ark mihelic viskovo

NOVI CITROËN C5 AIRCROSS

JOŠ SAMOPOUZDANIJI I DINAMIČNIJI

Referentni u smislu udobnosti, prostora i modularnosti, SUV Citroën C5 Aircross krasi novi stil koji izražava još više snage, udobnosti i prepoznatljivosti. Ostvaren je pomak u viši rang zahvaljujući novim dizajnom i značajkama interijera i eksterijera: prednja maska, stražnji svjetlosni potpis, naplatci, boje i materijali, 10″ tablet s ekranom osjetljivim na dodir, središnja konzola itd.
Nudeći neusporedivo iskustvo vožnje, novi SUV Citroën C5 Aircross nudi sigurnosne tehnologije i tehnologije pomoći u vožnji te ponudu povezivanja najnovije generacije.
Dostupan je u plug-in hibridnoj, benzinskoj i dizel verziji.

Novi SUV Citroën C5 Aircross usvaja samopouzdaniji i dinamičniji stil. Razvija se kako bi stekao prisutnost i eleganciju na cesti. Njegov interijer je odjeven u profinjene boje i materijale koji povećavaju prostor i udobnost.

NOVO LICE

MODERAN I TEHNOLOŠKI NAPREDAN

Citroën C5 Aircross se razvija kako bi dobio prisutnost i eleganciju na cesti. Nova prednja maska za još jači karakter. Novi SUV Citroën C5 Aircross usvaja samopouzdaniji i dinamičniji stil. Razvija se kako bi stekao prisutnost i eleganciju na cesti. Njegov interijer je odjeven u profinjene boje i materijale koji povećavaju prostor i udobnost.

NOVI SVJETLOSNI POTPIS

NOVI CITROËN IDENTITET

Za još više prostora, dodatna svjetlosti prodire u unutrašnjost kroz staklene površine koje se protežu po cijelom vozilu, uključujući stražnje kutne prozore i veliki klizni panoramski krov kroz koji se svjetlost može pustiti u unutrašnjost kad god poželite.

LED svjetla u obliku slova V stvaraju 3D efekt svojim dizajnom nalik tipkama klavira. Dnevna svjetla visoke tehnologije daju automobilu prodoran izgled. Dark Vision LED prednja svjetla stvaraju diskretniji učinak. Oni stvaraju vizualno jedinstvo s maskom vozila u crnoj boji visokog sjaja i naglašavaju robusnost modela.

S novim C5 Aircrossom, novi logot marke Citroën također je dobio novo značenje: postaje neovisniji i odvojen od dnevnih svjetala, što je novost i promjena u odnosu na druge modele marke.

STRAŽNJI SVJETLOSNI POTPIS

ELEGANTAN I TEHNOLOŠKI

U skladu s prednjim dijelom vozila, novi Citroën C5 Aircross ima novi 3D LED svjetlosni potpis. Optička jedinica je prekrivena strukturiranim i zatamnjenim staklom koje prati oblik 3 LED modula. Poput prednjeg dijela automobila, suptilna animacija “tipke klavira” poboljšava duboki 3D efekt svjetlosnog potpisa.

NOVI PROFIL

DINAMIČAN I MODERAN

Novi Citroën C5 Aircross obogaćen je s nekoliko novih stilskih elemenata za još elegantniju i moderniju siluetu:

 • Novi dvobojni 18″ PULSAR aluminijski naplatci;
 • Nova sjajna crna kućišta retrovizora koja savršeno nadopunjuju i odgovaraju stupovima vjetrobrana;
 • Funkcionalni krovni nosači s novim mat crnim umetkom s donje strane;
 • Novi Airbump® color paketi boja

JEDINSTVENA INDIVIDUALNOST

SNAŽAN DIZAJN

Sportska silueta Citroëna C5 Aircross, koja odiše snagom i sigurnošću, i dalje nosi sve karakteristične atribute SUV-a:

 • Odignutos od tla 230 mm;
 • Kotači promjera 720 mm;
 • Zaštita cijelog vozila, uključujući Airbump® i blatobrane ;
 • Prepoznatljivi i funkcionalni krovni nosači;
 • Visoki položaj za volanom

PERSONALIZACIJA

PROŠIRENA PONUDA BOJA

Novi Citroën C5 Aircross dostupan je u 6 boja: bijela Banquise, bijela Perla Nacré, crna Perla Nera, siva Platinium, siva Acier i plava Eclipse. Ova iznimno elegantna, duboka boja izgleda tamno ili gotovo crno, ovisno o uvjetima vanjske rasvjete.

Kako bi se naglasio karakter i elegancija modela SUV C5 Aircross, dostupna su 3 nova color paketa: Glossy Black, Dark Chrome i Energic Blue.

Dvobojna kombinacija vozila (kombinacija s crnim krovom Perla Nera, dostupna uz pojedine boje karoserije) čini automobil još jedinstvenijim.

UREĐENJE

MODERNE BOJE I MATERIJALI

Standardna unutrašnjost i 4 nova Advanced Comfort uređenja stvaraju elegantniji, dinamičniji i kvalitetniji putnički prostor.

 • Wild Black: nova crna strukturirana presvlaka od tkanine i nova siva kožna presvlaka;
 • Urban Black: nova crna presvlaka od Alcantare i crne presvlake s imitacijom kože;
 • Metropolitan Black: nova crna zrnasta koža i nova siva kožna presvlaka;
 • Hype Black: nova Paloma perforirana kožna presvlaka i Nappa Blue koža.

NOVI DIZAJN SREDIŠNJE KONZOLE

E-TOGGLE

Visoka i široka središnja konzola također se može pohvaliti modernijim izgledom od tkanine s imitacijom crne kože i umetkom s kromiranim obrubom.

Za verzije s automatskim mjenjačem, ovdje se nalazi kromirana ručica mjenjača e-Toggle. Za verzije s termičkim motorima postoji i poluga mjenjača koja može uključivati ​​funkciju Grip Control.

Za verzije s plug-in hibridnim motorom, na središnjoj konzoli možete odabrati željeni način vožnje: električni, hibridni ili sportski.

Tu je i priključna jedinica koja uključuje dva USB porta i opcijski indukcijski punjač za pametne telefone.

OVJES CITROËN ADVANCED COMFORT®

INOVACIJA CITROËN

Opremljen s progresivnim hidrauličnim graničnicima, SUV C5 Aircross opremljen je Citroën inovacijom, koja predstavlja vrhunac stručnosti marke u podvozju. Tehnologija, koja je rezultat stručnosti Citroëna, omogućuje učinkovitiju apsorpciju energije pri udaru, osobito pri doskoku, bez dodatnog odbijanja. Omogućuje vozilu nesmetaniji hod ovjesa, što daje osjećaj lebdenja i čini se kao da vozilo leti kroz deformacije na cesti.

NOVA ADVANCED COMFORT® SJEDALA

Citroën C5 Aircross opremljen je novom generacijom Citroën Advanced Comfort® sjedala. Osim što su udobna, sjedala se odlikuju jedinstvenom udobnošću sjedenja i dugotrajnom udobnošću u vožnji, jer zbog visokokvalitetne pjene ne tonu na duge staze. Sjedala imaju posebnu konstrukciju, pjenastu jezgru visoke gustoće i dodatni sloj pjene debljine 15 mm. Za dodatan užitak vožnje za vozača i suvozača možete naručiti i prednja sjedala s grijanjem i masažom.

3 INDIVIDUALNA STRAŽNJA SJEDALA

MODULARNOST BEZ PREMCA

Novi Citroën C5 Aircross nudi tri individualna, klizna i preklopiva stražnja sjedala.

PROSTRANOST PRTLJAŽNIKA

REFERENCA U PRIMJERU PRAKTIČNOSTI

Novi Citroën C5 Aircross ima najveći prtljažnik u segmentu: 580-720 litara za verziju s termičkim motorom i 460-600 litara za plug-in hibridnu verziju.

Novi Citroën C5 Aircross nudi opciju otvaranja stražnjih vrata bez upotrebe ruku. Ova značajka olakšava otvaranje prtljažnika jednostavnim pomicanjem noge ispod stražnjeg branika.

PROSTOR ZA SKLADIŠTENJE

Za udobno putovanje automobilom važno je i da sa sobom možete ponijeti sve potrebne stvari. Novi Citroën C5 Aircross nudi obilje praktičnog i funkcionalnog prostora za pohranu. S velikim rashladnim odjeljkom ispod srednjeg naslona za ruke, pretincem za rukavice i velikim prostorima za odlaganje na vratima, zadovoljava sve vaše potrebe.

PANORAMSKI KROV

Velikodušni panoramski krov pruža iznimnu svjetlost i osjećaj ugode u vozilu. Svako putovanje postaje iskustvo za sebe.

ZVUČNO IZOLIRANA STAKLA

Posebna pozornost posvećena je prednjim bočnim staklima novog modela Citroën C5 Aircross u laminiranom staklu. Osim što poboljšava sigurnost, povećava udobnost zbog bolje zvučne i toplinske izolacije.

POMOĆ PRI VOŽNJI

POZITIVNO ISKUSTVO BEZ STRESA

Novi Citroën C5 Aircross nudi širok raspon sustava pomoći u vožnji koji povećavaju udobnost i sigurnost vozača i putnika. Među njima vrijedi spomenuti Highway Driver Assist, sustav autonomne vožnje 2. razine koji kombinira adaptivni tempomat sa Stop & Go i aktivnim upozorenjem na napuštanje trake.

12.3″ DIGITALNA INSTRUMENT PLOČA

Potpuno prilagodljiva digitalna instrumentna ploča od 12.3″ omogućuje prikaz ključnih informacija o vožnji izravno u vidnom polju vozača. Na primjer, možete prikazati:

 • kartu navigacijskog sustava
 • aktiviranje sustava pomoći u vožnji
 • dijagram toka energije hibridnog pogona.

10’’ HD ZASLON OSJETLJIV NA DODIR

ERGONOMSKI I MODERAN

Novi 10″ zaslon novog modela Citroën C5 Aircross ergonomičniji je: pruža izravan pristup klimatizaciji i omogućuje vozaču da gleda vožnju dok pregledava informacije. Ventilacijski otvori sada su instalirani ispod zaslona i ažurirani su zahvaljujući novom horizontalnom i oštrom dizajnu.

SUSTAVI ZA POVEZIVANJE ZADNJE GENERACIJE

Za još veću sigurnost i udobnost, novi Citroën C5 Aircross nudi niz online usluga pod nazivom Citroën Connect Services*:

 • MY CITROËN ASSIST – Hitni poziv i pomoć pri lokaciji dostupni su besplatno 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Sustav pruža odgovarajuću pomoć automatski ili pritiskom na tipku za hitne pozive.
 • MY CITROËN DRIVE – Besplatno dostupno tri godine, TomTom Traffic i Danger Zones pruža prometne informacije u stvarnom vremenu, informacije o lokaciji benzinske postaje, besplatna parkirna mjesta itd. te vizualna i zvučna upozorenja o opasnim područjima (u skladu s nacionalnim zakonodavstvom).
 • MY CITROËN PLAY – Kompatibilan s Apple CarPlay i Android Auto, nudi niz ugrađenih bežičnih veza: povezivanjem pametnog telefona možete dobiti upute, telefonirati, slati poruke ili slušati glazbu. Sve to možete učiniti sigurno ne skidajući pogled s ceste. Sve aplikacije u telefonu prikazuju se izravno na središnjem zaslonu.

*Pojedine usluge dostupne ovisno o državi

MOBILNA APLIKACIJA MYCITROËN

Aplikacija MyCitroën omogućuje vam povezanost s vašim novim Citroën C5 Aircross. Možete:

 • pronaći lokaciju vašeg vozila;
 • dogovoriti pregled u Citroën ovlaštenom servisu;
 • pristupiti dokumentaciji i informacijama vezanim za vaše vozilo;
 • kontaktirati Citroën Assistance.

Hibridna verzija modela Citroën C5 Aircross nudi dodatne značajke:

 • pristup osnovnim informacijama o razini napunjenosti baterije;
 • vremenu punjenja i preostalom dometu automobila;
 • savjeti za punjenje;
 • odgođeno punjenje

MOTORI

PLUG-IN HIBRIDNI, DIZELSKI I BENZINSKI MOTORI

Odaberite motor koji najbolje odgovara vašem životnom stilu! Što se tiče dizajna, udobnosti i praktičnog dizajna interijera, Citroën C5 Aircross potpuno je isti bilo u plug-in hibridnoj verziji ili s termičkim motorom.

U plug-in hibridnoj verziji, novi C5 Aircross pruža optimalne performanse zahvaljujući elektromotoru i termičkom motoru koji isporučuje 225 konjskih snaga i 360 Nm ukupnog okretnog momenta. Na dužim putovanjima kontrolu preuzima benzinski motor.

Verzije novog modela Citroën C5 Aircross s termičkim motorima pokreću posljednje generacije učinkovitih i snažnih motora Euro 6:

 • PureTech 130 S&S benzinski motor s BVM6 ručnim mjenjačem ili EAT8 automatskim mjenjačem;
 • BlueHDi 130 S&S dizelski motor s BVM6 ručnim mjenjačem ili EAT8 automatskim mjenjačem.

Izvor informacija: www.citroen.hr

Back to top