Citroën C3 – stari

Novo iskustvo vožnje

Dinamičnost naglašena novim dizajnom

Citroën C3 – Novo iskustvo vožnje!

Sa svojim pročišćenim i zategnutim linijama, Citroën C3 nalazi se među najkompaktnijim modelima u segmentu. Zahvaljujući inteligentnoj arhitekturi, unutrašnja je prostranost očuvana, a velika staklena površina dodatno povećava osjećaj prostora i potpune slobode.

ark-mihelic-rijeka-citroen-C3

IZVANREDNA VIDLJIVOST

Citroën C3 s vjetrobranskim staklom Zénith stvara novo iskustvo vožnje. Staklo iznimne duljine od 1350 mm vrhunsko je tehnološko dostignuće pa povećava prednje vidno polje za 80° prema gore te optimizira vidljivost.

ark-mihelic-rijeka-citroen-C3

ZENITH VJETROBRANSKO STAKLO

Novi C3 stvara novo automobilsko iskustvo sa svojim Zenith vjetrobranskim staklom. Izuzetno dugačko vjetrobransko staklo, od 1.350 mm, povećava polje vidljivosti za 80° sprijeda i za 3/4 sprijeda prema gore. Sa svojim zaobljenim dizajnom i tanjim stupićima ovo vjetrobransko staklo stvara osjećaj neograničene vidljivosti visoke kvalitete, dostupne svim putnicima. Stvara dojam potpuno uklopljenosti u krajolik tijekom vožnje.
ark-mihelic-rijeka-citroen-C3

JEDINSTVENA PANORAMA

Dok je vanjski dizajn novog C3 kompaktni, unutrašnjost nudi jedinstvenu panoramu, stvarajući osjećaj potpune slobode za putnike: cesta i krajolik postaju sastavni dio automobila. Zenith vjetrobransko staklo je tehnološki podvig. Putnici su potpuno uklopljeni u krajolik kao dio osjetnog iskustva koji daje novu dimenziju udobnosti prilikom svakog putovanja. Vožnja u novom C3 brzo se pretvara u jedinstveno iskustvo.
ark-mihelic-rijeka-citroen-C3

ZAŠTITA OD SUNCA

Zahvaljujući izvanredno velikoj staklenoj površini vjetrobrana Zenith, novi Citroen C3 nudi pravi tehnološki podvig; vjetrobran omogućuje spektakularan pogled vozaču i svim putnicima u vozilu. Za filtriranje svjetlosti koja prodire u putnički prostor Zenith vjetrobransko staklo ima progresivno sjenilo i kruto sjenilo (s dva sjenila za sunce) na krovu. Čak i po najjačem suncu novi C3 je i dalje ugodan za vožnju.

VANJSKI IZGLED

Snažne linije dizajna

Sa svojim čistim i zategnutim linijama, novi C3 odraz je avangardnog dizajna. Njegov pogled istaknut je prednjim svjetlima u obliku bumeranga. Prodoran pogled dodatno je naglašen kromiranim okvirom maske i dvlinijskim svjetlosnim tragom s LED svjetlima.

Kompaktni format

Novi C3 je jedan od najkompaktnijih vozila u svom segmentu.
Odolijevajući trendu velikih dimenzija on ostaje ispod 4 m (3,94 m je dugačak, 1,73 m širok i 1,52 m visok). S radijusom okretanja kotača od 10,2 m, novi C3 je idealan za korištenje u gradu.

AVANGARDNA UNUTRAŠNJOST

Odraz vanjskog dizajna,unutrašnji stil Citroën C3 odiše elegancijom i dinamikom. Termički obložena armaturna ploča dodatno je naglašena letvicom u sivoj boji Tungstène ili Moondust. Kromirani i lakirani dijelovi koje pronalazimo u unutrašnjosti savršeno se slažu s nenametljivim i skladno oblikovanim detaljima pa kabina poprima jedinstven i elegantan izgled.
citroen-c3-rijeka-dizajn

Mjesto vozača

Jedina vam je želja da ga provozite!

Kad sjednete u Citroën C3, otkrit ćete kabinu u kojoj je vožnja na prvom mjestu. Visoko postavljena natkrivena instrumentna ploča, upravljač s ravnim donjim dijelom, digitalni brojači… Mjesto vozača jednostavno vas mami na vožnju. Središnja konzola nadohvat je ruke. Vaš položaj u vožnji je bez premca, a udobnost poboljšana.

citroen-c3-rijeka-unutrasnjost
citroen-c3-rijeka-mjesto-vozaca

Velikodušna unutrašnjost

Novi C3 predstavlja kombinaciju kompaktnih vanjskih dimenzija i prostrane unutrašnjosti. U prostranom putničkom prostoru s lakoćom se može voziti pet odraslih osoba.  Za razvoj ove inteligentne konstrukcije dizajneri su upotrijebili sve svoje kreativne vještine.

Među značajkama vrijednim spomena su pretinac za odlaganje ispred suvozača koji nije izbačen pa je oslobođen dodatan prostor za noge suvozača, “tanka” prednja sjedala koja osiguravaju više prostora za noge za putnike straga te podignuta sjedala čime je oslobođen prostor ispod sjedala za stopala putnika straga.

citroen-c3-rijeka-unutrasnjost
citroen-c3-rijeka-unutrasnjost

Prtljažnik i pretinci

Automobil za svakodnevnu uporabu iznimno velikog prtljažnika

citroen-rijeka-c3-pretinac-vrata

Novi C3 je već dizajniran s puno pretinaca za odlaganje u osnovnoj opremi (pretinac za odlaganje ispred suvozača, u vratima, na središnjoj konzoli i pretinci za odlaganje na armaturnoj ploči, itd.).

citroen-rijeka-c3-prtljaznik

Novi C3, automobil za svakodnevnu upotrebu, kombinira izuzetno velik prtljažnika zapremnine 300 litara i 2/3-1/3 djeljiva/preklopiva stražnja sjedala. S preklopljenim naslonima sjedala, ukupna tovarna dužina je 1,19 m, a stražnja polica na skidanje može se jednostavno pospremiti na dno prtljažnika.

citroen-rijeka-c3-pretinac
Može u dodatnoj opremi biti opremljen središnjim naslonom za ruke s dva pretinca za odlaganje ili ladicom ispod sjedala suvozača.

PERFORMANSE

citroen-rijeka-c3-vozne-osobine

Dojmljiva vozna svojstva

 

Citroën C3 koristi najbolje umijeće Marke kako bi ponudio iznimno udoban ovjes i uglađenu vožnju bez premca, ponajprije zahvaljujući:

  • prednjem ovjesu tipa McPherson
  • stražnjem ovjesu s gipkom poprečnom gredom
  • električnom varijabilnom servoupravljaču,

Ta su provjerena rješenja savršeno prilagođena svojstvima vašeg vozila. Za besprijekorno ponašanje na cesti, sve su izvedbe opremljene i ESP-om.

SIGURNOST

…bez kompromisa!

Šest zračnih jastuka

citroen-c3-rijeka-unutrasnjost

Sigurnost je prioritet za novi C3. Svi putnici su potpuno zaštićeni, sa šest zračnih jastuka u osnovnoj opremi od druge razine opreme: dva prednja zračna jastuka, bočni zračni jastuci i dva prednja zračna jastuka zavjese ugrađena u krov. Za potpunu sigurnost, stup upravljača na novom C3 se uvlači u slučaju udarca sprijeda.

Sigurnost djece

citroen-c3-rijeka-unutrasnjost

Novi C3 postavlja visoke standarde i na području sigurnosti djece: Za postavljanje dječjih sjedalica dva bočna stražnja sjedala opremljena su Isofix sidrištima u osnovnoj opremi na svim izvedbama. Novi C3 je dostupan i s električnim blokadama za stražnja vrata i podizače stakla u dodatnoj opremi. Vaša djeca su u dobrim rukama.

citroen-rijeka-c3-ojacana-konstrukcija

Ojačana konstrukcija karoserije

 

U slučaju sudara, putnici u novom C3 su maksimalno zaštićeni. Kabina je kruća kako bi se spriječilo probijanje predmeta u zaštitnu komoru za putnike i omogućilo gužvanje drugih elastičnih područja “na kojima se ne nalaze putnici’. Novi C3 dobio je četiri zvjezdice prema novom načinu ocjenjivanja na EuroNCAP testovima, koji su nedavno postroženi.

Kočnice visokih performansi

 

Novi C3 postavlja najviše standarde na području aktivne sigurnosti sa, na primjer, svojim kočnicama visokih performansi. ABS i Elektronički razdjelnik sile kočenja (REF) u osnovnoj opremi kombiniraju se sa Sustavom za pomoć pri naglom kočenju (AFU) i funkcijom automatskog paljenja svjetala upozorenja. ESP (Elektronički sustav za nadzor stabilnosti vozila) je također dostupan. Ova funkcija održava vozilo na zadanoj putanji i djeluje zajedno sa sustavom protiv proklizavanja u sprječavanju proklizavanja kotača.

citroen-rijeka-c3-kocnice

ZAŠTITA OKOLIŠA

Citroën C3 nudi izbor između tri dizelska motora, od kojih je jedan opremljen mikrohibridnom tehnologijom e-HDi, koji je najučinkovitiji na tržištu. Riječ je o motoru, e-HDi 90. S emisijom od 85 g/km CO2, Citroën C3 ima potrošnju goriva i emisije CO2 na najboljoj razini u segmentu.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c3-zastita-okolisa

Motori BlueHDi imaju vrhunsku tehnologiju koja omogućuje:

 

  • Filtriranje 99,9% čestica dizela.
  • Uklanjanje 90% čestica NOx (dušikovih dioksida).
ark-mihelic-rijeka-citroen-c3-zastita-okolisa1

Motori VTi 68 i VTi 82, dostupni na Citroën C3, pripadaju obitelji benzinskih motora PureTech.
Opremljeni su najnovijim raspoloživim tehnologijama koje omogućuju odličan odziv i kontrolu potrošnje.
U usporedbi s prethodnom generacijom, vaš motor smanjuje potrošnju goriva i emisije CO2 (od 99g/km) za 25%, istodobno zadržavajući svoj prpošan karakter!

ark-mihelic-rijeka-citroen-c3-zastita-okolisa-pure-tech

Pročistač krutih čestica (FAP) postavljen na neke HDi motore na novom C3 doprinosi zaštiti okoliša tako što hvata i sagorijeva čestice koje proizvodi motor. Emisije krutih čestica su već osobito niske na HDi motoru. S FAP-om, one opadaju na jedva mjerljive razine.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c3-zastita-okolisa-fap

Novi C3 je dizajniran za ograničavanje emisije CO2. Ovisno o motoru, može biti opremljen Michelin Energy Saver gumama. Te gume imaju vrlo mali otpor kotrljanja što značajno smanjuje potrošnju goriva, a time i emisiju CO2. Emisija CO2 je manja u prosjeku 4 g po svakom prijeđenom kilometru.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c3-zastita-okolisa-energy-saver-gume

Citroën C3 može se pohvaliti da je narastao a da pritom nije nimalo dobio na težini.
To postignuće rezultat je dugotrajnog rada tijekom kojeg su inženjeri istraživali sva moguća rješenja za smanjenje mase.
Sa smanjenom masom i optimiziranom aerodinamikom, Citroën C3 jamči inteligentnu kontrolu potrošnje, a time i emisije CO2.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c3-zastita-okolisa-smanjena-masa
Back to top