Novi SUV C5 Aircross Hybrid: SUV u klasi Ë-confort

Objavljeno: 06. studenoga 2019. godine
 • CITROËN kreće u pohod na tržište električnih vozila predstavljajući svoj novi tehnološki podvig: novi SUV C5 Aircross Hybrid, tiho gradsko vozilo u klasi ë-Confort.
 • Iako se već dokazao kao uzor u pogledu udobnosti zahvaljujući novim ovjesima s progresivnim hidrauličkim graničnicima®, sjedalima Advanced Comfort i 20 tehnoloških rješenja za pomoć u vožnji, SUV C5 Aircross ovom izvedbom s punjivim hibridnim motorom zakoračuje u novu fazu u programu Citroën Advanced Comfort®:
  o BEZ KOMPROMISA: vožnja nadahnuta navikama naših kupaca, bez emisije CO2 u svakodnevnoj upotrebi pri potpuno električnoj vožnji (50 km dometa) i s neograničenim dometom na dugim putovanjima zahvaljujući benzinskom motoru.
  o TIŠINA U VOZILU: u ovom tihom urbanom vozilu vožnja u električnom načinu rada odvija se u potpunom miru, u ugodnom interijeru, bez trzaja i bez vibracija.
  o ISKUSTVO VRHUNSKE VOŽNJE: uzbudljive performanse dobivene zahvaljujući kombinaciji benzinskog motora PureTech od 180 KS, električnog motora snage 80 kW i automatskog mjenjača ë-EAT8, čime se postiže sveukupna snaga od 225 KS i 320 Nm okretnog momenta koji je trenutno dostupan.
  o INTUITIVNOST: dobro opremljeno, intuitivno i ugodno okruženje, koje uključuje automatsko upravljanje načinima vožnje, jednostavno punjenje i portal specijaliziranih internetskih usluga.
 • Novi SUV C5 Aircross Hybrid odlikuje se modularnošću koja je mjerilo u klasi te je zbog toga najsvestranije vozilo u svom segmentu: 3 stražnja klizna zasebna sjedala koja se mogu podešavati po nagibu i sklopiti, obujam prtljažnika Best in Class.
 • Zahvaljujući dometu od 50 kmi u električnom načinu rada, emisiji CO2 od 39 g/kmi i potrošnji od 1,7 l / 100 kmi prema ciklusu WLTP, novi SUV C5 Aircross Hybrid predstavlja novu etapu u energetskoj tranziciji marke CITROËN zbog svog punjivog hibridnog motora koji ujedinjuje tehnologiju i konkurentne troškove upotrebe.
 • Proizvodi se u Francuskoj u tvornici Rennes – La Janais. Izvedbe opremljene motorom s unutarnjim izgaranjem već su prodane u više od 80 000 primjeraka, a novi SUV C5 Aircross Hybrid bit će dostupan na hrvatskom tržištu krajem prvog polugodišta 2020.

„Iznimno sam ponosna što ćemo predstaviti novi SUV C5 Aircross Hybrid koji predstavlja prvi korak u našoj strategiji elektrifikacije. Ovo je vozilo neupitni predvodnik marke CITROËN u pogledu tehnologije i nudi istinsku svestranost u upotrebi: električna svakodnevna vožnja, a po potrebi upotreba motora s unutarnjim izgaranjem. To je recept vrhunske udobnosti za svakoga.”

Linda Jackson, generalna direktorica marke CITROËN

citroen-c5-aircross-hibrid

KLJUČNE INFORMACIJE

 

PREDVODNIK POHODA MARKE CITROËN NA TRŽIŠTE ELEKTRIČNIH VOZILA

Novi SUV C5 Aircross Hybrid predstavlja prvi korak u pohodu marke CITROËN na tržište električnih vozila, čiji je cilj da do 2025. uvede električne izvedbe u svoju cjelokupnu gamu. Naime, 2020. će godina za CITROËN biti godina širenja game koja će, osim motorima s unutarnjim izgaranjem visokih performansi, biti obogaćena i potpuno električnim vozilima i vozilima s punjivim hibridnim motorima. Počevši od novog vozila SUV C5 Aircross Hybrid, svi novi modeli koje će Marka staviti na tržište imat će i električne izvedbe, čime će se ispuniti cilj marke CITROËN u pogledu odgovornog energetskog prijelaza, a to je da se najvećem broju kupaca u središtu tržišta mogu ponuditi vozila inspirirana navikama samih kupaca, u svakom segmentu i na svakom tržištu.

 

NENADMAŠNO ISKUSTVO UDOBNOSTI DOSTUPNO NAJVEĆEM BROJU KUPACA

Privlačnost jedinstvenog i modernog SUV-a opremljenog naprednom tehnologijom koji ovom izvedbom s punjivim hibridnim motorom zakoračuje u novu fazu u programu Citroën Advanced Comfort®:

 

 • SVESTRANOST U UPOTREBI

Novi SUV C5 Aircross Hybrid utjelovljenje je visoke klase marke CITROËN jer nudiiskustvo proširene mobilnosti za istinsku svestranost u upotrebi: električni način rada pruža užitak u svakodnevnim vožnjama bez stresa zahvaljujući dometu od 50 kmi(ciklus WLTP), što olakšava pristup gradskim zonama s ograničenim prometom, uz mogućnost prijelaza na vožnju pogonjenu motorom s unutarnjim izgaranjem u bilo kojem trenutku kad je riječ o dužim putovanjima.

 • PUTOVANJE U KLASI Ë-CONFORT
  • Novi SUV C5 Aircross Hybrid, tiho gradsko vozilo koje se može kretati bez zvuka i bez vibracija u svakodnevnim vožnjama, pruža izvanrednu udobnost u vožnji i time dodatno pojačava dojam izolacije dobivene višeslojnim prednjim staklima koja izoliraju zvuk, ovjesima s progresivnim hidrauličnim graničnicima®ili sjedalima Advanced Comfort, čime se stvara dojam vožnje kao na letećem tepihu karakterističan za nekadašnja vozila CITROËN.
  • Potpuni užitak i fluidnost električne vožnjezahvaljujući velikom okretnom momentu od 320 Nm koji je trenutno dostupan i linearnom ubrzanju koje se postiže zahvaljujući električnom automatskom mjenjaču s osam stupnjeva prijenosa (ë-EAT8). S ukupnom snagom od 225 KS(benzinski motor od 180 KS, električni motor od 80 kW) novi SUV C5 Aircross Hybrid nudi vozne osobine visoke klase za naglašeni užitak u vožnji.U svojoj izvedbi s punjivim hibridnim motorom SUV C5 Aircross i dalje je Best in Class u smislu modularnostizahvaljujući dobro osmišljenoj ugradnji baterije visokog napona ispod stražnjih sjedala: 3 zasebna stražnja sjedala iste širine, klizna, sklopiva i podesiva po nagibu, te obujam prtljažnika u rasponu od 460 l do 600 l, što je rekordna vrijednost u kategoriji vozila C-SUV s punjivim hibridnim motorom.
  • Jednostavan i ugodan, novi SUV C5 Aircross Hybridvozilo je s punjivim hibridnim motorom osmišljeno da vam olakša svakodnevicu: pojednostavnjeno brzo punjenje koje se može programirati, intuitivna i didaktička sučelja,sustav internetskih uslugakoje omogućuju još veću opuštenost vozača.
 • U SREDIŠTU TRŽIŠTA: Novi SUV C5 Aircross Hybrid uklapa se u cilj marke CITROËN da kupcima u središtu tržišta ponudi vozila prilagođena njihovim potrebama.

1. NOVI SUV C5 AIRCROSS HYBRID, PREDVODNIK POHODA MARKE CITROËN NA TRŽIŠTE ELEKTRIČNIH VOZILA

 

 • PONUDA ELEKTRIČNIH VOZILA NA GLAVNIM MODELIMA GAME INSPIRIRANA NAVIKAMA KUPACA

CITROËN je proizvođač za masovno tržište i kao takav ima ambicijuponuditi vozila prilagođena potrebama svakog kupca i sudjelovati u energetskoj tranzicijiproširivanjem ponude vozila s niskom emisijom (LEV) u svakom segmentu i na svakom tržištu te za najveći broj kupaca. CITROËN danas ima u ponudi električnu gamu koji pokriva specifične potrebe za posebne namjene: Berlingo Electric za sve one koji se žele kretati ili dostavljati robu u gradskim i prigradskim područjima, C-Zéro koji nudi dobu upravljivost i okretnost u gradu te E-MEHARI u kojem se četiri osobe mogu voziti s vjetrom u kosi, proizveden po uzoru na legendarni model Méhari. CITROËNnovim vozilom SUV C5 Aircross Hybrid obilježava prijelaz na proširenu gamukoja će ubrzo biti obogaćena potpuno električnim vozilima i vozilima s punjivim hibridnim motorima, kao i s učinkovitim i snažnim motorima s unutarnjim izgaranjem te posebnim električnim vozilima.

 

Novi SUV C5 Aircross Hybrid prvi je punjivi hibridni model marke CITROËN u okviru strategije Core Model Strategy kojom se planira do 2023. postići da 80 % game ima električnu izvedbu, a do 2025. i cijela gama. Dakle, počevši od modela SUV C5 Aircross, svi novi modeli koje će Marka staviti na tržište imat će i električne izvedbe, što je pokazatelj doprinosa marke CITROËN odgovornoj energetskoj tranziciji. Novi SUV C5 Aircross Hybrid simbolizira pravu ponudu svestranostiza kupce koji žele iskoristiti sve prednosti obiju vrsta energija: potpuno električni način rada u gradu za svakodnevne vožnje, a motor s unutarnjim izgaranjem za duža putovanja. S ovom proširenom ponudom električne mobilnosti CITROËN ispunjava očekivanja kupaca koji traže dobro osmišljenu mobilnost, posebno u svojim svakodnevnim vožnjama tijekom tjedna, a da se pritom ne moraju odreći dužih putovanja koja su sinonim za bijeg od svakodnevice i slobodu. Ovaj model s punjivim hibridnim motorom ispunjava očekivanja i privatnih i poslovnih kupacajer svi oni žele manji trošak upotrebe. To su dva profila kupaca koji vode računa o energetskoj tranziciji i koji traže štedljive, snažne i učinkovite motore za praktičnu svakodnevnu mobilnost bez ograničenja.

2. ENERGIČAN SUV JEDINSTVENOG KARAKTERA

 

 • POSEBNA PERSONALIZACIJA ZA HIBRIDNU VERZIJU

Baš kao i izvedba opremljena motorom s unutarnjim izgaranjem, novi SUV C5 Aircross Hybrid ima snažan i odvažan karakter. Ovaj tipični SUV robustan je i siguran te ima poboljšanu ponudu personalizacije s pomno osmišljenim detaljima kojima se naglašava hibridni način vožnje.

 • Intenzivnost novog paketa boja, Blue Anodisé, simbolizira punjivi hibridni motor. Taj novi paket boja odlikuje se obojanim umetcima na elementima Airbump®na prednjim vratima i donjem dijelu prednjeg branika i time omogućuje kupcima koji to žele da istaknu svoj poseban stil. Osim tog novog paketa, u ponudi su postojeći Silver Anodisé, White Anodisé i Deep Red Anodisé koji su dostupni na svim izvedbama vozila SUV C5 Aircross, bez obzira na vrstu motora kojom je vozilo opremljeno. Broj mogućih kombinacija vanjskog izgleda tako je povećan na 39 kako biste mogli odabrati vozilo u skladu sa svojim stilom.
 • Logotip ybrid” na vratima prtljažnika i oznaka „” na prednjim blatobranima u boji Blue Anodisé označavaju da se radi o izvedbi s punjivim hibridnim motorom. Taj originalni logotip u sebi nosi tri značenja: „h” iz riječi „hibrid”, njegov dizajn koji označava punjivo električno vozilo i podsjeća na električnu utičnicu, a tu je i prijeglas kao u riječi Citroën.
 • Otvor za punjenje s lijeve strane karoserije postavljen je simetrično u odnosu na otvor spremnika za gorivo koji je smješten na desnoj strani, lako je dostupan za punjenje i savršeno usklađen s vanjskim izgledom vozila.

 

Svijetla kabina toplog ozračja u novom vozilu SUV C5 Aircross Hybrid ima sve karakteristike udobnosti i ugodnog okruženja kao i izvedbe opremljene motorom s unutarnjim izgaranjem, ali usto nudi nekoliko specifičnih detalja.

 • Samozatamnjujuće unutarnje osvrtno zrcalovrlo je specifično, pročišćenih linija bez rubova i time pridonosi dodatnoj elegantnosti te naglašava tehnološki aspekt hibridnog načina rada. Na njemu se nalazi indikator vožnje u potpuno električnom načinu rada. Dakle, kada se vozilo upotrebljava u načinu rada Electric (ZEV), upalit će se plavi svjetlosni indikator ispod središnjeg osvrtnog zrcala. Budući da se dobro vidi izvana, po tome drugi sudionici u prometu mogu prepoznati da se radi o vozilu koje je trenutačno u električnom načinu rada. Ta posebna značajka vozačima novog vozila SUV C5 Aircross Hybrid primjerice omogućuje jednostavniji pristup zonama s ograničenim prometom u gradskim središtima.
 • Na središnjoj konzoli nalazi se komanda za odabir načina vožnje s desne strane ručice automatskog mjenjača pomoću koje vozač može odabrati između nekoliko načina pogona s kombiniranim ili odvojenim djelovanjem motora s unutarnjim izgaranjem i električnog motora: Electric (ZEV) za tišinu i fluidnost, Hybrid za svestranost i učinkovitost ili Sport za dinamičnost. Prema zadanim postavkama prebacivanje vožnje s električnim motorom na vožnju s motorom s unutarnjim izgaranjem obavlja se automatski ovisno o razini napunjenosti baterije i radnjama vozača.
 • Digitalna instrumentna ploča od 12,3″ i dodirni tablet od 8″ s vrhunskim zaslonom postavljen u središtu armaturne ploče dobili su nove grafičke elemente čime se naglašava ekskluzivan izgled ovog vozila s punjivim hibridnim motorom i ističe hibridna tehnologija koja ujedinjuje sve najbolje odlike vožnje pogonjene motorom s unutarnjim izgaranjem ielektričnom motorom. Ti grafički elementi omogućuju da se u stvarnom vremenu i na vrlo informativan način prikazuju podaci o radu vozila.

3. NENADMAŠNO ISKUSTVO UDOBNOSTI

 

 • A) SVESTRANOST U UPOTREBI: PROŠIRENA MOBILNOST ZA POTPUNO BEZBRIŽNU VOŽNJU S ELEKTRIČNIM MOTOROM U SVAKODNEVNOJ UPOTREBI, A PO POTREBI S MOTOROM S UNUTARNJIM IZGARANJEM

Novi SUV C5 Aircross Hybrid vozilo je prilagođeno svim namjenama, od svakodnevice do neočekivanih situacija, bez ikakvih ograničenja i uz potpunu slobodu. Hibridna tehnologija nudi užitak tihog kretanja i vožnje bez ispuštanja ijednog grama CO2, uz mogućnost vožnje od 50 km/h u potpuno električnom načinu rada, što je domet prilagođen potrebi većine korisnika za svakodnevne vožnje, pri čemu se može postići brzina do 135 km/h. Time se otvara mogućnost da vozač, primjerice, tjedan dana ne upotrebljava motor s unutarnjim izgaranjem, a da pritom odradi sve svoje uobičajene rute i prema potrebi napuni vozilo kod kuće, na poslu ili na javnoj stanici za punjenje.

Osim užitka svakodnevne vožnje u električnom načinu rada, bez emisija CO2i uz značajne uštede prilikom upotrebe, potpuno električni način rada olakšava pristup gradskim zonama s ograničenim prometom, koje su sve češće zabranjene za vozila opremljena motorima s unutarnjim izgaranjem: hibridna tehnologija nudi proširenu mobilnost, od kratkih svakodnevnih vožnji do velikih putovanja na otvorenoj cesti ili autocesti.

Posebna funkcijana upravljačkom sučelju dodirnog zaslona, ë-Save, omogućuje vozaču dapredvidi svoje rute i osigura zalihu električne energije (10 km, 20 km ili cijelu snagu baterije) koju će iskoristiti kad god to poželi tijekom svog putovanja, posebice kad zna da će prolaziti kroz gradska područja, neovisno o tome hoće li se to dogoditi tijekom vožnje ili na njezinu kraju.

Kupcima se nudi najbolje od obje vrste energija: mogućnost svakodnevne vožnje u potpuno električnom načinu rada uz idealan domet od 50 kmiza svakodnevne rute, a istodobno je tu mogućnost daljih putovanja za vikend ili na godišnji odmor bez brige u pogledu punjenja jer je tu ekonomičan i učinkovit motor s unutarnjim izgaranjem koji u takvim situacijama dolazi do izražaja.

A kao dodatnu sigurnost, jamčimo da nazivni kapacitet baterije neće pasti ispod 70 % nakon 8 godina upotrebe, odnosno 160 000 prijeđenih kilometara.

 

 

 • B) PUTOVANJE U KLASI Ë-CONFORT, ODNOSNO KAKO JE PROGRAM CITROËN ADVANCED COMFORT®DOVEDEN NA NAJVIŠU RAZINU

 

TEHNOLOŠKI NAPREDNA I MODERNA ELEKTRIČNA MOBILNOST

CITROËN je sinonim za udobnost već 100 godina. Dizajn vozila SUV C5 Aircross osmišljen je na temelju programa Citroën Advanced Comfort®, pri čemu su se u svakoj etapi dodatno naglašavali elementi udobnosti. Novi SUV C5 Aircross Hybrid ide korak dalje i nudi tehnološki naprednu i modernu električnu mobilnost koja jamči udobnost i svestranost u upotrebi: mobilnost u klasi ë-Confort. To vam vozilo omogućuje da se svakodnevno vozite u električnom načinu rada uz savršenu izolaciju od buke s ceste i iz vanjskog svijeta, u potpunom miru kao da ste u čahuri: sva se buka izvana prigušuje. U električnoj vožnji sve prepreke nestaju, a svi putnici u vozilu uživaju u ozračju tišine. Tišina pri radu, fluidnost u upravljanju vozilom, užitak u vožnji, mekani ovjes, mekoća sjedala Advanced Comfort, bez vibracija u kabini, ergonomičnost sučelja i prilagođenih usluga i jednostavnost njihove upotrebe: sve to pridonosi većoj udobnosti svih putnika u vozilu.

Ë-Confort pruža vam jamstvo da se možete voziti u električnom načinu rada uz sljedeće prednosti:

 • bez emisije CO2: kako bi se zadovoljili zahtjevi kupaca u pogledu zaštite okoliša i ekološke svijesti
 • bez buke i neugodnih mirisa: kako bi se osigurala vrhunska akustična udobnost i mirisni užitak u električnoj vožnji u gradu
 • bez vibracija, bez trzaja, bez mijenjanja stupnja prijenosa: za savršenu fluidnost u vožnji
 • trenutno dostupan okretni moment: za veći užitak u vožnji
 • usluge koje se mogu programirati na daljinu: za opuštenost u svakodnevnom životu.

 

Budući da je pogodan za vožnju u gradskim područjima u potpuno električnom načinu rada (ZEV) ali i za odlazak na neplanirana duža putovanja, novi SUV C5 Aircross Hybrid poziva vozače na bezbrižno i opušteno putovanje bez stresa.

Kako bi se ukazalo na električnu vožnju dok je vozilo u pokretu i ispunili važeći zakonski propisi, novi SUV C5 Aircross Hybrid opremljen je specifičnim audiosustavom za potpuno električnu vožnju od 0 do 30 km/h, što je autentični zvučni potpis potpuno električnog načina rada koji omogućuje pješacima da čuju vozilo koje im se približava, a istodobno naglašava tehnološki aspekt i modernost vozila. Taj se zvuk ne čuje u kabini ovog tihog gradskog vozila kako bi se očuvala akustična udobnost.

 

 

 • MOBILNOST KOJOM SE NAGLAŠAVAJU SVE ZNAČAJKE UDOBNOSTI U VOZILU SUV C5 AIRCROSS

Novi SUV C5 Aircross Hybrid ujedinjuje ë-Confort i sve kvalitete udobnosti na izvedbama s motorom s unutarnjim izgaranjem. U potpuno električnom načinu rada, u situacijama gradske vožnje koje su obično najstresnije ili pak na kratkim putovanjima, akustična udobnostje dodatno poboljšana i nikakve vibracije ne narušavaju tišinu u vozilu. Novi SUV C5 Aircross Hybrid već u serijskoj opremi dolazi s višeslojnim prednjim staklima koja izoliraju zvukčime se dodatno pojačava dojam izolirane čahure, a putnici su zaštićeni od vanjskih uvjeta.

Zahvaljujući ovjesima s progresivnim hidrauličkim graničnicima®, novi SUV C5 Aircross Hybrid hvata se u koštac sa svim preprekama, rupama na cesti, kanalima, uspornicima i ostalim vrstama nepravilnosti na cestama uz potpuni mir i opuštenost: imate dojam da se vozite na tihom i dinamičnom letećem tepihu. Iskustvo marke CITROËN u automobilskim utrkama pokazalo je da hidraulički graničnici pružaju bolju apsorpciju udara. Predstavljeni su, testirani i upotrijebljeni u rally-raidu na pobjedničkim modelima ZX, uključujući utrku Pariz – Dakar održanu 1994. godine, a danas se upotrebljavaju na vozilu C3 WRC.Stoga je na temelju svog iskustva i znanja svojih inženjera CITROËN razvio tu novu tehnologiju ovjesa čiji je cilj poboljšati kvalitetu prigušivanja vibracija, koja je svojstvena marki CITROËNi koja je važna njezinim kupcima. U okviru razvoja ovjesa s progresivnim hidrauličkim graničnicima®registrirano je 20 patenata.

Novi SUV C5 Aircross Hybrid ima i multilink stražnju osovinu, koja je tipični element na hibridnim vozilima, a jamči učinkovitu i sigurnu vožnju te neuništivu ravnotežubez obzira na vanjske uvjete.

Dojmu udobnosti u vožnji pridonose i sjedala. Udobno smješteni u sjedalima Advanced Comfortputnici mogu uživati u izvanrednoj udobnosti sjedenja tipičnoj za kabine vozila CITROËN:

 • vizualna udobnost ostvarena je presvlakama koje su vidljive na prvi pogled
 • udobno sjedenje postignuto je mekom pjenom debljine 15 mmkoja se osjeti već od prvog dodira sa sjedištem
 • udobnost u vožnjipostignuta je podebljanom strukturiranom površinskom pjenomu kombinaciji s pjenom visoke gustoće u središtu sjedalapa su ona mekana, podupiru tijelo i udobna su tijekom dužih putovanja
 • udoban položaj u vožnji postignut je zahvaljujući širokim sjedištima i naslonima, pojačanoj potpori i brojnim mogućnostima podešavanja sjedala.

 

Novi SUV C5 Aircross Hybrid u svojoj unutrašnjosti pruža sve prednosti prostranosti i modularnosti vozila SUV C5 Aircross. Zasebna stražnja klizna sjedala iste širine, koja se mogu podešavati po nagibu i sklopiti i dalje su jedna od posebnosti vozila SUV C5 Aircross u njegovom segmentu, uključujući i u hibridnoj verziji. Njegova je izuzetna modularnost zadržana, a obujam prtljažnika i dalje je Best in Classzahvaljujući domišljatoj ugradnji baterije ispod kabine: s obujmom u rasponu od 460 l do 600 lovisno o položaju sjedala, prtljažnik novog vozila SUV C5 Aircross Hybrid ima najveći obujam u segmentu hibridnih vozila C-SUV i jedan od najvećih u svom segmentu, bez obzira na to koji je motor u pitanju. Odvojiva podnica prtljažnika omogućuje jednostavno pohranjivanje opreme potrebne za punjenje vozila i stogakada se preklope stražnja sjedala SUV C5 Aircross Hybrid ima ravnu podnicui tovarnu duljinu od 1,90 mkoja je identična onoj na izvedbama opremljenima motorom s unutarnjim izgaranjem. Zbog te je savršene kombinacije ovo vozilonajudobniji i najsvestraniji hibridni SUV u svom segmentu.

Osim što je moderan i opremljen naprednom tehnologijom, novi SUV C5 Aircross Hybrid također nudi široku paletu od 20 tehnoloških rješenja za pomoć u vožnjikojima se jamči udobnost u vozilu i sigurnost u pokretu kako bi vožnja bila lakša bez obzira na vanjske uvjete. Konkretno, Highway Driver Assist, sustav za autonomnu vožnju dostupan od druge razine opreme i posebno prilagođen za gradske prometne gužve i brze ceste, omogućuje vozaču da djelomično prepusti upravljanje samom vozilu, pri čemu mora samo ostati usredotočen na cestu.

 

 

 • FLUIDNOST ELEKTRIČNE VOŽNJE

U novi SUV C5 Aircross Hybrid ugrađen je ekonomičan motor izvrsne učinkovitosti, s emisijom CO2od 39 g/kmi(ciklus WLTP). Taj je motor posebno snažan i energičan bez obzira na okolnosti zahvaljujući kombinaciji motora s unutarnjim izgaranjem PureTech 180 koji ispunjava zahtjeve najnovijih normi za zaštitu okoliša Euro 6 i električnog motora od 80 kWkoji je ugrađen između motora s unutarnjim izgaranjem i električnog mjenjača ë-EAT8. Baterija električnog motora od 13,2 kWh jest litij-ionska baterija visokog napona od 200 V. U načinu rada Hybrid dva motora udružuju snage kako bi se postigla sveukupna snaga od 225 KS koja se prenosi na prednje kotače, smanjena potrošnja i intenzivan doživljaj vožnje. Okretni moment od 320 Nm dostupan je odmah. Motor s unutarnjim izgaranjem opremljen je elektropokretačem kako bi se mogao iznova pokretati bez odgode i potpuno diskretno.

Električni automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa (ë-EAT8) brz je i učinkovit nasljednik mjenjača EAT8, s optimiziranim mijenjanjem stupnjeva prijenosa zahvaljujući kvačilu s više diskova uronjenom u ulje kojim se naglašava fluidnost i užitak u vožnji, a stvara se i trenutno dostupan okretni moment od 320 Nm.

Vozilo ima i funkciju Brakeza pojačano usporavanje vozila bez pritiskanja papučice kočnice kako bi se povećao domet u potpuno električnom načinu rada (ZEV). Taj sustav na taj način omogućuje obnavljanje energije tijekom faza kočenja i usporavanja, za razliku od načina na koji funkcionira izvedba opremljena motorom s unutarnjim izgaranjem. Time se omogućuje da se baterija djelomično napuni i da se poveća domet u električnoj vožnji.

 

 

 • OPTIMIZIRANO VRIJEME PUNJENJA ZA JEDNOSTAVNIJE PUNJENJE

Optimizirano je vrijeme punjenja: na standardnoj kućnoj utičnici baterija se može napuniti preko noći, a potrebno joj je između 4 h (utičnica tipa Green’up™ Legrand od 14 A) i 7 h (standardna utičnica). Ako upotrebljavate Wallbox (32 A), neovisno o tome je li kupljen ili iznajmljen, s punjačem od 7,4 kW koji se može naknadno kupiti, punjenje baterije je brže i može se obaviti zamanje od 2 sata.

Punjenje je pojednostavnjeno i može se programirati ili odgoditi kako bi se, primjerice, iskoristile povoljnije cijene (izvan vremena maksimalnog opterećenja). Programiranje se izvršava putem tableta s dodirnim zaslonom koji se nalazi u kabini vozila ili putem aplikacije My Citroën. Punjenje je jednostavno zahvaljujući praktičnoj ergonomiji otvora za punjenje i kabelima za punjenje pohranjenim ispod odvojive podnice prtljažnika. Otvor za punjenje ima oznake u boji kako bi se vizualno mogao pratiti cijeli postupak punjenja, koji se može pronaći i na aplikaciji My Citroën.

 

 

 • INTUITIVNA SUČELJA ZA VEĆU OPUŠTENOST

Zajedno s punjivim hibridnim motorom CITROËN uvodi i pomoć za vozače u obliku jednostavnih i intuitivnih sučeljana kojima se prikazuju informacije koje je lako čitati, shvatiti i njima se koristiti. Cilj je jednostavan: pospješiti povezanost između vozača i njegovog vozila,dodatno istaknuti modernost pogonskog sklopa, pojednostaviti svu interakciju i sve radnje u svakodnevnoj upotrebi kako bi novi SUV C5 Aircross Hybrid postao vaš drugi dom koji je razigran, praktičan, intuitivan i privlačan.

Vozaču se na digitalnoj instrumentnoj ploči od 12,3″ prikazuje poseban zaslon koji sadrži različite elemente povezane s hibridnom tehnologijom: indikator snage, pokazivače razine električne energije odnosno goriva, domet u električnoj vožnji i u vožnji s motorom s unutarnjim izgaranjem, dijagram energetskih tokova. Dok se vozilo puni, na instrumentnoj ploči prikazuje se preostalo vrijeme do potpune napunjenosti (u satima i minutama), domet obnovljene energije (u km), postotak obnovljene energije (u %) i brzina punjenja baterije (u km/h).

Osim toga, novi SUV C5 Aircross Hybrid ima posebne stranice na tabletu s dodirnim zaslonom za upravljanje parametrima hibridne tehnologije, a može im se pristupiti tipkom koja se nalazi ispod tableta. Tu se mogu vidjeti podaci o energetskim tokovima kojima se ilustrira radni status hibridnog sustava, statistički podaci potrošnje električne energije i potrošnje goriva, pristup funkciji ë-Save ili parametri u vezi s različitim načinima punjenja baterije.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

 • Hibridni motor 225 s mjenjačem ë-EAT8
 • Motor s unutarnjim izgaranjem: PureTech 180 S&S Euro 6180 KS (132 kW)
 • Električni motor: 110 KS (80 kW) ugrađen između motora s unutarnjim izgaranjem i mjenjača
 • Sveukupna snaga: 225 KS (165 kW)
 • Baterija: litij-ionska baterija visokog napona od 200 V (13,2 kWh)
 • Pogon na dva kotača (na prednjim kotačima)
 • Okretni moment električnog motora: 320 Nm
 • Električni automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa (ë-EAT8)
 • Domet u potpuno električnom načinu rada (ZEV): 50 kmi(s maksimalnom brzinom od 135 km/h) ciklus WLTP
 • Emisije CO2: 39 g/kmiciklus WLTP
 • Potrošnja u mješovitoj vožnji: 1,7 l / 100 kmiciklus WLTP
 • Vrijeme punjenja:
  • manje od 2 h ako upotrebljavate Wallbox (32 A), s punjačem od 7,4 kW koji se može naknadno kupiti
  • 4 h s utičnicom od 14 A tipa GreenupLegrand, sa serijskim punjačem od 3,7 kW

7 h sa standardnom kućnom utičnicom od 8 A, s punjačem od 3,7 kW

Čitajte naše novosti

______________

Zimski pregled Citroën vozila

Objavljeno: 08. prosinca, 2021. godine

Citroën je pripremio zimsku servisnu akciju za članove kluba vjernosti Citroën Zauvijek od 15. prosinca 2021. do 31. siječnja 2022. Uz besplatan zimski pregled vozila, članovi kluba ostvaruju popust od 30 % na filtre, kočničke pločice, amortizere i diskove te 20 % na originalnu dodatnu opremu za prijevoz.

Novi Citroën C3: još više osobnosti i udobnosti!

Objavljeno: 26. listopada, 2020. godine

CITROËN od studenog lansira na hrvatsko tržište novi C3, nasljednika treće generacije C3. On je najprodavaniji modela marke na svijetu i primjer istinskog tržišnog uspjeha sa 850.000 prodanih primjeraka od početka prodaje krajem 2016. godine.

Citroën vozila uz uštedu do 40.000 kn!

Objavljeno: 03. rujna, 2020.

Citroën je pripremio posebnu ponudu za bogato opremljena osobna vozila Citroën C3, SUV C3 Aircross i C5 Aircross s uštedom do 40.000 kn, 5 godina jamstva i 5 godina servisiranja. Vozila su dostupna za isporuku odmah, odnosno do rasprodaje zaliha.

Citroën Berlingo: već 200.000 prodanih!

Objavljeno: 12. ožujka 2020.

Manje od godine i pol nakon lansiranja, 3. generacija Citroën Berlingo već ima više od 200.000 prodanih vozila u svijetu. U Europi, ostvareno je 16% udjela u segmentu (osobnih i lakih gospodarskih vozila) u 2019., čime je dao veliki doprinos zamahu Citroëna. marke s najsnažnijim rastom među 12 proizvođača automobila tijekom godine.

Leave comments

Back to top