Citroën C4 Picasso

Technospace

Dinamičnost naglašena novim dizajnom

Monovolumen koji objedinjuje kompaktnost i prostranost

Suvremena i inovativna arhitektura te energičan vanjski stil

…sve se to vidi i u njegovoj moderno uređenoj unutrašnjosti u kojoj će putnici uživati.
Njegova oprema i intuitivno vozačko sučelje osjetljivo na dodir još su jedan dokaz slogan Marke: Créative Technologie.

autokuca-ark-mihelic-rijeka-citroen-c4-picasso

ENERGIČAN DIZAJN

Glavno obilježje  C4 Picassa je jedinstvena osobnost s kompaktnim i energičnim stilom te inovativnim linijama.Novi C4 PICASSO istražuje nove putove u pogledu stilskog izražavanja zahvaljujući prednostima koje mu donosi nova platforma EMP2. Prevjesi su mu skraćeni (za 70 mm prednji), blok motora i pod su spušteni (motor od 40 mm do 50 mm te pod 20 mm), a tragovi kotača prošireni (82 mm prednji i 31 mm stražnji), a sve je to učinjeno da bi se postigao dinamičan stil koji je istodobno energičan i nabijen.

Naglašeni motorni prostor i izduženi ševroni stapaju se sa spektakularnim “svjetlosnim” pogledom.

prodaja-automobila-ark-mihelic-rijeka-citroen-c4-picasso

SVJETLOSNI POTPIS SPRIJEDA

Tanka dnevna svjetla sa LED diodama vješto izdužuju prednju masku i naglašavaju svjetlosni pogled stanjenih prednjih svjetala. Inovativnost i odvažnost dizajna novog C4 Picassa naglašena je smještanjem dnevnih LED svjetla iznad prednjih svjetala.  Svjetla za maglu upotpunila su taj svjetlosni potpis na posve originalan način.

prodaja-automobila-ark-mihelic-rijeka-citroen-c4picasso

STRAŽNJA 3D LED SVJETLA

Nadahnut posljednjim konceptnim vozilima Marke, Citroen C4 Picasso ponosno pokazuje stražnja svjetla s 3D efektom koja produbljuju njegov futuristički pogled straga. Ovakav svjetlosni potpis straga čini C4 Picasso lako uočljivim i vrlo prepoznatljivim u svakodnevnom prometnom okruženju.

Kromirani look

Prvi potez olovkom dizajnera Fréderica Soubiroua bio je bočni kromirani potpis što, gledajući s boka, modelu Citroën C4 Picasso daje poseban karakter te dodatno ističe prostor za putnike sprijeda i straga. Energija i glatke linije teku od tog bočnog dijela prema naglašenim prednjim i stražnjim blatobranima.

Uloga kromiranih ukrasa na modelu Citroën C4 Picasso je istaknuti njegov ionako dojmljiv stil nudeći mu pritom i dašak dodatne elegancije. Bočni kromirani potpis u obliku slova “C”, primjerice, ističe prostranost u kojoj uživaju vozač i putnici.

ark-mihelic-rijeka-citroen-c4-picasso-kromirani-look

Naplatci

Novi Citroen C4 Picasso uz čelične naplatke i ukrasne poklopce kotača, nudi i bogat izbor aluminijskih naplataka novog dizajna veličine od 16″ do 18″. Veliki naplatci dodatno naglašavaju profinjenost i dinamičnost njegovog obrisa te pridonose boljoj aerodinamici vozila.

ark-mihelic-citroen-c4-picasso-naplatci
ark-mihelic-citroen-c4-picasso-naplatci
ark-mihelic-citroen-c4-picasso-naplatci

UNUTRAŠNJOST

Preglednost i osjećaj slobode u vozilu na najvišoj su razini

ark-mihelic-citroen-c4-picasso-kompaktna-unutrasnjost

Novi Citroën C4 PICASSO  nudi nove standarde u pogledu konstrukcije. Modularna platforma EMP2 omogućila je dug međuosovinski razmak koji izravno pridonosi prostranosti i veličini kabine. Tako je, u odnosu na prethodnu generaciju, novi C4 PICASSO kompaktniji model koji nudi više prostora u unutrašnjosti:

  • 4,43mm ukupne dužine radi veće kompaktnosti
  • međuosovinski razmak od čak 2785 mm  za referentnu prostranost
  • najveći prtljažnik u klasi obujma od 537 litara prema VDA (do 630 litara kada su sjedala u drugom redu pomaknuta sasvim naprijed).

Te optimirane dimenzije (dužina: 4,43 m / širina: 1,83 m / visina: 1,61 m), u kombinaciji s električnim servoupravljačem i krugom okretanja od 10,8 m pretvaraju novi C4 PICASSO u okretan automobil koji se lako prilagođava svim situacijama u prometu.

Asimetrična ergonomska armaturna ploča čistih linija modela Citroën C4 Picasso dodatno pojačava taj dojam prostranosti, svjetlosti i ugodne unutrašnjosti. Paket opreme Lounge vam, pak, obećaje nenadmašnu udobnost za putovanje u prvom razredu!

Modularnost

citroen-rijeka-c4-picasso-modularnost

Tri zasebna stražnja sjedala iste su širine, potpuno su sklopiva u obliku stolića i mogu se namještati po nagibu i uzdužno što daje veću fleksibilnost putnicima straga. Prostor za koljena (159 mm) na razini je najboljih u klasi.

rijeka-citroen-c4-picasso-modularnost

C4 Picasso nudi različite pretince, još domišljatije i praktičnije, raspoređene cijelom kabinom. Suvozačevo sjedalo preklopljeno u stolić povećava dužinu tovarnog prostora (u njega stane predmet duži od 2,5 m) ili preglednost za putnike straga.

ark-mihelic-citroen-c4-picasso-modularnost

Osvijetljeni pretinac u središnjem dijelu armaturne ploče u kojem se nalaze USB i 3,5-mm utičnice te utičnica od 220 V, idealno su za priključivanje pametnog telefona ili tableta jer može ostati skriven od neželjenih pogleda.

ark-mihelic-citroen-c4-picasso-modularnost

Pretinci ispod prednjih sjedala i u oblogama vrata, mrežice za pridržavanje stvari, stolići na poleđini naslona prednjih sjedala s LED lampicama i pretinci u podu ispred drugog reda sjedala, vrlo praktični u svakodnevnoj vožnji.

Prtljažni prostor

Novi Citroen C4 Picasso ima najveći prtljažnik u klasi od 537 litara prema VDA do 630 litara kada su sjedala u drugom redu pomaknuta sasvim naprijed.

ark-mihelic-citroen-c4-picasso-prtljaznik
ark-mihelic-citroen-c4-picasso-prtljaznik

CREATIVE TÉCHNOLOGIE

Oprema 100% “creative” tehnologije

Serijska oprema novog Citroen C4 Picasso uključuje 7” tablet posve osjetljiv na dodir sa sedam tipki koji omogućuje upravljanje svim funkcijama vozila: dvozonskim klimatizacijskim uređajem, navigacijom, multimedijskim i glazbenim sustavom, telefonom (Bluetooth), sustavima za pomoć u vožnji, internetskim uslugama itd.

Sve komande nalaze se nadohvat ruke!

citroen-c4-picasso-tablet-na-dodir

Spektakularni panoramski 12” ekran visoke razlučivosti i veličine od 30.5 cm, prikazuje sve bitne podatke o vožnji i u svakom se trenutku može konfigurirati prema Vašim željama i potrebama. Vozač u svakom trenutku može prilagoditi njegov prikaz, primjerice, može odabrati prikaz obavijesti sustava za navigaciju ili, pak, obavijesti pomoćnih sustava u vožnji. Na njemu se mogu prikazati čak i fotografije koje ćete vrlo jednostavno učitati s USB ključa ili Vašeg pametnog telefona.

Automobil tako postaje Vaš osobni i stvarni, svakodnevni životni prostor.

citroen-c4-picasso-hd-ekran

Novi Citroen C4 Picasso može biti opremljen kamerom za vožnju unatrag koja pri vožnji unatrag na 30.5cm širokom ekranu visoke rezolucije daje jasan pogled na sve ono što se nalazi iza automobila. Vrlo je korisna u noćnoj vožnji i pri lošim vremenskim uvjetima na cesti kada je vidljivost slabija, te pridonosi sigurnosti za vozače i pješake.

Pogledu na ekranu dodane su i oznake, tj. linije koje mijenjaju boju kako se približavate prepreci. Doista širok pogled na stvari i pješake koji se nalaze iza Vas uvelike će olakšati Vaše parkiranje u svkodnevnoj gradskoj vrevi.

citroen-c4-picasso-kamera-za-voznju-unatrag

Sustav PARK ASSIST pomaže vozaču naći parkirno mjesto, a kada ga otkrije, automatski parkira vozilo, bočno, naprijed i unatrag. Bočni senzori na vozilu mjere slobodno parkirno mjesto i ukoliko ima dovoljno mjesta za parkiranje započinje manevar bočnog ili uzdužnog parkiranja. Vozač upravlja mjenjačem, papučicom gasa i kočnicom. Upravljač se okreće sam od sebe.

Sustav Park assist pravi je saveznik u gradskoj džungli!

citroen-c4-picasso-sustav-park-assist

Pristup i pokretanje vozila bez ključa omogućuje otključavanje, zaključavanje i pokretanje vozila s elektroničkim ključem sa sobom, u području djelovanja unutar 2 metra od vozila.

Otključavanje: Staviti ruku iza kvake jednih prednjih vrata za otključavanje vozila te povući kvaku za otvaranje vrata.

Zaključavanje: Prstom pritisnuti kvaku jednih prednjih vrata, za zaključavanje vozila.

Pokretanje vozila omogućeno je pritiskom na tipku Start koja se nalazi na armaturnoj ploči, odnosno Stop za prestanak rada motora.

Na ovaj način izbjeći ćemo čestu pojavu  traženja ključa po torbicama, pretincima ili džepovima i na taj način si uštedjeti vrijeme i zadržati dobro raspoloženje.

citroen-c4-picasso-vision-360

Sustav VISION 360* ekskluzivan je u klasi: zahvaljujući četiri kamere, vozač može odabrati perspektivu iz koje će gledati automobil: ptičju perspektivu, samo pogled straga ili panoramski pogled prema naprijed što je praktično za izlaske iz garaže. Tako ima cjelokupni pregled nad bliskom okolicom vozila. Preglednost je povećana, a manevri vozilom olakšani.

Na ovaj način izbjeći ćemo čestu pojavu  traženja ključa po torbicama, pretincima ili džepovima i na taj način si uštedjeti vrijeme i zadržati dobro raspoloženje.

citroen-c4-picasso-bez-kljuca

PRVA KLASA

Vrhunska kvaliteta putničkog prostora!

Novi Citroen C4 Picasso uz čelične naplatke i ukrasne poklopce kotača, nudi i bogat izbor aluminijskih naplataka novog dizajna veličine od 16″ do 18″. Veliki naplatci dodatno naglašavaju profinjenost i dinamičnost njegovog obrisa te pridonose boljoj aerodinamici vozila.

PANORAMSKO VJETROBRANSKO STAKLO

ark-mihelic-citroen-c4-picasso-panoramsko-vjetrobransko-staklo

Zahvaljujući inovativnom širokokutnom panoramskom vjetrobranu površine od 2 m2 kao i velikim prednjim prozorima uokvirenim tankim nosačima, Citroën C4 Picaso nudi Vam iznimno periferno vidno polje te neusporediv osjećaj prostora i svjetlosti u kabini. Takva preglednost i osvjetljenost putničkog prostora pridonosi užitku u vožnji i dragocjena je prednost u pogledu sigurnosti – kut preglednosti prema gore je udvostručen, a mrtvi kutovi smanjeni.

STRAŽNJA 3D LED SVJETLA

ark-mihelic-citroen-c4-picasso-stakleni-krov

Citroen C4 Picasso može po Vašoj želji imati stakleni panoramski krov površine od 1,2m2koji je i najširi u klasi (1.04 m). Osim što pridonosi vanjskom stilu vozila,sa staklenim panoramskim krovom i svi putnici u vozilu uživaju u kabini okupanoj svjetlošću. Poseban ugođaj stvara se za putnike na stražnjim sjedalima koji u noćnoj vožnji mogu uživati ispod zvjezdanog neba. Po potrebi svjetlost se može i smanjiti električnim sjenilom (sa sustavom protiv prikliještenja).

Jednostvane i čiste linije moderne unutrašnjosti

ark-mihelic-citroen-c4-picasso-sjedala

SJEDALA

Kako biste u potpunosti spoznali što zanči ugodan boravak u vozilu i kako bi svako Vaše putovanje postalo odmor za sva osjetila, Citroen C4 Picasso nudi poseban paket opreme Lounge. Sastoji se od naslona za glavu “Relax” za sve putnike, prednjih sjedala s masažom te nove posebnosti za suvozača – sjedala Relax na kojem može protegnuti noge jer ima električno podesivo odmorište za noge.

ark-mihelic-citroen-c4-picasso-interijer

INTERIJER SA STILOM

Armaturna ploča nudi boje (bež ili svijetlosivu, ovisno o odabranom unutarnjem uređenju) sa svjetlucavim efektom. Brušeni kromirani elementi i sjajni crni umeci povećavaju osjećaj ugode te cjeline. Rukohvat na vratima ukrašen je novim motivom dobivenim laserskim graviranjem. Otmjenost i dizajnerski detalji naglašeni su rasvjetom koja je nenametljivo raspršena cijelom kabinom.

ark-mihelic-citroen-c4-picasso-unutrasnjost

LINIJE MODERNE UNUTRAŠNJOSTI

Lebdeće linije asimetrične armaturne ploče Citroena C4 Picasso ponajprije naglašavaju dojam jednostavnosti, stila i ugode u putničkom prostoru. U centru pozornosti su dva ekrana u sredini koja objedinjuju sve funkcije na tabletu osjetljivom na dodir i čine armaturnu ploču vrlo ergonomičnom i jednostavnom za korištenje. Vrlo uspješan spoj modernog dizajna i tehnologije.

SIGURNOST

Osmišljeni su sustavi koji će vam olakšati putovanja i učiniti ih ugodnijima, pa možete biti posve opušteni i sigurni

Novi Citroen C4 Picasso ima inovativan i potpun suvremeni kočioni sustav:

  •  četiri ventilirana diska velikog promjera,
  • ABS (Anti Blocking System) elektronički prilagođava silu kočenja kako bi spriječio blokiranje kotača,
  • REF; elektronička raspodjela sile kočenja koja ravnomjerno raspoređuje snagu kočenja među kotačima,
  • AFU; sustav pomoći pri naglom kočenju koji trenutno povećava snagu kočenja u trenutku kada vozač naglo pritisne papučicu kočnice i na taj način skraćuje zaustavni put

 

Povrh toga ESP (Electronic Stability System) pomaže vozaču zadržati nadzor nad automobilom i u najtežim situacijama:

  • ispravlja smjer vozila u slučaju gubitka prijanjanja kotača u zavojima djelujući na raspodjelu kočione sile i brzinu vrtnje motora
  • povezan je sa sustavom protiv proklizavanja kotača ASR koji trenutno koči pogonske kotače u slučaju proklizavanja.
citroen-c4-picasso-tablet-na-dodir

Novi Citroen C4 Picasso nudi uslugu Citroen e-Touch.

Ta potpuno besplatna usluga dostupna non-stop omogućuje pozive u nuždi i lokalizirane pozive za asistenciju (koje u slučaju nesreće ili kvara jamče točno utvrđivanje položaja vozila) te brzu intervenciju službi, zahvaljujući već ugrađenoj SIM kartici.

Uz ovu iznimno važnu uslugu, Citroen e-Touch nudi još dvije internetske usluge: virtualnu servisnu knjižicu i uslugu Eco Driving.

Te usluge upozoravaju vozača naeventualni mehanički ili sigurnosni kvar, obavještavaju ga o nužnim servisnim zahvatima i prate potrošnju goriva i ispuštanje CO2.

citroen-c4-picasso-hd-ekran
AFIL nove generacije i paket sigurnosti.

Druga generacija sustava za upozoravanje na nehotični izlazak iz voznog traka (AFIL) ugrađena u Citroen C4 Picasso ima novu veću mogućnost predviđanja. Prelasci preko bijele crte dojavljuju se vibracijom vozačeva aktivnoga sigurnosnog pojasa, a otkrivaju ih nevidljiva minijaturna kamera ugrađena pokraj unutarnjeg retrovizora i tehnologija prepoznavanja crta temeljena na digitalnoj obradi slika.

Tehnologija pomaže vozaču da ostane pozoran za upravljačem i povećava sigurnost vožnje.

AFIL dolazi u Paketu sigurnost sa opcijom automatskog paljenja kratkih/dugih svjetala koja tijekom noćne vožnje sama upravlja gašenjem dugih svjetala u slučaju blizine drugog vozila. Na taj način izbjegava se zasljepljenost vozača u drugom vozilu i povećava sigurnost svih sudionika u prometu.

citroen-c4-picasso-kamera-za-voznju-unatrag

Osim automatskog održavanja programirane putne brzine, aktivni sustav regulacije brzine pomaže vozaču u održavanju sigurnosne udaljenosti od vozila koje se kreće ispred, samokočenjem motora, na temelju podataka iz radara u prednjem dijelu vozila.

Taj radar otkriva i upozorava na svako usporavanje vozila ispred vas i zadržava udaljenost stalnom, djelujući na papučicu gasa i kočnicu motora u rasponu brzine od 25 km/h. Kada govorimo i sigurnoj i stalnoj udaljenosti mislimo na vremenski interval, izraženom u sekundama, između dva vozila u istom traku. Sustav djeluje pri brzini većoj od 70 km/h i manjoj od 150 km/h.

Kada se automobil ispred udalji, vozilo se automatski vraća na postavljenu brzinu – ova tehnologija povećava sigurnost svih sudionika u prometu i čini Vašu vožnju ugodnijom.

citroen-c4-picasso-sustav-park-assist

Citroen C4 Picasso standardno ima 6 zračnih jastuka i nudi sigurnost za sve putnike u slučaju nezgode.

Zračni jastuk za vozača i zračni jastuk za suvozača koji prilagođava pritisak i obujam pri napuhavanju ovisno o jačini udarca.

Dva bočna zračna jastuka štite zdjelicu i prsni koš putnika.

Dvije zračne zavjese za zaštitu glava putnika sprijeda i straga.

citroen-c4-picasso-vision-360

Aktivni sigurnosni pojasevi imaju motore koji radi najveće zaštite putnika automatski zatežu pojas u slučaju opasnosti.

Tegnologija aktivnih sigurnosnih pojaseva mogućava optimizaciju držanja putnika u kritičnim situacijama za optimalno djelovanje zračnih jastuka.

U slučaju otkrivanja potencijalno opasne situacije u vožnji, sustav prilagođava zračnost pojasa (na primjer, prilikom naglih kočenja ili brzih manevara izbjegavanja prepreka).

citroen-c4-picasso-bez-kljuca

Inteligentan sustav protiv proklizavanja učiniti će Vaša putovanja sigurnima u svim vremenskim uvjetima i na skliskim podlogama – on olakšava kretanje Vašeg Citroen C4 Picassa na prometnicama pod snijegom, ledom ili vodom.

Ovaj sustav upravlja nadzorom proklizavanja (ASR) pomoću računala koje analizira brojne parametre – nagib, vrstu podloge(snijeg,led,kiša) itd. – i zasebno regulira proklizavanje lijevog i desnog pogonskog kotača.

Kako bi ovaj sustav u što većoj mjeri pridonio Vašoj sigurnosti, naša preporuka je izmjena ljetnih i zimskih guma, jer primjerice zimske gume uvelike poboljšavaju rad sustava inteligentnog nadzora prijanjanja u slučaju snježne prometnice.

citroen-c4-picasso-bez-kljuca

5 EuroNCAP zvjezdica za novi CITROËN C4 Picasso priznanje je za rad marke Citroen na sigurnosti i prednostima platforme EMP2, na kojoj je izrađen novi C4 Picasso kao prvi model iz grupacije PSA Peugeot Citroën. Rezultat je priznanje za uložen trud u razvoj automobila, te zbog brojne opreme na novom modelu udobnost i sigurnost.

C4 Picasso ukupno je osvojio  pet zvjezdica u četiri kategorije: za zaštitu odraslih, zaštitu djece, zaštitu pješaka i sustavima za pomoć.

Kao istinski obiteljski automobil, novi CITROËN C4 Picasso ističe se odličnim sustavom za zaštitu djece i iznimno praktičnim sustavom za pričvršćivanje svih modela dječjih sjedala.

citroen-c4-picasso-bez-kljuca

VANJSKE DIMENZIJE

Kompaktan, okretan, udoban i prostran

Zahvaljujući novoj modularnoj platformi MP2 Citroen C4 PICASSO sa ukupnom dužinom od 4428mm i najvećim međuosovinskim razmakom u klasi od čak 2785mm vrlo je okretan u gradskoj vožnji, a istovremeno vrlo udoban i prostran auto koji će u potpunosti zadovoljiti sve Vaše potrebe i želje u svakodnevnoj upotrebi.

ark-mihelic-citroen-c4-picass-dimenzije

ZAŠTITA OKOLIŠA

Svesti onečišćenje okoliša na najmanju moguću mjeru za Citroën C4 Picasso sastavni je dio njegovih tehničkih specifikacija. Uz štedljive motore tu su i drugi elementi koji imaju važnu ulogu:

citroen-c4-picasso-rijeka-hdi-motori

Mikro-Hybrid e-HDi

Citroen C4 Picasso nudi mikrohibridnu tehnologiju e-HDi u svim varijantama dizelskih motora koji se ugrađuju u taj model. Mikrohibridni e-HDi dolazi sa sustavom Stop and Start druge generacije – s reverzibilnim alternatorom i sustavom e-booster koji omogućuje ponovno pokretanje motora za samo 0.4s. Motor e-HDi nudi nevjerojatan užitak vožnje, uštedu goriva i znatno manji utjecaj na okoliš.

Mikrohibridna tehnologija e-HDi pretvara kinetičku energiju koja nastaje pri usporavanju u električnu energiju i tako smanjuje potrošnju goriva i ispuštanje CO2 – čak do 15% u gradskoj vožnji.

Kada se zaustavite na semaforu u gradskoj vožnji, prebacite položaj mjenjača u neutral uz stisnutu papučicu spojke i motor prestaje sa radom. Kada želite krenuti jednostavno stisnete papučicu spojke kako bi ubacili u brzinu, i motor započinje sa radom.

Učinkovitost

Zahvaljujući novoj modularnoj platformi “EMP2” I primjene aluminija i lakših kompozitnih materijala, Citroen C4 Picasso smanjio je težinu vozila za 140kg u odnosu na prethodnu generaciju istog modela.

Nova platforma i smanjena masa omogućju kompaktnije vanjske dimenzije vozila i prostraniju unutrašnjost.Nova platforma EMP2 zantno je unaprijedila i aerodinamiku radi boljeg savladavanja otpora zraka.

S mikrohibridnom tehnologijom e-HDi Citroen C4 Picasso ispušta samo 98g CO2 u izvedbi e-HDi 90Airdream ETG6, odnosno rekordno malu potrošnju od samo 3.8 litara na 100 km. Utjecaj na okoliš inačice e-HDi 115 vrlo je malen jer ispušta smao 104 g CO2 na 100 km.

citroen-c4-picasso-rijeka-zastita-okolisa
Back to top