNE INFORMACIJE ZA VOZAČA

Prošireni Head Up Display projicira ključne informacije o vožnji na vjetrobransko staklo izravno u vidno polje vozača. Veliki zaslon u boji postavlja nove standarde za sigurnost i ergonomiju.

Koristeći kontrolne tipke smještene na upravljaču, vozač može jednostavno podesiti i konfigurirati zaslon prema svojim željama. To poboljšava sigurnost i dobrobit, budući da je smanjena potreba skretanja pogleda s ceste radi provjere ključnih informacija o brzini, sustava pomoći vozaču, povezane navigacije, upravljanja medijima ili telefonom.

SUSTAVI POMOĆI U VOŽNJI

HIGHWAY DRIVER ASSIST

Ova značajka, koja je posebno prikladna za brze ceste i autoceste, omogućuje vozaču da preuzme djelomičnu kontrolu nad vozilom.

Jednostavno odaberite zadanu brzinu iznad 30 km/h i sustav će automatski zadržati položaj C5 X u traci, tada vozač više ne mora kontrolirati brzinu ili smjer vožnje, jer kontrolu ovih funkcija preuzima vozilo. Ovaj sustav nije dizajniran da bude potpuno autonoman. Kako bi sustav pomoći vozaču bio aktivan, vozač mora držati ruke na upravljaču. Naravno, vozač u svakom trenutku može preuzeti kontrolu nad vožnjom.

KONTROLA PROMETA

Sustav detektira opasnost u neposrednoj blizini tijekom vožnje unatrag, – pješaka, motocikla, bicikla ili vozila. Vrlo koristan sustav pomoći posebno u gradu; pridonosi većoj sigurnosti.

SUSTAV NADZORA MRTVOG KUTA

Ovaj sustav, koji je vrlo koristan na brzim cestama ili autocestama, upozorava vozača na prisutnost vozila u mrtvom kutu, do 70 m udaljenosti iza C5 X, zahvaljujući narančastoj diodi postavljenoj u kutu vanjskih retrovizora.

MY CITROËN DRIVE PLUS

NOVO KOMUNIKACIJSKO SUČELJE

S C5 X, Citroën uvodi potpuno novo komunikacijsko sučelje. Njegove se informacije ažuriraju putem “oblaka”, a dobio je i značajku Mirror Screen, tako da korisnik ne mora spajati pametni telefon. Djeluje kao osobni asistent koji razumije sve što mu kažemo, odgovara na pitanja i odgovara na naredbe po uzoru na osobnog asistenta. Za glasovno upravljanje funkcijom My Citroën Drive Plus, dovoljno je reći: “Zdravo, Citroën”. Sustav radi u kombinaciji s 12″ zaslonom osjetljivim na dodir visoke rezolucije, s četiri USB utičnice tipa C i površinom za punjenje pametnog telefona.

PONUDA USLUGA POVEZIVANJA *

Za još veću sigurnost i udobnost, novi Citroën C5 X dostupan je s uslugama Citroën Connect Services, asortimanom koji kombinira povezane usluge: MY CITROËN ASSIST: SOS i Asistencija su Citroënove hitne službe i pomoć na cesti putem geolokacije vozila. U slučaju nesreće ili bilo koje druge situacije koja zahtijeva hitnu intervenciju (kvar i sl.), njih pozivaju relevantne hitne službe. Dostupan 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. MY CITROËN DRIVE PLUS *: Navigacijski sustav daje informacije o prometu, lokaciji benzinskih postaja i parkirališta, cijenama goriva… (u Hrvatskoj sustav radi s ograničenim mogućnostima). MY CITROËN PLAY PLUS *: Tehnologija Mirror Screen, u kombinaciji s Apple CarPlay Android i Android Auto, omogućuje vam povezivanje s pametnim telefonom (bez korištenja kabela za punjenje) i dupliciranje prikaza sadržaja sa zaslona pametnog telefona na zaslon osjetljiv na dodir vozila. Vozaču omogućuje jednostavno upravljanje pametnim telefonom i kompatibilnim aplikacijama putem zaslona osjetljivog na dodir.

MOTORI

PLUG-IN HYBRID ILI BENZINSKI MOTORI

Novi Citroën C5 X opremljen je visokoučinkovitim benzinskim motorima odobrenim prema standardu Euro 6.3, s izborom motora PureTech 130 Stop & Start ili PureTech 180 Stop & Start.
Za još uglađeniju i opušteniju vožnju, C5 X opremljen je automatskim mjenjačem EAT8.

Pogodan za sve namjene, C5 X Hybrid kombinira sve prednosti 100% električne vožnje za svakodnevna kratka putovanja, zahvaljujući motoru od 81,2 kW i rasponu motora s unutarnjim izgaranjem PureTech 180 Stop & Start. Elektrificirani automatski mjenjač ë-EAT8 doprinosi ugodnijoj vožnji s trenutnim okretnim momentom od 360 Nm.

Izvor informacija: www.citroen.hr

Back to top