Ark Mihelic

CITROËN C5 X I C5 X PLUG-IN HYBRID

ODVAŽNOST I TEHNOLOGIJE

Novi C5 X jedinstven je spoj profinjenosti kompaktnog vozila, dinamičnosti karavana i povišenog položaja za upravljačem kao u SUV vozilu. Dostupan je kao plug-in hibrid te u benzinskoj inačici. Izbor je na vama!

FLUIDNE LINIJE

Profinjen i dinamičan

Novi Citroën C5 X ističe se u segmentu koji je prilično tradicionalan.
Otvor prtljažnika širok je i ima nizak utovarni prag.

Njegov produljeni poklopac prtljažnika, visoke bočne linije i stražnji lukovi blatobrana čine ga prepoznatljivim i aerodinamičnim. Njegova dugačka krovna linija završava lebdećim i aerodinamičnim gornjim spojlerom. Drugi spojler, sjajne crne boje, osigurava aerodinamički potisak i stabilnost pri kočenju.

SVJETLOSNI POTPIS

Suvremen i tehnološki napredan

Novi Citroën C5 X odlikuje se novim svjetlosnim potpisom marke Citroën u obliku slova V sprijeda i straga, prvi put predstavljenim na modelu C4.

Zahvaljujući novom svjetlosnom potpisu, novi Citroën C5 X ističe se iz mase i odmah je prepoznatljiv kao Citroën, a uz to je vidljiv danju i noću, a njegove su profinjene linije istaknute. Tehnološki napredan svjetlosni potpis uključuje LED prednja svjetla u cijeloj gami.

ŠEST BOJA KAROSERIJE

Dvobojni krov dostupan uz pet boja karoserije

Možete birati između šest metalik boja novog modela Citroën C5 X:

 • Siva Amazonite
 • Bijela Perla Nacre
 • Plava Magnetic
 • Siva Platinium
 • Siva Acier
 • Crna Perla Nera

MATERIJALI

Meki i topli

Putnički prostor odiše mirom i nudi obilje prostora, a posebna je pozornost pružena detaljima, materijalima i bojama:

 • Visokokvalitetne tkanine i koža, nadahnuti svijetom putovanja i prtljage
 • Tri opcije uređenja u unutrašnjosti, uključujući teksturu drveta sa chevron uzorkom
 • Meki materijali na površinama s kojima vozač i putnici dolaze u kontakt: naslonima za ruke, središnjoj konzoli, traka na armaturnoj ploči itd.

Udobnost bez premca

POZIV NA PUTOVANJE U APSOLUTNOJ UDOBNOSTI

Putnički prostor novog modela Citroën C5 X pruža osjećaj topline, smirenosti i prostranosti. Velikodušan obujam, osjećaj dobrodošlice, jedinstveni detalji i dosad neviđeni praktični elementi pravi su poziv na putovanje.

AKTIVNI OVJES

Svjetska premijera

Ovjes Citroën Advanced Comfort® dizajniran je ekskluzivno za Citroën da ponovno stvori efekt letećeg tepiha poput legendarnih Citroën vozila i prevlada prepreke, rupe, ležeće policajce i druge nepravilnosti na cesti, a standardan je na novom modelu Citroën C5 X.

Citroën Advanced Comfort® aktivni ovjes premijerno je predstavljen na plug-in hibridnoj verziji novog C5 X, te dodatno povećava udobnost u kombinaciji s progresivnim hidrauličkim graničnicima®. Vozilo prilagođava ovjes svakog kotača kako bi bio mekši ili čvršći, ovisno o uvjetima na cesti.
Senzori neprestano analiziraju cestu i moguće nepravilnosti te prenose informacije na ugrađeno računalo koje optimizira konfiguraciju ovjesa kako bi osiguralo maksimalnu udobnost za sve putnike.

SJEDALA ADVANCED COMFORT

Poziv na opuštanje

Napredna komforna sjedala modela C5 X mjerilo su za udobnost te stvaraju osjećaj kao da ste u vlastitom dnevnom boravku. Posebno podstavljene obloge, nalik nadmadracu, pružit će vam neviđenu dobrodošlicu i udobnost. Za dinamiku i udobnost tijela zaslužni su tkanina visoke gustoće i strukturirana pjena veće debljine, koji osiguravaju da se osjećate odmorno i na najdužim putovanjima.

PROSTOR VOZILA

Poziv na putovanje

Prostranost je bila jedan od glavnih ciljeva pri dizajniranju modela Citroën C5 X. Udobno sjedalo vozača i suvozača i velika armaturna ploča pružaju velik i otvoren prostor.

Svaki se putnik može odmoriti i opustiti zahvaljujući izuzetnom prostoru za noge, udobnim širokim sjedalima i iznimnom prostoru za glavu. To je prava pozivnica na putovanje u potpunoj udobnosti.

PANORAMSKI KROV

Pozivnica za potpuni užitak

Dojam prostranosti još je snažniji zahvaljujući svjetlosti koja prodire u unutrašnjost kroz staklene površine koje se protežu po cijelom vozilu, uključujući stražnje kutne prozore i veliki klizni panoramski krov kroz koji se svjetlost može pustiti u unutrašnjost kad god poželite.

VELIKI PRTLJAŽNIK

Sve prednosti karavana

Novi Citroën C5 X ima izdašan volumen prtljažnika u stilu karavana sa širokim i funkcionalnim otvaranjem vrata, niskim pragom i ravnim stijenkama. Kad se stražnja klupa preklopi, na raspolaganju vam je ravna podnica.

Advanced comfort

TEHNOLOGIJA ZA VEĆU SIGURNOST I UDOBNOST

Novi Citroën C5 X opremljen je naprednim tehnologijama koje svako putovanje čine udobnim, mirnim i sigurnim.

HEAD-UP DISPLAY

Display nove generacije

Prošireni Head Up Display projicira ključne informacije o vožnji na vjetrobransko staklo izravno u vidno polje vozača, u boji i velikim dimenzijama.

o inovativno rješenje može se jednostavno podesiti i konfigurirati s pomoću tipki na upravljaču, a poboljšava sigurnost i dobrobit, budući da je smanjena potreba skretanja pogleda s ceste radi provjere informacija o brzini, sustava pomoći vozaču, povezane navigacije, upravljanja medijima ili telefonom.

SUSTAVI ZA POMOĆ U VOŽNJI

Highway driver assist

Ova značajka, posebno prikladna za brze ceste i autoceste, omogućuje vozaču da kontrolu nad vozilom djelomično prepusti sustavu. Jednostavno odaberite zadanu brzinu iznad 30 km/h i sustav će automatski zadržati položaj C5 X u traci, tada vozač više ne mora kontrolirati brzinu ili smjer vožnje, jer kontrolu ovih funkcija preuzima vozilo.

Kako bi sustav pomoći vozaču bio aktivan, vozač mora držati ruke na upravljaču. Naravno, vozač u svakom trenutku može preuzeti kontrolu nad vožnjom.

PONUDA POVEZANIH USLUGA

 • MY CITROËN ASSIST: Besplatni pozivi u nuždi i usluga pomoći putem geolokacije vozila, bez potrebe za pretplatom i dostupni 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, osiguravaju dolazak relevantnih hitnih službi automatski ili pritiskom na tipku za hitan poziv ili pomoć.
 • MY CITROËN DRIVE PLUS: Usluga je dostupna besplatno tijekom tri godine, a uključuje povezane usluge TomTom Traffic i Danger Zones koje pružaju informacije o prometu u stvarnom vremenu, lokaciju benzinskih postaja, dostupnih parkirališta itd., kao i vizualni i zvučni signal koji vas upozorava na moguća opasna područja (u skladu s primjenjivim nacionalnim zakonima).
 • MY CITROËN PLAY PLUS: Usluga je kompatibilna s aplikacijama Apple CarPlay™ i Android Auto te vam pruža naprednu bežičnu povezanost u vozilu – omogućuje vam da spojite svoj pametni telefon kako biste dobivali upute, obavljali telefonske pozive, slali poruke i slušali glazbu, sve posve sigurno i bez odmicanja pogleda s ceste. Sve vaše aplikacije prikazuju se izravno na središnjoj konzoli.

MY CITROËN DRIVE PLUS

Novo komunikacijsko sučelje

Novi Citroën C5 X uvodi potpuno novo povezano i intuitivno komunikacijsko sučelje koje se može potpuno personalizirati s pomoću widgeta. Možete koristiti sve svoje omiljene aplikacije i sadržaj na armaturnoj ploči i na 12″ zaslonu. Djeluje kao osobni asistent koji razumije sve što mu kažemo, odgovara na vaša pitanja i izvršava vaše naredbe. Za glasovno upravljanje funkcijom My Citroën Drive Plus, dovoljno je reći: “Zdravo, Citroën”. Sustav radi u kombinaciji s 12″ dodirnim zaslonom visoke razlučivosti, s četiri USB utičnice tipa C i površinom za punjenje pametnog telefona.

Plug-in hibridni ili benzinski motori

MOTORI

Prilikom vožnje u modelima vozač i putnici će uživati ​​u nenadmašnom osjećaju mira, tišine i udobnosti.

Novi Citroën C5 X Plug-in Hybrid prilagođen je svakoj vrsti korištenja jer povezuje sve prednosti posve električne vožnje, namijenjene svakodnevnim putovanjima zahvaljujući motoru snage 81,2 kW, a veći doseg osigurava benzinski motor PureTech 180 Stop & Start namijenjen duljim putovanjima koji ispunjava ekološku normu Euro 6.3. Zahvaljujući toj tehnologiji postižu se emisije CO2 od 29 g/km (u ciklusu WLTP).Automatski mjenjač ë-EAT8 jamči iznimnu fluidnost i užitak u vožnji, s trenutačno dostupnim okretnim momentom od 360 Nm.

Novi Citroën C5 X opremljen je snažnim i učinkovitim benzinskim motorom PureTech 130 Stop & Start homologiranim u skladu s normom Euro 6.3.
Za još jednostavniju uporabu i bezbrižnu vožnju, C5 X opremljen je automatskim mjenjačem EAT8.

Izvor informacija: www.citroen.hr

Back to top