Električna tišina

ELEKTRIČNI CITROËN Ë-C4 X

Njegov dizajn, udobnost i praktičnost isti su kao i kod verzije s termičkim motorom. U gradu, ë-C4 X omogućuje pristup područjima ograničenog prometa, dok uživate u vožnji bez buke i emisija CO2.

ELEKTRIČNI DOMET
DO 360 KM

Zahvaljujući elegantnom i aerodinamičkom obliku i učinkovitom elektromotoru s nultom emisijom štetnih plinova, ë-C4 X nudi domet do 360 km po WLTP ciklusu. Također omogućuje vozačima pristup prometnim zonama s niskim emisijama u sve većem broju gradova, koje mogu biti zabranjene za konvencionalna benzinska ili dizelska vozila.

JEDNOSTAVNO
PUNJENJE

Punjenje modela ë-C4 X jednostavno je i može se obaviti na putu, na javnim stanicama za punjenje ili kod kuće. Za svaki scenarij vrijeme punjenja je optimizirano:

  • Na javnoj punionici, pomoću 100 kW DC brzog punjača (mode 4), baterija se puni brzinom od približno 10 km/min, a 80% punjenja se izvrši u 30 minuta.
  • Korištenjem Wall Box-a od 7,4 kW / 32A (način 3), punjenje traje 7h30min s jednofaznom strujom ili samo 5 sati s trofaznom strujom i dodatnim ugrađenim punjačem od 11 kW.
  • Kod kuće i za povremene potrebe, baterija se može puniti pomoću standardne kućne utičnice (mod 2).

ELEKTRIČNA
UDOBNOST

Dok ste u pokretu, uživajte u potpunoj odsutnosti buke, kao i trenutno dostupnom okretnom momentu za energičnu i ugodnu vožnju bez vibracija. Iskoristite i električne usluge koje se mogu daljinski programirati za veću bezbrižnost i smanjene troškove održavanja kako bi se smanjili troškovi vlasništva.

DOMET

Glavni čimbenici koji utječu na doseg vozila

BRZINA

Pri 130 km/h domet ë-C4 X prepolovljen je u usporedbi s dometom odobrenim od strane WLTP-a.

KLIMATIZACIJA

Klimatizacija (grijanje ili hlađenje putničkog prostora) utječe na domet vozila.

NAČIN VOŽNJE

Mirna vožnja optimizira vijek trajanja baterije ë-C4 X.

PREVEZNI TERET

Prevezeni teret utječe na potrošnju vozila.

PUNJENJE Ë-C4 X

Jednostavno i brzo

Ë-C4 X dizajniran je da vam olakša svakodnevicu. Otvor priključka za punjenje opremljen je svjetlima u boji, uz pomoć kojih možemo vizualno nadzirati postupak punjenja, što također može biti prikazano u aplikaciji My Citroën.

Punjenje je pojednostavljeno i može se postaviti programski ili odgoditi. Postavkama programa možete pristupiti putem dodirnog zaslona u putničkom prostoru ili u aplikaciji My Citroën.

RJEŠENJA ZA PUNJENJE

Vrijeme punjenja je sve kraće

  • Kod kuće će se baterija na punjaču Wall Box snage 7,4 kW potpuno napuniti za oko 7 i pol sati, a na punionici Wall Box snage 11 kW za 5 sati (OBC on board charger ugrađeni, pretvarač na vozilu 11 kW – u seriji).
  • Snažnijom Green’up kućnom utičnicom možete dobiti dodatnih 100 kilometara dosega za 4 i pol sata.
  • Na javnoj stanici za punjenje sa super punjačem snage 100 kW, vrijeme punjenja je kraće nego na stanici Wall Box: baterija se puni do 80% u 30 minuta.

INTUITIVNA INTERAKCIJA

Dodatno pojednostavljena

Interakcija između vozača i vozila je dodatno pojednostavljena.

Vozač ima namjenski zaslon na digitalnoj nadzornoj ploči za pregled statusa ili dometa baterije, kao i tri zaslona za odabir: indikator snage (električno brojilo), protok energije ili potrošnja za toplinsko predkondicioniranje. Prikaz toplinskog predkondicioniranja omogućuje vizualizaciju utjecaja grijanja vozila i toplinske udobnosti na potrošnju energije.

Određene stranice dodirnog sučelja kojima se pristupa izravno pomoću gumba na središnjoj konzoli pokazuju radni status sustava ili postavke odgođenog punjenja baterije. Kada se vozilo puni, zaslon može prikazati preostalo vrijeme potrebno za postizanje potpunog punjenja, obnovljeni domet ili postotak obnovljene napunjenosti baterije.

Izvor informacija: www.citroen.hr

Back to top