Novi Citroën Berlingo: priča se nastavlja s još više stila, praktičnosti i udobnosti

Objavljeno: 20. veljače, 2018. godine

Utemeljitelj segmenta vozila za slobodno vrijeme 1996. godine, Citroën danas otkriva novi Berlingo. Treća generacija nastavlja priču modela s originalnom, jednostavnom i funkcionalnom siluetom karoserije koja se uspješno mijenjala tijekom vremena kako bi postala referenca u „praktičnom smilu“, partner u svim aktivnostima za slobodno vrijeme i svim obiteljima. Novi Berlingo poboljšan je u savršenom skladu s posljednjim modelima Marke. Dobio je suvremenost svojim dizajnom i udobnošću osnažujući svoju i praktičnost koja stoji iza uspjeha ovog kultnog modela, prodanog u više od 1,7 milijuna primjeraka. Novi Berlingo preuzima elemente identiteta dizajna marke Citroën i novi oblik koji mu daje robustan i dobronamjeran stav. Novi Berlingo također osnažuje sve svoje snažne točke u pogledu modularnosti i prostora u unutrašnjosti vozila kako bi olakšao svakodnevno korištenje (3 neovisna i jednostavna za ukloniti stražnja sjedala, ravna podnica do sklopivog sjedala suvozača, utovar predmeta do 2,70 m, 100 l dodatnog prtljažnog prostora). Savršeno ukorak s vremenom, koristi prednosti nove platforme i nudi 19 tehnologija za pomoć u vožnji i 4 tehnologije za povezivost, motore posljednje generacije kao što su novi dizelski motor 1.5 BlueHDi ili automatski mjenjač EAT8 te postavke udobnosti ovjesa. Sada dostupan u 2 veličine, M i XL, od 4.40 m i 4.75 m duljine, sa 5 ili 7 mjesta, novi Citroen Berlingo imat će svjetsku premijeru na Salonu automobila u Ženevi i bit će lansiran u drugoj polovini 2018.

Novi-Citroen-Berlingo

NOVI OPUS AUTOMOBILSKE IKONE

 

S novim Berlingom, Citroën nadograđuje pravu ikonu u segmentu vozila za slobodno vrijeme, kojeg je stvorio prije gotovo 22 godine. Berlingo je benchmark model i važan igrač u svom segmentu. Tijekom vremena se svojim inovacijama isticao od drugih i ostao referenca u pogledu polivalentnosti i praktičnosti, s primjerice uvođenjem 3 neovisna stražnja sjedala, višenamjenskim krovom Modutop® ili odižućim vratima prtljažnika.

Uspješno se mijenja kako bi donio svojim vlasnicima još više stila, udobnosti i dinamičnog ponašanja na cesti. Berlingo je više nego ikad uspješan, sa drugom generacijom putničkog i dostavnog vozila, lansiranih 2008., proizveden je u 2017. godini u više primjeraka nego ikad prije (preko 165.000), nakon 2016. godine koja je već bila rekordna. Najprodavaniji model marke Citroën u gotovo 17 zemalja u 2017. godini, Berlingo danas ostaje najprodavaniji model Marke, iza modela C3. U Europi, on je drugo najprodavanije vozilo za slobodno vrijeme i među tri najprodavanija u svom segmentu na tržištu lakih komercijalnih vozila. Proizvedeno je u više od 3,3 milijuna primjeraka od početka prodaje 1996.

S trećom generacijom putničke izvedbe modela Berlingo, Citroën danas otkriva važan model i za Marku i svoj segment. Ovo uvijek moderno vozilo je pametna kupnja za obitelji i starije osobe koji u njemu vide idealnog partnera za njihov aktivan životni stil u svim svojim oblicima. Oni traže prostornost, praktičnost i jednostavnost očekujući više dizajna, udobnosti i suvremenosti. Vjeran novom potpisu Marke « Inspired by You », novi Citroën Berlingo ga nagrađuje dizajnom i udobnošću.

Citroen-Berlingo-2018

SNAŽAN KARAKTER : NOVI STIL KAROSERIJE I STILISTIČKI KODOVI NOVOG CITROËNA

 

Novi Citroën Berlingo suvremeniji je nego ikad te nudi robusniji i snažniji stav svestranog vozila, ne gubeći pri tome svoju svježinu i izvanrednu osobnost:

• Drugačiji stil karoserije s pomaknutim vjetrobranskim staklom te višim i kraćim prednjim krajem, postignutu prije svega usvajanjem sprijeda EMP2 platforme koja mu daje kraći prevjes sprijeda,
• Prednji kraj u skladu s novim identitetom marke Citroën sa dvostrukim svjetlosnim potpisom te personaliziranim i okruglim svjetlima za maglu,
• Fluidna silueta obilježena potpuno obrađenim stranama, Airbump® na dnu vrata ili iščezavajuća linija iza krova koja mu daje dinamičnost,
• Pročišćena, tipična za Citroën unutrašnjost s prozračnom pločom s instrumentima i nekoliko ambijenata u unutrašnjosti,
• Personalizacija s razinom opreme XTR i detaljima u boji,
• Dvije veličine M i XL, od 4,40 m i 4,75m, dostupne sa 5 i 7 sjedala.

VIŠE INTELIGENCIJE ZA VIŠE SPOKOJA I UGODNOSTI U UNUTRAŠNJOSTI

 

Novi Citroën Berlingo napravljen je na svojim jakim točkama kako bi ponudio optimalno svakodnevno korištenje:

 

  • Izvanredna modularnost sa 3 individualna sjedala straga koja se mogu uvući jednostavnim potezom u prtljažnik koristeći komande Magic flat®*. U kombinaciji sa također preklopivim sjedalom suvozača, to omogućava dobivanje savršeno ravnog poda i mogućnost utovara predmeta do 2,70 m duljine u izvedbi M i 3,05 m u izvedbi XL,
  • 2 široka bočna klizna vrata opremljena električnim podizačima stakala ,
  • Volumen prtljažnika koji je referenca, povećan za 100 l kako bi dosegnuo 775l u izvedbi M, lako dostupan zahvaljujući odižućem prozoru na stražnjim vratima i pokrovu prtljažnika podesivom u 2 razine,
  • Veći i pametniji prostor za pohranu, kao primjerice nova generacija višenamjenskog krova Modutop, koja nudi više svjetlosti ili pretinac za rukavice Top Box, jedinstven zahvaljujući primjeni Airbag in Roof.

Osim toga, novi Citroën Berlingo unapređuje svoje prednosti zahvaljujući:

  • Platformi EMP2 na prednjem kraju, s kojom dobiva bolju upravljivost (električni servo upravljač, radijus okretanja), kako bi se optimizirala težina i omogućila korištenje najnovijih sustava pomoći u vožnji. Stražnji dio dodatno je produžen kako bi se dobilo više tovarnog prostora i optimizirala korisna širina između unutrašnjih blatobrana,
  • 19 tehnologija za pomoć u vožnji kao što su head-up display u boji, prilagodljivi tempomat s funkcijom zaustavljanja, električna parkirna kočnica, kamera za vožnju unatrag/Top Rear Vision, Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent ili elektronski nadzor stabilnosti prikolice
  •  4 tehnologije za povezivost kao što su CITROËN Connect Nav ili bežično punjenje za smartphone,
  • Ovjes koji koristi najbolje znanje i umijeće marke Citroën u pogledu udobnosti,
  • Široki raspon učinkovitih motora kao što je novi 1.5 BlueHDi motor ili automatski mjenjač EAT8, kao i PureTech 1.2.
Novi-Citroen-Berlingo

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

 

Duljina: 4.40 m izvedba M / 4.75 m izvedba XL
Širina: 1.85 m
Visina: 1.81 m (minimum bez krovnih nosača / 1.84 m minimum sa krovnim nosačima – ovisno o izvedbi)
Kapacitet prtljažnika: 775 l – izvedba M / 1,050 l – izvedba XL

Čitajte naše novosti

______________

Zimski pregled Citroën vozila

Objavljeno: 08. prosinca, 2021. godine

Citroën je pripremio zimsku servisnu akciju za članove kluba vjernosti Citroën Zauvijek od 15. prosinca 2021. do 31. siječnja 2022. Uz besplatan zimski pregled vozila, članovi kluba ostvaruju popust od 30 % na filtre, kočničke pločice, amortizere i diskove te 20 % na originalnu dodatnu opremu za prijevoz.

Novi Citroën C3: još više osobnosti i udobnosti!

Objavljeno: 26. listopada, 2020. godine

CITROËN od studenog lansira na hrvatsko tržište novi C3, nasljednika treće generacije C3. On je najprodavaniji modela marke na svijetu i primjer istinskog tržišnog uspjeha sa 850.000 prodanih primjeraka od početka prodaje krajem 2016. godine.

Citroën vozila uz uštedu do 40.000 kn!

Objavljeno: 03. rujna, 2020.

Citroën je pripremio posebnu ponudu za bogato opremljena osobna vozila Citroën C3, SUV C3 Aircross i C5 Aircross s uštedom do 40.000 kn, 5 godina jamstva i 5 godina servisiranja. Vozila su dostupna za isporuku odmah, odnosno do rasprodaje zaliha.

Citroën Berlingo: već 200.000 prodanih!

Objavljeno: 12. ožujka 2020.

Manje od godine i pol nakon lansiranja, 3. generacija Citroën Berlingo već ima više od 200.000 prodanih vozila u svijetu. U Europi, ostvareno je 16% udjela u segmentu (osobnih i lakih gospodarskih vozila) u 2019., čime je dao veliki doprinos zamahu Citroëna. marke s najsnažnijim rastom među 12 proizvođača automobila tijekom godine.

Citroën servisna akcija za amortizere

Objavljeno: 14. veljače 2020.

Citroën je pripremio zimsku servisnu akciju za članove kluba vjernosti Citroën Zauvijek do 28. ožujka 2020. Uz standardne popuste koje ostvaruju članovi kluba na dijelove za održavanje, članovi sada ostvaruju poseban popust od 30 % na prednje i stražnje amortizere kao i dijelove ovjesa. Kliknite i saznajte više!

Novi SUV C5 Aircross Hybrid: SUV u klasi Ë-confort

Objavljeno: 06. studenoga, 2019.

CITROËN kreće u pohod na tržište električnih vozila predstavljajući svoj novi tehnološki podvig: novi SUV C5 Aircross Hybrid, tiho gradsko vozilo u klasi ë-Confort. Novi SUV C5 Aircross Hybrid prvi je punjivi hibridni model marke CITROËN u okviru strategije Core Model Strategy kojom se planira do 2023. postići da 80 % game ima el. izvedbu.

Citroën započeo elektrifikaciju gospodarskih vozila

Objavljeno: 31. listopada, 2019.

Citroën će 2020. svoju ponudu upotpuniti posve električnom inačicom kompaktnog furgona. Bez kompromisa kada je riječ o performansama, posve električni Jumpy stvoren je za kupce koji traže udobnost i bezbrižnost za upravljačem, dok vlasnicima tvrtki omogućuje zaokret u poslovanju kojim će poboljšati imidž i pridonijeti očuvanju okoliša.

Novi Citroën Berlingo Business sa 100% odbitka PDV-a

Objavljeno: 29. travnja, 2019.

CITROËN je obogatio svoju ponudu s putničkim automobilom prilagođenim poslovnim korisnicima i na hrvatsko tržište danas lansira novi CITROËN BERLINGO BUSINESS, uz 100 % odbitka PDV-a. Ovaj jedinstveni model namijenjen je prijevozu putnika, ali i prijevozu tereta uz nosivost do 855 kg.

Novi suv Citroën C3 Aircross: već 100.000 prodanih vozila

Objavljeno: 29. travnja, 2019.

Samo deset mjeseci nakon lansiranja, novi kompaktni SUV C3 Aircross ostvario je 100 000 prodanih vozila. Ovaj novi model označava više nego ikad povratak ofenzive marke Citroën čija je prodaja u svijetu ostvarila povećanje od 9 % u prvom polugodištu s rekordnom prodajom u Europi u posljednjih 7 godina!

Novi Citroën Berlingo Furgon osvojio titulu: “International van of the year 2019”

Objavljeno: 24. rujna, 2018.

Prekrasno priznanje za Novi Citroën Berlingo Furgon koji je danas osvojio nagradu: « International Van Of The Year 2019 » na Međunarodnom salonu u Hanoveru. Ovo je drugi put da Berlingo osvaja ovu nagradu, nakon što je prvi puta nagrađen 1997. i što je prodano više od 1,5 milijuna primjeraka.

Leave comments

Back to top