DS 3

Otmjena i suvremena pariška ikona

critoen-rijeka-ark-mihelic-ds

Malen, okretan i ušminkan – jednom riječju POSEBAN

Otmjena i suvremena pariška ikona

Automobilska ikona DS 3 svestrani je gradski model Marke koji odražava suvremeni francuski luksuz: avangardni dizajn, naprednu tehnologiju, profinjenost, pozornost posvećenu detaljima i udobnost u vožnji. DS3 je san svakog dizajnera. Snažne linije dizajna straga odražavaju elegantan i nježan pokret. Kompaktan, senzualan, s pedigreom i uvijek spreman za akciju DS3 je i osebujan automobil. Njegova snažna osobnost očituje se u njegovim originalnim dizajnerskim značajkama, što dokazuje lebdeći krov ili središnji stup koji se prekida prije nego što će se uspeti da krova i popuniti oblik peraje morskog psa.

critoen-rijeka-ark-mihelic-ds3-dizajn

Odvažan dizajn

Jedinstven i poseban, uvijek neodoljiv

DS 3 ima osobnost koja osvaja na prvi pogled zahvaljujući stilskim obilježjima nadahnutima svijetom mode. Njegov dvobojni dizajn istaknut je “lebdećim” krovom, bočnim spojlerom nalik na peraju morskog psa ili pak prednjim i stražnjim svjetlosnim potpisom, a to sve čini neponovljiv stil modela DS 3. Kao i cijela marka DS, novi DS 3 odlikuje se prednjim krajem DS WINGS, oblikovanim poput umjetničke skulpture, s okomito postavljenom šesterokutnom maskom na kojoj se ističe logotip Marke DS. Okvir je kromiran te se pruža sve do ispod svjetala i na razini LED svjetala za maglu. Originalnost te prednje maske novog DS 3 proizlazi iz prednje maske “Wings” s kromiranim dvostrukim krilima, prvi put primijenjene na modelu DS.

critoen-autokuca-ark-mihelic-ds3-straznja-svjetla
critoen-rijeka-ark-mihelic-ds3-prednja-svjetla
critoen-rijeka-ark-mihelic-ds-felge
autokuca-ark-mihelic-rijeka-ds3-moderan-dizajn

Ljubav na prvi pogled

Svojim novim svjetlosnim potpisom DS 3 trenutno zavodi. Nova svjetla daju mu snažan i prodoran pogled zahvaljujući spoju dviju tehnologija za glavno osvjetljenje – LED svjetla nadahnuta dijamantima u kutijici te ksenonska svjetla.

Ovaj pogled također je živahan i magičan zahvaljujući novim dinamičkim pokazivačima smjera, tehnologiji nasljeđenoj iz posljenjih konceptnih automobila marke. Ovaj potpis sprijeda upotpunjuju stražnja LED svjetla s 3D efektom.

 Prednosti

  • Jedinstven svjetlosni potpis (svjetla sprijeda Xénon Full LED, stražnja LED svjetla s 3D efektom, prednja dnevna svjetla…)
  • Veća mogućnost personalizacije (boja karoserije i krova, naplatci, sjedala…)
  • Neponovljiv stil (dvobojni lebdeći krov, bočni spojler, novi dekor Irresistible Paris…)
  • Telematika (navigacijski sustav eMyWay, HiFi sustav, Connecting Box…
  • Novi motori ispunjavaju Euro6 normu
  • Užitak u vožnji (niska školjkasta sjedala, sportski upravljač…)
  • Polivalentna limuzina za svakodnevnicu (3,95 m dug, 5 sjedala, prtljažnik od 285 litara…)
ds-linija-jedinstveni-dizajn-ark-mihelic

Vaš Citroën DS3 je jedinstven baš poput vas. Citroën DS3 se isporučuje u 38 različitih boja karoserije, u kombinaciji s nizom opcija prema želji kupca. Daje vašoj kreativnosti na volju da izradi automobil koji vam najbolje priliči – od boje krova do boje karoserije i vrste kotača.

Velika paleta ukrasnih dijelova i dizajnerskih značajki omogućuje vam da koordinirate i opremite prema vlastitoj želji krov, kućišta vanjskih bočnih retrovizora ili ručicu mjenjača na vašem vozilu Citroën DS3, putem odabranog svijeta. Slična mogućnost odabira dostupna je za putnički prostor, ukrasna letvica armaturne ploče i ručica mjenjača isporučuju se u nekoliko boja, sjedala se isporučuju s različitim presvlakama, a tepisi imaju isti grafički dizajn kao naljepnice na krovu. Vi ste dizajner za vozilo Citroën DS3.

ds-linija-jedinstveni-dizajn-ark-mihelic-rijeka

Svaki je poseban

Neka Vaš novi DS 3 bude završni “touch” Vašeg stila!

Citroën DS3 se isporučuje s karoserijom u dvije boje: jedanaest boja karoserije i četiri boje za krov omogućuju vam odabir 38 mogućih kombinacija. Samo oslobodite svoju kreativnost i izradite automobil koji vam najbolje priliči. Krov nudi 4 boje različite od boje karoserije: Onyx crna, Opale bijela, Botticeli plava ili Carmen crvena. Da bi proces personalizacije bio potpun te kako bi svom vozilu DS3 podarili doista originalan izgled, dostupno je nekoliko shema dizajna: Zebra, Onde, Perle i Urban Tribe. Oni će uskladiti vaš krov i učiniti da vaš DS3 bude prepoznat kao izuzetno moderan u urbanoj džungli.

critoen-autokuca-ark-mihelic-ds3-retrovizori

KUĆIŠTA VANJSKIH RETROVIZORA

Velika paleta boja (ili krom) omogućuju vam personalizaciju kućišta vanjskih bočnih retrovizora na vašem vozilu Citroën DS3 kako biste kreirali vanjski izgled koji vam priliči.

critoen-autokuca-ark-mihelic-ds3-felge

KOTAČI

Citroën DS3 se isporučuje s dvanaest različitih 16 i 17 ” kotača,koji mogu biti sjajni ili u boji. Čak je i boja središnjeg dijela kotača usklađena s bojom karoserije ili krova. Mi smo svi različiti. A vaš Citroën DS3 neće biti nalik ni na koji drugi.

critoen-autokuca-ark-mihelic-ds3-sjedala

SJEDALA

Presvlakama sjedala posvećena je jednaka pažnja u detaljima kao i u ostatku putničkog prostora. Dostupno je osam različitih presvlaka, uključujući tri s fino perforiranom kožom (Amarante, Mistral i Lama), pored niza sofisticiranih i modernih uzoraka tkanine.

Unutrašnjost

Svakodnevna udobnost boravka 

Ako mislite da je vanjština privlačna, unutrašnjost će biti apsolutno neodoljiva. Putnički prostor vozila Citroën DS3 opremljen je vrhunskim materijalima poput kože i kroma. Sklop aluminijskih sportskih papučica ima obloge protiv klizanja, dok je ručica mjenjača u kombinaciji sjajnog kroma i sjajnog materijala ili mat kože za savršeno hvatanje. Komande klima uređaja s automatskim upravljanjem ugrađene u središnju konzolu imaju kromirane okvire. Unutrašnjost vozila Citroën DS3 predstavlja kombinaciju nježne sofisticiranosti i originalnih, čistih linija dizajna.

critoen-autokuca-ark-mihelic-ds3-unutrasnjost

PROSTRANOST

Vanjski dizajn je možda kompaktni, ali unutrašnjost je prostrana bez kompromisa. DS3 je prvi doista praktičan kompaktni coupé. Ima pet sjedala, a sva su prostrana kao u kompaktnom volumenu, kako svojom širinom tako i dužinom. Ima puno prostora za noge, kako sprijeda zahvaljujući visoko pozicioniranoj armaturnoj ploči, tako i straga s oslobođenim prostorom ispod prednjih sjedala s tankim naslonima. Tako ispod elegantnih linija karoserije inovativni DS3 sadrži sve kvalitete polivalentne limuzine.

critoen-autokuca-ark-mihelic-ds3-kokpit

KOKPIT

Ako mislite da vas više ništa ne može iznenaditi, iskušajte osjet u vožnji koji pruža DS3. Nevjerojatno! Udobno smješteni u sjedalima koja prate liniju karoserije, u niskom položaju za vožnju, s upravljačem s ravnim donjim dijelom pod vašim prstima, jednostavno nećete željeti izaći iz ovog automobila. Informacije o vožnji, brzini i potrošnji goriva, zajedno s brojem okretaja, prikazuju se na 3D instrumentnoj ploči modernog dizajna. Završna obrada od kroma naglašava šik i sportsku osobnost vozila DS3.

critoen-autokuca-ark-mihelic-ds3-prtljaznik

PRTLJAŽNIK

DS3 čini svakodnevni život jednostavnijim. Kombinira izvanredno prostran prtljažnik zapremnine 285 litara i 60:40 djeljivu stražnju klupu koja se može preklopiti u jednom potezu. DS3 je već prirodno dizajniran s velikim prostorom za odlaganje, uključujući 13-litreni pretinac za odlaganje ispred suvozača, pretince za odlaganje u vratima, na središnjoj konzoli i na armaturnoj ploči.

Dobar ugođaj

Akustičnost – ključ udobnosti u unutrašnjosti

Akustičnost je ključ udobnosti u unutrašnjosti, a DS3 na tom području postavlja standarde. Za osiguranje tihe vožnje, vibracija, buka motora, buka prolaska vjetra i buka s ceste su učinkovito izolirane. Zvučna izolacija i ublaživači buke postavljeni su što je moguće bliže izvoru buke, s posebnim naglaskom na motorni prostor i vrata. Postavljene su brtve vrata, a gramaža po metru kvadratnom brtvenih ploča je povećana na 200, u odnosu na prosječnu vrijednost od 90 u toj klasi vozila.

prodaja-novih-vozila-critoen-rijeka-ds3-akustika

Sustavi za pomoću vožnji

Za opušteniju vožnju, Citroën DS3 se isporučuje s brojnim sustavima za pomoć u vožnji. U gradu vas, na primjer, stražnji parkirni senzor upozorava kada se nalazite u blizini prepreke za lakše manevriranje. Citroën DS3 je dostupan i s regulatorom/limitatorom brzine, automatskim brisačem vjetrobranskog stakla sa senzorom za kišu, automatskim prednjim svjetlima i putnim računalom.

prodaja-novih-vozila-critoen-rijeka-ds3-audio

Multimedija

Tehnologija je u samom srcu vozila DS3, s Hi-Fi sustavom koji osigurava impresivnu audio reprodukciju. Isporučuje se s dodatnim, trećim zvučnikom smještenim na armaturnoj ploči i subwooferom s pojačalom u prtljažniku. A ako želite svoju glazbenu kolekciju ponijeti sa sobom, USB BOX vam omogućuje direktno spajanje vašeg MP3 playera ili USB ključa.

Mirisni osvježivač zraka

Za mirišljavu unutrašnjost, Citroën DS3 je dostupan s mirisnim osvježivačem zraka, opremljenim atraktivnom, kromiranom, okruglom komandom koja vam omogućuje podešavanje intenziteta mirisa ili isključenje sustava. On raspršuje nježan i ugodan miris po cijelom putničkom prostoru. Odaberite miris(e) koji vam odgovara(ju) iz bogate ponude.

Performanse

Automobil prema kome nitko ne može ostati indiferentan

Citroën DS3 pruža snažne performanse na cesti, u kombinaciji s užitkom u vožnji i visokom razinom udobnosti. Spretan i dinamičan, s lakoćom svladava zavoje i skretanja i zbližava vas s cestom. Vožnja vozila Citroën DS3 je kao da imate kotače pod prstima. Snažan karakter vozila Citroën DS3 jamči dinamičnu vožnju. Istovremeno su komande i udobnost u unutrašnjosti izvanredni za ovu vrstu vozila. Za besprijekornu vožnju dostupan je i ESP u cijeloj gami.

prodaja-novih-vozila-critoen-rijeka-ds3-performanse

BVM6 ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa također ima veliki odaziv. Šest brzina štedi gorivo i poboljšava akustičnost. Ovaj mjenjač je dostupan s THP 150 BVM6 benzinskim motorom i HDi 110 BVM6 dizelskim motorom.

BVM ručni mjenjač s pet stupnjeva prijenosa ima posebno dobar odaziv. Dostupan je sa benzinskim VTi 95 BVM i VTi 120 BVM te dizel motorima HDi 70 BVM i HDi 90 BVM.

BVA4 automatski mjenjač s 4 brzine nudi vam mogućnost odabira između automatskog načina rada, koji prilagođava brzinu mijenjanja stupnjeva prijenosa vašem stilu vožnje, i sekvencijalnog načina rada koji vam omogućuje slobodno mijenjanje brzina. Ovaj mjenjač je dostupan s VTi 120 BVA benzinskim motorom.

Sigurnost

DS3 postavlja najviše standarde na području aktivne sigurnosti

prodaja-novih-vozila-critoen-rijeka-ds3-karoserija

OJAČANA KONSTRUKCIJA KAROSERIJE

U slučaju sudara, putnici u novom Citroën DS3 su maksimalno zaštićeni. Kabina je kruća kako bi se spriječilo prodiranje predmeta u zaštitnu komoru za putnike i kako bi se omogućilo gužvanje drugih elastičnih dijelova na kojima “nema putnika’. Citroën DS3 je dobio pet zvjezdica prema novom načinu ocjenjivanja na EuroNCAP testovima, što obećava sigurnu vožnju.

prodaja-novih-vozila-critoen-rijeka-ds3-zracni-jastuci

ŠEST ZRAČNIH JASTUKA
.

Sigurnost je prioritet za DS3. Svi putnici su potpuno zaštićeni, sa šest zračnih jastuka u osnovnoj opremi za sve razine opreme: dva prednja zračna jastuka uparena s dva bočna zračna jastuka sprijeda i dva zračna jastuka zavjese ugrađena u krov. Za potpunu sigurnost, stup upravljača na novom Citroën DS3 se uvlači u slučaju udarca sprijeda.

prodaja-novih-vozila-critoen-rijeka-ds3-kocnice

SUSTAV KOČENJA VISOKIH PERFORMANSI

 ABS i elektronički razdjelnik sile kočenja (REF) u osnovnoj opremi kombiniraju se sa Sustavom za pomoć pri naglom kočenju (AFU) i funkcijom automatskog paljenja svjetala upozorenja. ESP je dostupan i u osnovnoj opremi. Ova funkcija održava vozilo na zadanoj putanji i djeluje zajedno sa sustavom protiv proklizavanja u sprječavanju proklizavanja kotača. Te će funkcije osigurati podršku u najtežim slučajevima.

prodaja-novih-vozila-critoen-rijeka-ds3-sigurnost

SIGURNOST DJECE
.

DS3 postavlja visoke standarde i na području sigurnosti djece: Za postavljanje dječjih sjedalica dva bočna stražnja sjedala opremljena su Isofix sidrištima u osnovnoj opremi na svim izvedbama. DS3 je dostupan i s električnim blokadama za stražnja vrata i podizače stakla u dodatnoj opremi. Vaša djeca su u dobrim rukama.

prodaja-novih-vozila-critoen-rijeka-ds3-motori

Brine za svijet oko sebe!

Zaštita okoliša

Budući da užitak vožnje mora biti i ekološki osviješten, DS3 je dizajniran na način da se više brine za svijet oko sebe, s razinama emisije CO2 koje su karakteristične za DS koji je vodeća marka na području zaštite okoliša. Razine CO2 (u kombiniranom ciklusu vožnje) su između 134 g/km i 160 g/km za benzinske motore.

INDIKATOR PROMJENE STUPNJA PRIJENOSA

Za štedljiviju – a time i više ekološku – vožnju, Citroën DS3 se isporučuje s indikatorom promjene stupnja prijenosa analizira vaš stil vožnje i govori vam kada je najbolje vrijeme za promjenu brzine.

KONTROLNA TEŽINA

Pored performansi motora, rezultati vozila Citroën DS3 na području zaštite okoliša rezultat su opsežnih studija kontrole težine, gdje su dizajneri proučavali sve mogućnosti da učine automobil lakšim. Tehnike digitalnog izračunavanja su korištene u velikom broju slučajeva za definiranje i testiranje dijelova, čime je optimizirana svaka komponenta težine vozila i tehničke kvalitete. Sa svojom kontroliranom težinom i optimiziranom aerodinamičnosti (Cx od 0,31), Citroën DS3 osigurava inteligentno upravljanje potrošnjom goriva, a time i emisijama CO2.

DS 3 Cabrio

Gradski automobil sklopivog krova koji redefinira
klasična obilježja suvremenog luksuza za jedinstveno i uzbudljivo iskustvo.

Dvobojni lebdeći krov, bočni stup nalik peraji morskog psa i vrlo široke mogućnosti personalizacije karakteristična su obilježja ovog kabrioleta. Beskompromisno uživanje i u najmanjoj zraci sunca postaje moguće uz novi DS 3 Cabrio. Krov se spušta električnim upravljanjem zahvaljujući gumbu smještenom na stropnoj konzoli i postoji nekoliko mogućih položaja zatvorenog i otvorenog krova.

critoen-autokuca-ark-mihelic-ds3-cabrio1
critoen-autokuca-ark-mihelic-ds3-cabrio2
critoen-autokuca-ark-mihelic-ds3-cabrio3

Opremljen posebno robusnim mehanizmom, može se zatvoriti u vožnji i to pri brzini od 120 km/h. Cijeli postupak traje tek nekoliko sekundi: 16 sekundi dovoljno je za potpuno otvaranje ili zatvaranje. Naši inženjeri uspjeli su izraditi kabriolet čvrst poput limuzine, zahvaljujući konstrukciji bočnih elemenata i dodatnih ojačanja oko prtljažnika. Tako ste u slučaju sudara optimalno zaštićeni. Razina izolacije omogućuje sasvim neometan razgovor ili slušanje glazbe bez obzira na to je li krov zatvoren ili otvoren.

critoen-autokuca-ark-mihelic-ds3-cabrio
Back to top